Det snattas för 40000 i veckan per butik men polisen vill inte gripa tjuvarna

BROTTSLIGHET. Det stjäls för miljoner i Södermalms mataffärer. Men i stället för att rycka ut vill polisen att personalen själva ska stoppa stölderna – genom att prata med tjuven inne i butiken.

Tre stora mataffärer på Södermalm vittnar om stora problem med stölder. Där stjäls och snattas det för runt 40 000 kronor i veckan – i varje butik.

– Det verkar som att det snattas i snitt för runt två miljoner kronor per mataffär och år på Södermalm. Det är ett väldigt högt svinn för butikerna, säger polisassisten Fredrik Kaati på Södermalmspolisen.

I dag ingriper många butiker först när den som tagit en vara passerat kassan och snatteriet är ett faktum. Sen tas gärningsmannen till lagret där väntan på polisen kan bli lång. Att det dröjer en eller ett par timmar innan polisen kan komma och hämta den gripne är inte ovanligt.

Nu vill polisen på Södermalm att affärsinnehavare tänker om och börjar stoppa den som är på väg att sno något redan inne i butiken.

– När de ser någon ta något innanför jackan vill vi att man går fram med en kundkorg och på ett sjyst sätt säger ”hej, i den här affären lägger vi varor i korgen. Det är mer hygieniskt och bättre för alla” säger Fredrik Kaati.

Polisen anser att konfrontationen gynnar både butiken, som slipper ha personal sittande på lagret i flera timmar i väntan på polisen, men också polisen som idag lägger en stor del av sin tid på att åka fram och tillbaka mellan polishuset och affärerna för att ta hand om snattare.

Bara under årets sista två månader tog butiksingripanden 500 arbetstimmar för polisen på Södermalm.

-Pettersson tycker polisens inställning andas slöhet, fast det är politikernas fel. Upprepade snatterier ska naturligtvis dömas som grov stöld med kännbara straff och omedelbar utvisning när det är möjligt.

Sedan borde butiksägarna låsa in tjuvarna i något kylutrymme och ”glömma” bort dem till de hämtas av polisen…

Södermalmsnytt

10 thoughts on “Det snattas för 40000 i veckan per butik men polisen vill inte gripa tjuvarna

  1. ”Allt ditt är mitt”!
    ”Ta från de rika och ge till de fattiga”!

    Sverige är på väg mot stupet!

  2. Jag kan förstå att polisen inte ingriper längre. Den kultur-marxistiska regimen undergräver rättsväsendet i bägge ändar. Dels genom att via rikspolitrucken styra om vad som skall bekämpas (de etniska svenskarna) och dels genom att polisarbete systematiskt desavoueras genom att gripna under olika förevändningar omedelbart släpps av PK-influerad åklagare i väntan på rättegångar (vilka oftast inte blir av då förövaren inte infinner sig eller försvinner).

    När poliserna lämnar polishuset efter avrapportering, så möts de ofta av en hånflinande brottsling som släppts av åklagare och kan fortsätta som om inget hänt.

  3. Jag hade ett ärende på Söder för några veckor och kunde iaktta att multikulturella lyste med sin frånvaro. Det måste alltså vara media- och kultureliten som inte kan skilja på mitt och ditt. Fast, har man ”Allt åt alla” som valspråk visar det att man redan har problem med äganderättsfrågor.

  4. De här individerna borde ha stoppats vid Sveriges gräns, ett tiggeriförbud och många snatterier hade aldrig inträffat men se det går inte för man KAN INTE FÖRBJUDA FATTIGDOM SOM STEFAN LÖVEN SKREK…..
    Detta är en gigantisk arbetsbelastning för berörda parter till stora kostnader, varför släppa in människor utan pass och ID i Sverige?!
    Ibland när de griper en snattare utan ID så släpper polisen bara vederbörande….
    Detta är ett bötesbrott på c:a 5000:-kronor! POLISEN är skyldig att lyfta på sittfläsket och åka till butiken och det är tjänstefel att släppa människor de inte kan identifiera, SLUTA UPP MED DET ELLER NI RIKERAR ATT ANMÄLAS OCH SPARKAS!

  5. Det finns inga resurser från polisens sida att bistå, det är FAKTA.

    Många av dessa tjuvar har en utländsk bakgrund och kommer från Östeuropa. Sedan har vi 7-klöverns massimport i form av muhammedaner, som också härjar vilt överallt.

    Politiken måste förändras för att få bukt med sådana problem och beteenden, i synnerhet muhammedanska beteenden.

    Det mina vänner, anser jag också vara fakta.

  6. Jag läste en historia: En man har ett pågående inbrott i sin villa. Han ringer till polisen som givetvis inte har någon bil att skicka. Då ringer mannen upp igen och säger att han skjutit ihjäl tjuvarna. Då kommer polisen dit inom fem minuter.
    Då blir mannen anklagad för att ha ljugit, de gjorde ju ni med säger mannen.

Kommentera