Ny toalettstol ska hjälpa flyktingar

INVANDRING. De tyska flyktingarna ska slippa fundera på hur en vattentoalett ska användas. En ny variant med tydliga instruktioner ska göra slut på misstag och problem.

Det är tidningen Frankfurter Allgemeine som berättar om den nya vattentoaletten som nu ska lanseras för en mångkulturell skara användare.

Vissa flyktinggrupper har en helt annan toalettkultur med sig från sina länder där till exempel användandet av vatten istället för toalettpapper har gjort besök på en europeisk vattentoalett lätt brydsamt.

-Pettersson undrar vad som är lättast? Bygga upp ett separat sanitetssystem för de nya européerna eller lära dem skita som folk? Nåväl, det finns ett tredje alternativ och det är nog det bästa, de får fortsätta göra på sitt sätt, hemma…

Multikulti_toalett

14 thoughts on “Ny toalettstol ska hjälpa flyktingar

  1. Visst är det en skitsak, men redan på min FN-tid i kanalstaden Ismailiya hade vi vanliga västerländska toastolar. Visst fanns där också en sådan där platta på golvet med ett litet hål att sikta på och en nedhängande repstump eller liknande i farstun, men det fanns två toalettstolar av modernt snitt i varje lägenhet också redan 1973 på hösten i november när vi kom ned.
    Den i farstun fick mig en stund att tappa fattningen, men det ordnade sig.
    När vi låg ute i bushen eller öknen fixade vi vd enligt svensk arméstandard, alternativt vanlig latringrop.

  2. I Thailand och många andra sydliga länder består många toaletter av ett hål i golvet.
    Kanske en billigare variant av förändring för oss i Sverige?

    Kan man inte ändra världen får man ändra sig själv.

    • Blott en västerlänning tar seden dit de kommer. Andra förstår ej, tar med sig skick och bruk och skiter i allt överallt.

    • Visst gör dom det, men inte fan så behövde man en beskrivning för att fundera ut hur dom funkade.
      Funderar fortfarande på hur man kan ha kapacitet att manövrera en Iphone, men inte fundera ut hur en vatten toa funkar ??

      Om inte annat så kunde dom ju Gogglat det 😉😉.

  3. Jo men skall man vara seriös så vilket är mest hygieniskt? Sitta på samma ring som 100-tals andra suttit på och pissat på eller stå upp knäböjd utan någon kontakt med toastolen? Om du kallar dom halvapor får du kalla oss grisar.

    • Ni världsfrånvända ägnar er mer mot tyckande och känslor än vetenskap. Till och med ditt eget husorgan har skrivit om faktoiden om smitta överförd på offentlig toalett:

      ”På vissa toaletter finns det toalettsitsskydd för den som tycker att det är obehagligt att sitta med rumpan bar direkt på sitsen. Och finns det inte sådana så använder sig många av toalettpapper för att skydda sig.

      Men enligt Huffington Post används pappret helt i onödan av den som inte vill bli smittad av eventuella bakterier – skydden är endast till för att skapa trevnad och bekvämlighet.

      – Toalettsitsar för inte över några infektioner, säger William Schaffner, professor och infektionssjukdomsspecialist vid Vanderbilt University Medical Center, till Huffington Post.

      Enligt honom ska man tidigare ha trott att toalettsitsar överförde bland annat sexuellt sjukdomar.

      – Men det har motbevisats i forskning, säger William Schaffner, som menar att användningen av skydden i grund och botten handlar om en ”äckelfaktor”.” (http://www.metro.se/nyheter/darfor-ar-papper-pa-toalettsitsen-meningslost/EVHnfr!WW1EGBXgrMDV/)

      Sex på toalett är fortfarande en smittkälla så sluta upp med det om du inte redan gjort det.

    • Nä då är det ju bättre att skita direkt på golvet som parasiterna föredrar att göra…eller hur ?

    • Knäfall och Ola:
      Är det månne ni båda,som orsakar skit runt (på) väggarna ?
      Personligen skiter jag fullständigt i,om ni skiter efter afrikansk/arabisk sed hemma.
      Men pådyvla inte oss civiliserade,era djuriska vanor på allmänhetens toaletter. 🙁

  4. Har en bekant som för ett par årtionden sedan var chef i en asylparasitförläggning. Barbarerna förstörda porslinsstolarna, så han lät byta ut dem till stålmuggar.

    Han var också medansvarig för att ca ett dussin av ”hans” asylparasiter utvisades pga brottslighet som var narkotikarelaterad. Numera verkar det dock vara en merit att vara grovt kriminell som asylparasit…

Kommentera