Asylsökande startade mordbrand, hånade sedan brandmännen

INVANDRARVÅLD. Mordbranden på asylboendet i Boden hade kunnat få förödande konsekvenser. – En missnöjesyttring från några boende. De är arga på Migrationsverket, säger Patrik Nicklasson på Väktarbolaget, som ansvarar för säkerheten på flyktingförläggningen.

En ordningsvakt, anställd av Väktarbolaget, befann sig på våningen nedanför när lamret gick.

– Han var där på 20 sekunder. De hade fyllt upp soptunna med diverse föremål och satt eld på den. Lågorna var en och en halv meter höga och slog upp mot taket. Tack och lov var brandposten bara några meter därifrån, så han kunde snabbt släcka, säger Patrik Nicklasson, verkställande direktör på Väktarbolaget i Boden.

Uppemot ett 70-tal asylsökande bor på boendet, mestadels afghaner och syrianer. Hela fastigheten fick utrymmas i samband med att brandlarmet gick..

– En missnöjesyttring från några av de boende. Situationen är ansträngd. Folk är arga för att Migrationsverket tar så lång tid på sig. Det kan ta sex månader innan de överhuvudtaget kallas till en intervju på Migrationsverket.

Enligt Väktarbolagets vd är merparten av de boende på förläggningen skötsamma och tacksamma. Samtidigt har han och hans personal fått höra att det sedan en tid tillbaka har framförts hot från vissa boende just om att anlägga bränder.

– Det handlar om ensamkommande yngre män, mellan 19-26 år.

Tror du att ärendet blir svårutrett för polisen?

– Ja, mycket. Men vi har en uppfattning om vilka de var. De stod och hånade brandmännen när de kom. Men att tro att det går att sätta press på Migrationsverket på detta vis är ju bara dumt.

-Pettersson tycker det är enkelt att lösa de unga männens problem. Skicka hem dem direkt så slipper de vänta, att lösa problem med våld och hot ser vi hur det fungerar i fghanistan och Syrien där de kommer ifrån…

NSD.se

Man kan också undrar varför detta inte är första nyhet i hatmedia, utan bara en liten artikel i lokaltidningen. Tänk er om det varit någon annan som tuttat på och sedan stått och hånad brandmännen när de kom.

10 thoughts on “Asylsökande startade mordbrand, hånade sedan brandmännen

  1. Lustigt, när någon inne på boendet tänt på så är det en ”missnöjesyttring”. Om man däremot misstänker att branden startat utanför boendet kallas det aldrig ”missnöjesyttring”. Då fylls tidningar, radio och TV istället av indignation. Verkar inte som att folk mäts efter samma måttstock i vårt land.

    Är det mordbrand så kalla det så oavsett vem som tänt på!

  2. Återigen ha någon SD sympatisör sökt asyl, infiltrerat ett flyktingboende och tänt på!

    Ytterligare en anledning till varför hela regeringen ska be SD, medlemmarna och sympatisörerna om ursäkt!

    Boende tänder ju på så fort de kommer åt eller så mördar de och våldför sig på personalen!

    Berts säger ju själv att det är ”incidenter hela tiden”

    Mordbrand
    Knivslagsmål
    Tillhygges slagsmål
    Sexuellaofredanden
    Stölder
    Mordhot
    Mordförsök
    Mord

    Och till det ska alla förbannade lögner läggas om

    Ursprung
    Ålder
    Asylskäl

    Och allt annat som de ljuger om!

    Snacka om att de invällande berikarna berikar sina välgörare! Fy fan för all världens förbannade slödder och patrask!

    Stäng gränsen nu!

  3. Missnöjesyttringar?
    Ja, de svänger sig då med uttrycken. 🙂
    Försvarar sig vita mot rån och våldtäkt, då är det hat & hot.
    Personligen tror jag ”barnens” taktik går hem i längden.
    ”Öka trycket nu pojkar så knäcker ni dem”. Islamister United.
    Visa Mona, Stefan, Margot, Åsa, Jonas, Erik, Anna Fredrik och Hans majestät vad ni verkligen vill.
    En mans missnöjesyttringar är en annan mans hat.
    Allt beror på vilken åsikt du har.

    • Ofog av småttingarna ! Svårt nu på vintern för dem,när det inte kan vara ute i sandlådan och leka….

  4. Märkligt att det ska vara så svårt att sålla bort skithögarna
    med en direktresa till gränsen , med förbud att återkomma,det hade förmodligen stämt till eftertanke för andra figurer som med hot
    tror att dom ska styra sin tillvaro?

  5. Hatmedia och SVT är en tragedi för Sverige och Sveriges befolkning, – de som stod och hånade brandmännen borde omhändertagits av polisen och förhörts om händelsen. Sverige verkar sakna KOMPETENTA BRANDUTREDARE….när det gäller exempelvis bilbränder klaras väldigt få fel upp trots att det borde vara enkla utredningar.
    Ansvariga borde ställa polismyndigheten mot väggen och myndighetens chef är på tapeten i internationella nyhetssändningar för att han uttalat sympati med den somalier som högg ihjäl en 22 årig kvinna på ett asylboende. Denna Dan Eliasson borde sparkas fortare en kvickt, sådana människor ska skura pissrännor inte vara chefer polismyndigheten, men det är bara 87:an som kan ställa krav och framförallt rösta bort ANSVARSLÖSA politiker!

    • Såg några fel i texten men betydelsen blir densamma. Har följt brandutredare via Discovery i USA, de har en mycket hög nivå, detta är ändå en s.k. mordbrand, människor kunde dött. En brandutredare i USA har ett gigantiskt jobb och tillgång till FBI:s laboratorier som är i världsklass.
      Hur har branden uppstått ? Har tändvätska använts ? Polisen kan ta prover från händer och kläder. När det gäller bilbränder, – är ett sätt att spåra mobiltelefontrafiken i berört område, det är så de kommunicerar idag och samlas. POLISEN skulle kunna göra mycket mer för att gripa bil-och mordbrännare men det är bekvämare att skylla på SD!

Kommentera