Turkiet: Kristna flyktingar lever i skräck

av Uzay Bulut  •  29 januari, 2016

  • I många rättrogna muslimers ögon verkar tolerans bara fungera åt ena hållet.

  • ”Relationen mellan islam och resten av världen kännetecknas av asymmetri. Muslimer åtnjuter all slags frihet och privilegier i kuffars [otrognas] länder, men icke-muslimer har inte samma rättigheter och privilegier i länder med muslimskt styre … I vår globaliserade värld bör denna ordning inte tillåtas fortgå.” – Jacob Thomas.
  • Väst, med sin judisk-kristna kultur av kärlek och medkänsla, borde ha en moralisk skyldighet att först och främst hjälpa de kristna, den hårdast ansatta och mest välvilliga migrantgruppen.

2016-01-29_1048

 Runt 45 000 armeniska och assyriska kristna (också kända som syrianer och kaldéer) som flytt från Syrien och Irak och har slagit sig ner i små anatoliska städer i Turkiet, tvingas dölja sin religiösa tillhörighet, skriver dagstidningen Hurriyet.
Sedan Islamiska staten invaderade irakiska och syriska städer har kristna och yazidier varit gruppens primära mål, och nu står man inför ännu ett möjligt folkmord utfört av muslimer.
Anonis Alis Salciyan, armenier som flytt Irak för Turkiet, berättade nyligen för tidningen Hurriyet att hennes trosfränder låtsas vara muslimer när de rör sig i offentligheten.

7 thoughts on “Turkiet: Kristna flyktingar lever i skräck

  1. Muslimernas mål är att utplåna eller omvända ALLA icke-muslimer till muhammedaner. Detta är order från den där muhammedanska brottskatalogen koranen.

    De kristnas situation i mellanöstern borde uppmärksammas mycket mer än vad den gör idag. De är mycket utsatta och borde få all erforderlig hjälp som behövs.

    Europa måste sedan sluta hjälpa muhammedanerna, de ser ju ändå på oss icke-muslimer som otrogna.

  2. När islamister är i minoritet gör de inte stort väsen av sig, men vid majoritet blir de fullständigt galna!

    Islamisternas medeltida kultur gör att när de är i majoritet då tolererar de ingen avvikelse! Då trycker de ner alla med egen vilja, kolla i svenska förorter! Det är precis det som sker dagligen och stundligen!

  3. Ge i första hand kristna och andra liknande (dvs. icke-muhammedanska)grupper asyl. Var selektiv med muhammedanerna!

  4. Det är inget nytt.
    Kristna har levt i skräck i Turkiet sedan ”ungturkarna” och Kurderna gjorde slut på de kristna Armenierna.

  5. Det enda rätta är att YK med tvång avskaffar alla slags religiösa regeringar. Med vapen om så behövs.
    Man kan börja med att köra ut varenda nation som har en religiös styre.

Kommentera