Kostnader för avvisning av 80000 asylsökande

INVANDRING. Inrikesminister Anders Ygeman och migrationsminister Morgan Johansson påstår att 60 000 till 80 000 asylsökande år 2015 kommer att få avslag och ska sändas hem. 

Det låter bra om det nu går att genomföra. Ministrarna påpekar dock att det kommer att spridas ut på flera år men glömmer att många som kommit tidigare år och kallas papperslösa trots att de fått papper på att de ska lämna landet fortfarande är kvar.

Låt oss titta på det ekonomiska perspektivet. Under 2015 genomfördes 1 919 utrikesresor med 2 810 personer till en kostnad av 197 miljoner kronor.

Det blir en kostnad på 70 000 per person. För 80 000 personer innebär det 5,6 miljarder, men troligen återvänder några frivilligt med hjälp av återvändarstöd.

-Pettersson ser att det blir mycket pengar men billigt mot att ha dem kvar i landet när utomvästliga invandrare beräknas kosta 4,3 miljoner per person och livslängd i snitt, med alla duktiga och arbetsamma invandrare borträknade. I Norge har man räknat ut att 100 000 syriska asylsökande som blir kvar i landet kostar 430 miljarder. Läs HÄR.

Det är ändå bara pengar, men vad händer om några vältränade unga desertörer blir riktigt förbannade över att de ska slängas ut ur paradiset och bestämmer sig för att hämnas på skitlandet Sverige.

Tänk om 1 (en procent) av dem som sökta asyl år 2015 bestämmer sig för att ta till vapen och genomföra terrordåd som hämnd mot oss otrogna, då har vi 1600 självmordsterrorister ute på gatorna, tillsammans med några hundra återvändande jihadister så kan det bli riktigt livat…

31 thoughts on “Kostnader för avvisning av 80000 asylsökande

  1. […] och se till att alla som avslag återvänder. Minns att inrikesminister Ygeman talade om att 60 000 till 80 000 av dem som kom 2015 ska återvända, det är runt 200 om dagen och jag tror knappt han kommit i gång […]

  2. Ygeman ”mission impossible”!!!!

    Krävs inrikes underrättelsetjänst, tungtbeväpnad specialstyrka och en specialstyrka med något lättare vapen som patrullerar gator och torg dygnetrunt i all svenska städer! Samtidigt kan ordningsmakten passa på att skrota dialogpolisorganisationen, den har ingen funktion att fylla för det som troligen kommer ske!

    Vi kommer att hamna i ett samhälle där ordningsmakten skjuter först och frågar sen!

    Mottot kommer bli bättre två varningsskott genom huvudet på förövaren än att själv få en kula i ryggen!

    Vi var vid senaste valet över 800 000 individer som förstod vart asylvansinnet skulle leda! Många av de individer som egentligen skulle röstat på SD röstade på S, på grund av utlovad höjd A-kassa!

    Så Löfven, Batra och Ni övriga partiledare tro inte för mycket på opinionsinstituten, de har fel siffror! SD är Sveriges största parti och det visar sig i valet 2018!

    Sjuklövern arbetar som de absolut som SD;s bästa valarbetare för varje asylturist som kommer in i Sverige ökar SD och det är inget som syns i några opinionssiffror!

    Löfven avgå, avgå, avgå, avgå, avgå!!!!

  3. Sant. Tio vältränade poliser flydde genom en nödutgång i Västerås när tiotalet sura araber på ett asylboende såg hotfulla ut.
    Tänk er då hundratalet sura araber som verkligen hotar…

    Under de år som dessa eventuella avvisningar sker lär hundratusentals människor utan asylskäl anlända Sverige. Merparten av dessa lär bli kvar i landet som illegala.

  4. De flesta som kommer är UNGA ARABISKA/MUSLIMSKA MÄN, de har varken pass eller ID handlingar, – VI VET INGENTING OM DERAS BAKGRUND!
    Vi kan utgå ifrån att det är mycket farliga människor, många säkert mördare från Islamiska Staten, i flera fall hitskickade för att begå terrordåd. Det är dessa ELÄNDIGA STEFAN säger att de fly för sina liv….! Vänsternazisterna måste ställas inför rätta i framtiden och ta sitt ansvar för vad de gjort mot Sveriges befolkning.

  5. Precis!! Det är det farliga för oss svenskar att utvisade importer skär halsen av svenskar som hämnd.

    • Den tiden är alltid. Det finns ingen tid som är befriad från uppgiften att söka syndabockar. Det borde vara en av hennes huvuduppgifter?

      Så länge det finns människor med olika förmåga att analysera omgivningen så bör de som är mindre skickade att upptäcka analkande faror träda åt sidan för de med större skärpa i sin blick. Som att låta den med sämst syn hålla utkik. Självklart lyckas inte den personen att se något och har därför stora svårigheter att upptäcka skillnader. Ännu mindre analysera betydelsen av förändringarna. Det är inte Sveriges vassaste hjärnor som har makten.

      Det var ju dessutom tanken bakom ”mastermind” Reinfeldts löften om guld och gröna skogar? Att utan folkets medgivande locka hit kreti och pleti i parti och minut och att dessutom göra det utan att rusta samhället för det? Att han är korkad lider han mest av själv? Rättsmaskineriet borde inrikta sig på att utkräva ansvar för hans svagbegåvade insatser för vårt samhälle? Maktmissbruk med katastrofala mänskliga tragedier som följd?
      Fram med syndabocken nu?

    • Anne Ramberg fäller ett idiotiskt uttalande….Sverige har fört och för en extrem massinvandringspolitik….
      VI ÄR INTE BLINDA, DÖVA OCH STUMMA! Nog fan fattar man att det blir problem med unga muslimska arabiska män….-hur dum i huvudet är man inte annars!
      Fel att släppa in människor utan pass och ID handlingar, – SÅ GÖR INTE EN RÄTTSSTAT MOT SINA MEDBORGARE!!!!

    • Hörde att stora gäng marockaner rånar folk i Tunnelbanan i Stockholm….-HATMEDIA TIGER!!
      En tidsfråga innan systemet kollapsar.

  6. ha ha,det där snacket om 60-80 tusen som är tvungna att återvända hem pga att de inte har asylskäl legitimerar ju att 60-80 nya som har asylskäl skulle ev få plats in i landet,känns som en byteshandel av flyktingar bara !. Om så inte är fallet så talar ju siffrorna i någon mån om att det finns en dold gräns i regeringens humanitära stormakt,något som har varit omöjligt att erkänna förut .

  7. Läs Dag Öhrlund

    Landet jag inte känner igen, del 49: Är du inte muslim så spolar vi ner dina skor i toaletten!

    http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2714

    1. Jag stödjer till 100% det medborgargarde som misshandlar marockanskt slödder i Stockholm City.

    2. ALLA muslimer måste utvisas ur landet omgående.

    Uppfylls inte ovanstående har vi krig inom en snar framtid.

    Vill ni det?

      • Ett mycket välskrivet flygblad, Rikspolischefen tar priset i det aktuella fallet med den unga kristna kvinnan som blev mördad av muslimen/somaliern, DENNA S.K. RIKSPOLISCHEF som kände empati med mördaren, han måste sparkas hårt i arslet till helvetet! VI SKA INTE HA SÅDANA VELPOTTOR I LEDANDE BEFATTNINGAR! Förtroendet för denna Eliasson ? är NOLL….! Bort med sådana typer, men det är bara 87:an som kan kräva det, 87:an måste vakna och skriva protestlistor och 87:an måste sluta rösta på politiskt korrekta politiker för det leder rakt ner i HELVETET för oss alla!

      • Det vore bra om Aftonbladet tog upp varför de bajsbruna slöddret till vakter de har tillåter att Marockaner rånar människor i Tunnelbanan och hur kan tiggeriet fortsätta obehindrat när de reser utan att betala för sig! STARKT GJORT AV KILLARNA/FOTBOLLSHULLIGANERNA ,de borde sparkat sönder någon feg bajbrun vakt…-De ska INTE spela allan mot fotbollsintresserad ungdom…!!!!
        TAKTIKEN VAR INTE BRA MEN KÄNSLAN DE HADE KOM FRÅN HJÄRTAT…!
        Tack grabbar, bra jobbat, i är Sveriges framtid!!!

      • UPPENBARLIGEN HANDLAR DET BARA OM DE MAROCKANSKA GATUBARNEN….De rånar, misshandlar, stjäl, ger sig på kvinnor….POLISEN GÖR INTE ETT SKIT FÖR ATT GÖRA CITY TRYGGT…!
        Drabbade människor har gjort en insats för att rensa upp och då lyfter den fega svenska polisen batongerna mot våra killar! YNKEDOM!

  8. Bara propaganda för den ”Dumma, Titta vad regeringen gör, rösta på oss”.. Röstfiske det är vad det är. De lovade mig pensionshöjning också, och vad hände, jag fick 43 kronor mindre i pension, under alla mina år i Sverige har jag aldrig set en så inkompetent och FÖRLJUGEN regering som den nuvarande!

  9. I denna svåra stund är det lämpligt med lite andlig spis.

    Allah som haver skäggbarnen kär,
    se till mig som parasit är.

    Vart jag mig i Sverige vänder,
    står min lycka i batikhäxors händer.

    PUT kommer, TUT går,
    Sverige förbliver, brottsplatsen vår.

  10. Lycka till att skicka hem de! Det är försent.
    Sverige borde inte ta in dessa muhammedaner överhuvudtaget.

    Jag klandrar 7-klövern, 87-an, samt pk-median som ansvariga för detta elände.

    Sveriges förfall är ett faktum.

    • Ja, det är fakta och det är försent, för länge sedan.

      Muhammedanerna sitter i knät på Sveriges NAIVA förrädare.

  11. Fattar ni inte att detta uttalande är en enda jävla stor propaganda-bluff!!!
    Godmorgon bakom flötet, det måste ni kunna genomskåda.

    Ca 60 – 80 000 ska sändas hem. säger gubben.

    Till vilket land skickas en papper och statslös invandrare som ska utvisas??? Grönland?

    • Om denna pajas till statsminister, Röfven, och hans lakejer, lyckas skicka tillbaka de som inte är riktiga flyktingar utan bara lata invandrare, till en stor kostnad skall vi gissa att de får svensk pension? Det ryktas redan att de skall få med sin 30 000 som reskassa. Vi måste förstå att den regering Sverige nu har är en KATASTROF för vårt land.

  12. En fördel med att vi har genomlidit dessa våldtäktsodjur och det etniska avfall som härjat land, rike och badhus med allt från skitningar i bassängerna och runkande i bubbelpooler till våldtäkter på små pojkar och flickor, rån, mord och fasansfullt beteende är att frågan om det finns raser och om dessa har generella egenskaper i allt från karaktär och moral till fysiska och intellektuella förmågor en gång för alla får anses utredd.

  13. Nu ska vi inte måla fan på väggen Petterson! Det kanske ”bara” är 1000 missnöjda asylsökare som kommer mörda oskyldiga svenskar för att få stanna i landet…

Kommentera