Expressen sprider rasistiska fördomar

INVANDRARBROTTSLIGHET. På dagtid följer de efter åldringar och på kvällarna lurar kortbedragarna på Seven Eleven och McDonald’s. En stund senare är ditt Master Card eller Visa-kort tömt.

Polisen varnar för att kortligorna blir mer och mer effektiva. – Antingen så tar man de här lite onyktra på helgnätterna eller så blåser man åldringarna på dagtid. De här kortbedragarna kör två pass om dagen, säger Jan Olsson vid nationellt bedrägericenter.

Historiskt sett har Malmö en av de städer som varit mest utsatta (för kortbedrägerier) i Europa.

Jan Olsson berättar att staden länge legat högt upp på listor över hur många av den här typen av brott som begås. – Malmö är överbelastade och överrepresenterade per capita till den här typen av brott, säger Olsson.

Varför? – Det spekulerar man naturligtvis i. Den första kortbedragaren kom tidigt till Malmö från forna Jugoslavien, det vet vi. Om det ligger till grund för den kulturen som växt upp, det vet man inte till hundra procent. Men det är väl en del i det.

-Pettersson ser att hatmediat Expressen/Kvällsposten återger rasistiska fördomar från polisen och skriver att brottslighet beror på, helt eller delvis på den kultur man växt upp i.

Det är visserligen sant, fördomar är ofta erfarenhet, men Expressens skribenter har i åratal förnekat problemet när vi i alternativa medier påpekat det så varför har journalisterna på Expressen börjat rott? Bränns sanningen?

Kulturarv ligger bakom invandrares brottslighet

6 thoughts on “Expressen sprider rasistiska fördomar

  1. Apropå journalister………………

    Inte ”vinklar eller mörkar” journalisterna på ”tidningen AB”. Vem skulle kunna tro det?

    Tänk att detta ska man få höra från en AB-journalist.

    Jag citerar Ehsan Fadakar ur hans inlägg riktat mot Sakine Maadons tidigare inlägg i frågan, att media vinklar för att inte gynna SD.

    ”Hela yrkeskåren måste ut ur depressionen och börja på allvar visa skillnaden mellan seriös och oseriös journalistik. Enda sättet att möta den misstro som finns är att göra jobbet, göra det bra och göra det igen och igen. Detta gäller mig, mina kollegor och det gäller även Sakine Madon.”

    Ehsan och många av hans journalist kamrater på AB, har väl aldrig vinklat för att missgynna SD?

    Vem kan läsa ut det och tro på något sådant?

    http://www.journalisten.se/nyheter/madon-och-fadakar-i-brak-om-morkande-medier

  2. ”beror på, helt eller delvis på den kultur man växt upp i ”Och då får dom göra vad dom vill med oss när dom kommer hit ,mörda ,våldta och råna.

  3. Ja Janne Josefsson sa för flera år sedan att Sveriges
    journalistkår har varit oärliga om problemen med
    okontrollerad invandring, och det är milt sagt, dom
    har snarare betett sig som svin mot dom som påtalat
    problemen!

  4. Slackens journalister är då ena fega krääääk,,dom inser nu att dom medverkat till att förstöra Sverige ,,och nu vill dom inte stå för de konsekvenser det medför ,,dom har åter igen vänt kappan efter vinden
    och lämnat sin invällarälskande ståndpunkt ,,dom har säkert börjat se den enorma lavinartade jätte katastrof som snart komma skall ,,som ännu inte flertalet av medborgarna ser

Kommentera