Servicelägenheter för äldre avvecklas av besparingsskäl, i stället görs de om för ensamkommande ”barn”

INVANDRING. För att spara pengar vill Enskede Årsta Vantör stadsdelsnämnd avveckla tomma servicelägenheter i Enskededalen. Istället planerar de att göra om dem till boende för ensamkommande barn.Trots att många äldre i kommunen får avslag när de söker servicelägenhet så vill nu Enskede Årsta Vantörs stadsdelsnämnd avveckla 27 tomma lägenheter inom Enskededalens servicehus.

– Det är så att det finns väldigt gott om platser på äldreboenden i den här delen av staden, då gör man bedömningen lokalt, alla politiska partier, att man kan använda en del av fastigheten till andra ändamål, säger äldreborgarrådet Clara Lindblom (V).

Oppositionsborgarrådet Lotta Edholm håller inte alls med.

– De är ju bara tomma på papperet. Tittar man på alla avslag som ges i Stockholms stad för äldre människor som vill bo på servicehus, så ser det helt annorlunda ut, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd (L).

Enligt äldreförvaltningens senaste siffror från 2014, så var det drygt 40 procent som fick avslag när de sökte ett boende i något av kommunens servicehusboenden.

I början av förra året var det hemtjänsten som kostade pengar och man var tvungen att se över verksamheten, det ledde bland annat till färre hemtjänsttimmar. Nu vill man spara på de tomma lägenheterna som under 2015 kostade 4 miljoner kronor, och stadsdelsnämnden vill istället göra boende där för ensamkommande barn.

-Pettersson säger att det är rätt. Skit i de gamla som byggt landet, gynna afghaner, somalier och irakier som är landets välutbildade framtid…

Det vore intressant att få reda på vad det är för skillnad på skattepengar som inte finns till äldre men finns i överflöd för utlänningar. Kan någon förklara eller ska vi låta Migrationsverket sköta äldrevården?

SVT

10 thoughts on “Servicelägenheter för äldre avvecklas av besparingsskäl, i stället görs de om för ensamkommande ”barn”

  1. Det är bara inse fakta. Röfven PISSAR på svenskarna. Han har fullt sjå och fjäska och fjanta för att vi ska sitta några år i FNs säkerhetsråd. Karln är ju fan inte klok.

  2. När kan vi blivande gamla hämta ut gratistabletten för genomföra vår egen död? Nazisterna döda mentalt och fysiskt handikappade, den svenska staten är inte ett dugg bättre.

  3. För oss pensionärer finns bara ett parti (SD) 7klövern satsar bara på dessa ljugande barnen………….

  4. Hela Sverige formligen skriker ut ”död åt pensionärerna”
    Här kommer de nya undersåtarna, så flytta på er.
    Samma visa varje dag
    Sverige är förlorat, så det spelar ingen roll längre.
    All offentlig makt utgår från invandrarna.

  5. Om Migrationsverket tog hand om äldrevården så skulle det aldrig någonsin råda brist på pengar,platser eller personal som skulle kunna anställas i mängder.

  6. Inte de enda, inte de enda!

    Våra åldringar har tydligen inget existensberättigande! Stefan Löfven och resten av PK patrasket kan ju passa på att införa den tidigare avskaffade ättestupan!

  7. Istället för att ta hand om gamla som inte klarar sig själva längre ska man bygga vuxen-dagis åt ljugande vuxna dessertörer från andra länder. Om nu dessa ska vara några pensionsräddare, varför behöver de då bo på vuxendagis med ständig uppassning?

Kommentera