Araber fick skapliga straff för mordförsök

INVANDRARVÅLD. Tre personer döms för mordförsök till sammanlagt 41 års fängelse efter en skottlossning i Göteborgsförorten Hjällbo i somras. Ett vittne såg tre män släpa iväg en man i 45-årsåldern. Sedan hördes hur ett vapen avfyrades.

Utredningen visade hur mannen stod på knä och bad för sitt liv men ändå sköts rakt i ansiktet.

Han fick skottskador i ansiktet, halsen, bröstkorgen och luftrören och han har alltjämt en kula kvar bakom ena lungan.

Målsäganden har pekat ut den 20-årige skytten, vars straff reduceras av tingsrätten till 13 års fängelse på grund av hans relativt låga ålder. De två andra männen, mellan 25 och 30 år, som ska ha hållit fast offret döms till 14 års fängelse var.

– Pettersson ser att det är som vanligt, de dömda araberna heter Jama Bare Osman, född 1990. Adil Kodah, född 1995 och Abdigani Ali Hirsi. Fast det står inget om indragna medborgarskap och utvisning…

***

Man skjuten i munnenPolisen

2015-08-11 13:46, Mord/dråp, försök, Göteborg
En man har hittats skadad i Hjällbo. Från början fanns uppgifter om skottskador, detta kunde inte bekräftas på fyndplatsen. Läkarundersökningen pekar nu på att så kan vara fallet.

Uppdatering kl 16.45
Den skadade mannen har blivit skottskadad. Detta har bekräftats av sjukvården.

Vittnen ringer till polisen och uppger att en man ligger ute på Bollplansgatan. Mannen har skador i ansiktet. Oklart hur de uppkommit.

Något vittne uppger även att man hört ett eller två skott i närområdet.

Ett vittne uppger att de något tidigare sett att tre män släpat iväg samma man från adressen. Därefter har mannen återvänt ensam och han har då skador i ansiktet. Ambulans och polis larmas till platsen.

Man har även sett hur en bil lämnat platsen, i bilen satt troligen de tre män som tidigare släpat bort den skadade.

När polisen anländer finner man den skadade mannen. Han är väldigt fåordig och uppger endast att han vill ha vård. Mannen har sårskador i ansiktet, på en hand och skadade tänder. Polisen får ingen förklaring till hur skadorna uppkommit.

Den skadade mannen avförs till Sahlgrenska sjukhuset. Platsen där mannnen återfanns spärras av, oklart var brottplatsen finns.

Polisen har omrubricerat brottet från misshandel till försök till mord alternativt dråp. Anledning till detta är att läkare vid undersökning av mannen misstänker att den skadade mannen har en skottskada i munnen.

Polisen inleder en sk särskild händelse kl 14.30. Polisen har även gjort fynd i i form av hylsor närområdet som pekar på att något vapen har använts på platsen.

En brottsplatsundersökning kommer att genomföras. Polisen genomför för närvarande förhör med vittnen på plats. Ingen är gripen. Bilen som lämnade platsen är inte återfunnen.

Den särskilda händelsen avslutas kl 15.25.

Polisen

7 thoughts on “Araber fick skapliga straff för mordförsök

  1. Ung ålder, lägg till 5år så är du närmare deras rätta ålder, tror inte dom uppgett rätt ålder ändå. Då blir dom inte så unga längre. Sen ge dom ett straff som ger ett rykte.
    Minst 50år i isolering sen livstids utvisning en mer rimlig påföljd vid dessa flyktingbrott.

  2. Snart kan de här länderna bli rika på att internera sina förlorade söner om vi avtalar att de ska åka tillbaka dit och sitta av sina straff. Vinst för alla. Betala tycks vi ju få göra ändå. Av någon politisk outgrundlig anledning.

  3. Straff? Mer en gratifikation för väl utfört arbete!!!!

    Betydligt mer än halva straffet saknas!

    Den del av straffet som innebär utvisning från Sverige på livstid och att straffet avtjänas i Irakiskt fängelse!

    Återigen är vi där! Svensk lagstiftning måste revideras fullständigt från regeringsformen till brottsbalken och all lagstiftning däremellan samt varenda förordning och myndighetsföreskrift!

    Lagstiftning ”i tiden” alltså i förhållande till samhällsutveckling och befolkningssammansättning!!

  4. 41 tangerar det värdelösa muslimska gängets IQ.

    Ryktet säger att den MUSLIMSKE mördaren i Mölndal är en neger från från somalia. Utstående tänder och låg IQ.

    Karakteristiska för negrer från somalia.

  5. Undrar om vår duktiga finansminister har med dessa och alla liknande utgifter i sin positiva bokföring?
    ”Ladorna är snart fulla” — av skulder?

  6. Då fattas det bara ett avtal irak så att blattarna får sitta va straffet hemma
    Det blir billigare så ,,och det är lite otrevligare i irak

Kommentera