Allt fler ensamkommande avviker

Allt fler ensamkommande avviker från sina boenden och de gör det allt tidigare i asylprocessen.

Bara under förra året avvek 420 ensamkommande från sina boenden och myndigheterna vet inte vart de tar vägen.

Kartläggningen som påbörjades 2010 visar att det nästan är uteslutande pojkar som avviker och att majoriteten av dessa kommer från Marocko, Algeriet och Afghanistan. Rapporten säger att de som avviker är ungdomar som fått avslag på sin ansökan och ungdomar som inte ens vill söka asyl.

Rapporten pekar också på en rad rekommendationer för att fånga upp de ensamkommande i ett tidigt stadium. Bl.a. vill man att det inrättas boende som är mer anpassade till ungdomarnas behov och ett vidare samarbete mellan olika myndigheter.

SR

Att ensamkommande från just nämnda länder försvinner kanske inte är konstigt då de knappast har de asylskäl för att få stanna. Just ungdomar från dessa länder är överrepresenterade bland de gatubarn som inte ens polisen klarar att hantera och de finns också högt uppe i statistiken över begångna brott.

6 thoughts on “Allt fler ensamkommande avviker

  1. Hur kan vi, dumma Svenskar, acceptera att bli så grundlurade som vi blir hela tiden av dessa ”högutbildade, intelligenta” individer?
    Jag skäms, som representant för Sverige!

    Finns det någon som ser ett slut på detta innan vårt fosterland är utraderat?

  2. Avviker… ??
    Går under jorden, snarare.
    I världens mest personnummerfierade land, där samhället har koll på var var och en är skriven, bor och ( i förekommande fall…) betalar skatt, hur kan man säga att dessa deserterande parasiter ”avviker” ? Man kan ju knappt köpa en liter mjölk utan att uppge personnummer.

    De har ju fått sina förmånliga ICA-kort till vilka det flödar generösa bidrag, det är ju bara att se var dessa kort används för att hämta ut ”lönen”: För det kan väl aldrig vara så, att det finns KRAV på att vara närvarande vid sitt boende någon gång om året i alla fall, för att fortsätta få bidrag??

    • En del av dem reser runt och skaffar olika identiteter.Ju fler de kan lura sig till, ju fler ”ICA-kort” ;(

Kommentera