S har alltid förlitat sig på kommunister så vad väntar M på…

INRIKES. Dagens Industris ledarsida skriver att ”det mest intressanta resultatet” i senaste Sifo-undersökningen är att ökningen för SD kan ha hejdats. ”Ett kvitto på att Moderaternas förnyelse börjar ge resultat”, menar DI:

”För borgerligheten är det helt centralt att inte tappa fler väljare till SD.”

Tidningen menar att Anna Kinberg Batra har ett strategiskt beslut framför sig:
”Hon kan ta makten när hon vill om hon vågar att göra som S alltid har gjort med kommunisterna – att med integriteten i behåll regera med stöd av SD och samtidigt ta avstånd från dem. Lita på att SD:s och M:s partiledningar sneglar på varandra. Men ännu mer sneglar de på SD:s opinionssiffror. Om de står stilla eller sjunker kommer M att våga steget.”

Ledare: Viktigast är att SD inte fortsätter att öka

9 thoughts on “S har alltid förlitat sig på kommunister så vad väntar M på…

  1. Den skribenten får nog ändra sin text i dag (26/1) nu när SD och M är i det närmaste lika stora, +21%. Så fort SD backar några tiondelar (detta är inom felmarginalen) så lever PK skribenterna upp och fabulerar om slutet för SD och att taket är nått osv. Men så länge man stänger ett åldringsboende på grund av sanitär olägenhet för att ett par veckor senare renovera och göra om det till flyktingboende, kommer SD att växa.

  2. Det blir krig i vilket fall som helst, situationen är ohållbar, men långt ifrån alla ser det. Vi har spännande år framför oss. Hur länge kan alla politiker bortförklara den växande kriminaliteten? Tror det blir stora upplopp till våren när berikarna har tinat upp, kanske en massaker igen, vi får se.

  3. Om vi skulle börja med att omformulera begreppen. Vård är inte en produkt som kan köpas och säljas på en marknad, utom i de mest fanatiska nyliberalernas fantasivärld. Bevara oss i från denna. Vård handlar om en samhällelig skyldighet att ta hand om de medborgare som av olika skäl inte kan sköta detta själva. Så fort vi gör en produkt av vården kommer vinstintressen att på det ena eller andra sättet att urholka kvalitén på denna. Bara den som är både blind och döv kan ha undgått att se bristerna i att låta riskkapitalismen sköta vård eller andra samhällsintressen.

  4. Fantastiskt! Politikerna i Sverigeistan måste ha världens enklaste jobb! Nu har idioterna som bebor landet innan deras utrotning, redan glömt och förlåtit allt! Glömt hur M svek samtliga vallöften och gjorde upp med MP och startade hela mardrömmen med invällningen och folkutbytet!
    Glömt hur M förnedrade sina väljare! Dom skall alltså chansa på att inte rösta på SD i det annars sista valet i Sverige!

    Va fan har det blivit för fel på folk?

    • Skapa en länk med hjälp av http://www.unvis.it och klistra in den i meddelandet. Unvislänken till ovanstående blir
      http://unvis.it/www.newsvoice.se/2016/01/24/aldreomsorgen/

      Den situation som redovisas på newsvoice är fullständigt absurd. Visst är det bra att gamla får bo hemma så länge som de SJÄLVA vill men inte så länge som kommunen vill. Kommunen vill ha dem boende hemma enbart av kostnadsskäl, d v s pengar behövs till annat så som försörjningsstöd till den nya befolkningen som inte med en krona har bidragit till sitt uppehälle och mycket annat.

Kommentera