Arméchefen: Sverige kan vara i krig om några år

FÖRSVAR. I en broschyr inför Markstridsdagarna i Boden varnar Försvarsmaktens arméchef för att Sverige kan vara i krig inom några år. I en intervju med Aftonbladet utvecklar Anders Brännström sitt resonemang och lyfter bland annat terrorgruppen IS och oroligheterna i Ryssland och Ukraina som konkreta säkerhetspolitiska hot.

– Man kan dra paralleller till 1930-talet. En stor osäkerhet och en stor dynamik som sedan ledde till att det blev ett stort krig. Den gången lyckades vi hålla oss utanför. Det är inte alls säkert att vi lyckas den här gången, säger Anders Brännström.

-Pettersson skulle inte bli förvånad om ett fullskaligt inbördeskrig bryter ut. Vi har tendenser redan nu och med tusentals dysfunktionella muslimer i landet så finns risken för att vi blir som Mellanöstern…

Tyvärr har politikerna inte förmågan att tänka långsiktigt utan ägnar sig åt flip-flop politik och att öva för muslimska uppror i Europa är väl politiskt omöjligt…

Försvarsmakten

Schweiz övar för muslimska upplopp i Europa

24 thoughts on “Arméchefen: Sverige kan vara i krig om några år

  1. Jag skulle aldrig försvara Sverige i ett inbördes krig, ty det måste våra politiker tag hand om då det är deras fel.

    • De ”politiker” som är skyldiga är våra fiender och skall behandlas därefter som krigets lagar ger rätt till!

  2. Han skall bära hjälm. Bössa, mössa, mask. Alltid.
    Sen ska stödbenen vara infällda, de kan gå av om han drullar av från jeeptaket och far i backen.
    Tänk om fänrik G. hade sett en så där oansvarig. Han hade slagit mig i kålroten med en gren, öst okvädningsord över en, kastat sten efter en eller kraftig utskällning inför plutonen uppställd i öppen fyrkant.
    Det var tider, det.
    Usch, så vemodigt det blev.

    Förresten, KJ(Kustjägarskolan) den finns ju inte längre. Var väl länge sedan den försvann.
    Äh.

  3. Armèchef för vad? Om vi skall få till något som överhuvudtaget liknar ett försvar så föreslår jag följande. Registrera alla som gjort värnplikt i närmaste Hemvärnskår. Vid tillfälle av konflikt så skall vi ha skyldighet att infinna oss där. Om det saknas handeldvapen till alla så har vi möjlighet att ta med egna då det finns ca: 2 miljoner legala vapen i landet. Naturligtvis så skall hemvärnsförråden förstärkas med lämpliga vapen snarast. Jag ser detta som en sund självbevarelsedrift. Vi är många som kommit upp i åren, (själv ca:70) men ni kan ger er fan på att gubben kan skjuta.

  4. Vi är redan i KRIG.

    Fienden är MUSLIMERNA som befinner sig i VÅRT land. Moskéerna är sambandscentraler som måste jämnas med marken.

    Beväpna er!

  5. Chruthov ,söp bort krim på 60 talet ,,han gav bort krim till ukraina som då tillhörde sovjet ,,men krim är ryskt ,,dom har sin största flottbas där (svartahavsflottan) det bor bara ryssar där dom få ukrainier som bor där vill
    tillhöra ryssland och vanligt folk i ukraina skiter fullständigt i vem krim tillhör
    Krim används av Usa och Eu som ett slagträ mot Putin ,,dom vill genom slaskmedia demonisera Putin och anledningen till det är att Putin kastade ut Chicago boysen ,,(Amerikanska rådgivare som samarbetade med Oligarkerna när dom stal rysslands alla naturtillgångar )som Putin tog tillbaka så att pengarna stannade i ryssland istället för amerikanska storbanker ,,och det är huvud anledningen till varför man ”politiskt pressar”
    fram ,,i värsta fall ett krig ,,jag tycker att Putin är bra för det ryska folket och det tycker de flesta ryssar också ,,men Chicago boysen har den mediala
    makten globalt (slaskmedia propaganda)och där med så bestämmer dom vad övriga värden skall tycka om Putin
    ?skulle Usa lämna ifrån sig sim största flottbas ??

  6. Mycket tyder på att det inom snar framtid (något år) kommer till en större sammandrabbning..De som följer utvecklingen inom världens s.k. starkare valutor,har länge märkt den nedåtgående trenden.Själv ser jag speciellt mörkt på den situation,som råder i dagens Kina.Detta enorma land har hittills varit en motor för övriga världen.När deras produktion fortsätter öka,men avsättningen på världsmarknaden minskar,samtidigt som oljeöverskottet fortsätter vara en form av vapen,synes ingen ljusning.
    Som Pettersson skriver,är vi som ett litet obetydligt land,inte av större intresse bland stormakterna.Därför är ett inbördeskrig i vår del av världen det mest troliga.Ett krig vi då kan tacka alla våra stupida importörer för.
    All de slags olika folkgrupper,från arabiska islamister,massajer,exoter till allsköns afrikanska niggrar,och 3:e världens kriminella,som man låtit hämtat hit !

  7. Det är väl en startande F-18 som inleder den första filmen? Finländsk?

    Förövrigt så tror jag inte att något land skulle vara så vansinnigt att invadera Sverige och få uppemot miljonen mussar på halsen. Framför allt inte Ryssland som har av dessa så det räcker och blir över.

    Inbördeskrig vet jag inte heller om man kan kalla de pågående klanstriderna för och skulle de vända sig mot nationen så bör det betecknas som invasion.

  8. Ojoj, jag imponeras varje dag över dessa människors inkompetenta uttalanden om saker som en femåring räknar ut med arslet.

    Tacka Ruinfeldt och hans rövslickare för att de förvandlade försvaret till ett nyfött försvarslöst barn.

    Allt är bara löjligt och varje dag i detta landet påminner om första april.

    Ge fan i våra badhus!

    • Under en tid trodde jag att reinfeldt hade en normal intelligens.
      Min uppfattning ändrades först när han sålde ut vårt försvar och senare när han välkomnade alla invällare.

  9. När krig eller inbördeskrig bryter ut kommer bara de Svenskar som har egen beväpning att ha en chans. Den spillra som finns kvar av försvarsmakten eller polisen har INTE kapacitet nog för att skydda oss det Svenska Folket.. Vi ser idag att polisen och samhället har tappat all kontroll. Det är av största vikt att se om sitt eget hus innan det är försent. Dagarna rinner fort iväg.

  10. I en sådan försvagad stat som jag beskrivit nedan kanske ryssen kommer men alternativ är trupper från EU eller FN för att få lugn i landet.
    ”Du basker blå….” om de svenska FN-soldaterna och deras insats för 50 år sedan cirka får en ny betydelse.

    • Det var då det… Landet kunde mobilisera 850 000 stridande enheter. Idag återstår blott en spillra. 🙁

    • Helt klart FN och EU kommer att ställa upp i ett krig.
      Frågan är bara på vilken sida. Se på Kosovo.

  11. Sverige befinner sig redan i krig i Mellanöstern vilket Brännström antingen glömt bort eller inte känner till! Sedan undrar man ju vad är det för oroligheter han refererar till i Ryssland? En vanlig tisdag i gängkrigens Los Angeles är långt värre som jämförelse fast inget som media ens orkar rapportera om längre! Att islam och IS som infiltrerat hela EU ( vilka ligger bakom?) och snart börjar med terror och krigshandlingar i stor skala i Europa är ju inget som IS hemlighåller..snarare skryter man om detta, så där kan t o m Brännström ha en poäng, även om det är som att sparka in öppna dörrar att konstatera detta.

  12. Tror mer på ett inbördeskrig med missnöjda flyktingar som slåss inbördes på grund av religiösa uppfattningar och/eller slåss gemensamt mot svenskarna/Sverige på grund av att det de förväntat sig få som flyktingar inte uppfyllts.

Kommentera