En riktig pensionsräddare

Inte ofta man bland alla de reportage man ser i PK media om så kallade ”pensionsräddare” en som man blir alldeles övertygad om är en genuin pensionsräddare.

Men Aftonbladet hade en alldeles riktig pensionsräddare  för några veckor sedan: Sayda Isaac, 75 år som ankom till Svea rike första dagen som det var krav på legitimation.  Då hon med god marginal har åldern inne för pension så kommer hon att gå direkt in i pensionssystemet och har alltså räddat en pension, sin egen.

19 thoughts on “En riktig pensionsräddare

  1. Jag ljög inte, jag sa bara sånt som senare visade sig vara osant.
    Richard Nixon om Watergate-skandalen

  2. Så många ”schlittsaugige” som är på väg mot norr,har jag inte tidigare sett vid gränsen mot Balkan.Tydligen är nu alla ”syrier” redan importerade,och nu kommer alla från Tjaketistan,Pakistan och Usbekistan…Herre dj-vlar vilken samling som visades upp !

  3. Ja hon har ju den verkligt rätta åldern för att rädda ett land …..UTOM RÄDDNING !
    Vem är ansvarig för detta övergrepp på svenskar , VEM !!!!

  4. Mnja pension och pension kvinnan har inte varit i Sverige under sitt yrkesverksamma liv så någon garantipension blir det inte! För full garanti pension krävs fyrtioårs bosättning i Sverige! Varje års bortavaro minskar garantipensionen med 1/40 del!

    Kvinnan kommer inte att gå lottlös ur uppkommen situation, får kvinnan uppehållstillstånd kommer hon att få något som heter äldreförsörjningsstöd!

    Hör och häpna kvinnan kan faktiskt få mer i äldreförsörjningsstöd än vad en svensk garantipensionär får ut i pension plus bostadsbidrag plus särskilt bostadsbidrag!

    Säger bara fy fan! Vårdbiträden, undersköterskor med flera låginkomsttagargrupper som arbetat hela sitt liv, riskerar att inte ens komma upp i garantipensionsbeloppet, utan staten går in och betalar mellanskillnaden mellan intjänad pension och garantipension med äldreförsörjningsstödet!

    Fy fan för kommunalarbetarförbundet som totalt missat att det ska löna sig att arbeta!

  5. Att bli ÄFS-pensionär är som bekant mer givande än att vara garantipensionär. Bara att gratta…

  6. Sveriges äldsta kvinna, 117 år, påstod att hon var 65 när hon kom hit. Direkt in i pensionssystemet alltså. Några år senare födde hon ett barn….
    Nu gör inte försäkringskassan något åt det brottet, eftersom det är preskriberat……

  7. Detta har pågått i decennier, gruppen från Somalia har lärt sig detta och importerat sina äldre släktingar med flera till ett liv med pension från FÖRSÄKRINGSKASSAN i Sverige!
    Tacken blir en röst på SOCIALDEMOKRATERNA!

    • Bidragsleverne livet ut det kan de IQ befriade aporna, men det tycks räcka rätt bra. Vi andra får kämpa och jobba hela livet och får oftast bara en bråkdel i pension, men nyadeln är naturligtvis viktigare.

  8. Jag tycker sonen kan stå för hennes uppehälle. Hon är säkert inte ensam som kommer rakt in i pensions systemet. Vänta bara tills alla anhöriga har fritt fram att komma och som vi vet, att för att vara på den säkra sidan släpps kreti och pleti in i landet. Inte bryr sig 87:an att en son eller dotter har 10 föräldrar, som han säger, vi har råd

Kommentera