Antirasismens pyrrhusseger


Erik Hörstadius skriver en artikel i Affärsvärlden många borde ta till sig.

Artikel tar fart med övergreppen i Köln och Stockholm, där media och myndigheter förträngt de sexövergrepp unga kvinnor råkade ut för i denna importerade lek som kallas taharrush.

Hörstadius fortsätter med frågan om integration. Hur ska man kunna integrera nyanlända i ett land där både politiker, medier och myndigheter förnekar all kultur och där allt är så erbarmligt tråkigt och dåligt? Mona Sahlin (S) framför som exempel på politiker som nedvärderar allt i landet där allt fler ska integreras.

Jag tänker inte sammanfatta Erik Hörstadius artikel mer än så, utan råder er att läsa den. Kan dock inte undvika de sista orden i artikeln, som på ett mycket bra sätt sammanfattar antirasismens pyrrhusseger:

”Fråga vår förnedrade statsminister, som ju aldrig skulle bygga murar i Europa. Fråga de flyktingar vars hopp om utbildning, jobb, karriär slocknar på förläggningarna. Fråga de alltmer desperata kommunpolitiker som tvingas skära i vård, skola och omsorg. Och fråga dem som ser SD som sin politiska huvudfiende, men nu börjar inse att de har skedmatat Jimmie Åkesson med röstvinnande argument, från utanförskapskost­nader till könsseparerade bubbelpooler.

Och fråga den där tjejen som gick på sin första konsert. Och mycket bokstavligt fick lära sig innebörden av begreppet taharrush.”

Affärsvärlden

Pyrrhusseger är lika med en dyrköpt seger som kan leda till en förlust längre fram och uttrycket är hämtat från den grekiske kungen Pyrrhos som 280 f.Kr. vann ett betydande slag mot rommarna.


8 responses to “Antirasismens pyrrhusseger

 • Peter Skoglund

  ”Måttfull nationalism är den enda kraft som kan tygla fanatisk nationalism.”

  Stefan K , jag fortsätter med ett inlägg från Dan Korn, i den viktiga debatten då rörandes samma ämne.

  ”När människor i tron på att de hittat ett medel för integration hävdar att det inte finns någon svensk kultur, inser de inte att de därmed kränker människor.

  Kränkningen av en människas eller ett folks självkänsla är inte vägen mot en större enighet mellan människor, utan leder till raka motsatsen.

  Ur kränktheten växer hatet och hämndbegäret, just den kraft som vi ser gödas i Europa nu. Motgiftet mot högerextremismen är att vi lär oss inse att en glädje över att bo i ett visst land, att vara medborgare i landet och att känna kärlek till det inte har ett dugg med en viss politisk åskådning att göra. ”

  Så skriver Dan Korn , författare, folklivsforskare och verksam som rabbin i Manchester i ett debattinlägg i Dagens Samhälle.

  Som går under rubriken….”Nationalstaten garanten för demokratin och friheten.”

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/nationalstaten-garanten-foer-demokratin-och-friheten-21846

  Gilla

 • Involuntarium.se

  De närmaste dagarna kommer att bli mycket intressanta, undrar hur tillknycklad Stefan Löfven är när han gör sitt nästa framträdande och ska göra något putslustigt uttalande om något av statsråden eller kod291!

  Tror talet i Davos’ får bägaren att rinna över fullständigt, måntro det var Arnstad som formulerat talet!

  Det bästa Stefan Löfven kan göra nu är att avgå så skrammelfritt som möjligt! Pysa ut genom köksingången och aldrig mer visa sig offentligt!

  Vilket enastående resultat Stefan uppnått, sämsta resultatet sedan år 1967! Stefan har på ett år kört Sverige fullständigt i botten, beroende på Stefans totala brist till eftertanke innan han uttalar sig! Vissa saker som den tidigare och nu sittande regeringen gjort, går aldrig att reparera!

  Stefan har dessutom genom sitt val av statsråd och sitt genusperspektiv ställt Socialdemokraterna inför fruktansvärt stora utmaningar i form av minskat stöd från svenska folket! Troligen kommer Socialdemokraterna att bli ett mycket marginaliserat parti i framtiden, om de inte får bort den nu sittande socialdemokratiska aristokratin! De måste för att inte tappa folkets förtroende fullständigt tillbaka till sina arbetarrötter!

  Gilla

  • Suzie

   Varje gång man ser och hör folkförrädaren Löfvens uttalanden så får man ofrånkomligt associationer till bland mycket annat schizofreni…

   Gilla

   • Involuntarium.se

    Vid närmare eftertanke, går det nog inte att förneka att din association ligger fruktansvärt nära sanningen!

    Gilla

 • Joy

  Skedmatat Jimmie Åkesson, med att han får rätt! Det handlar om åtgärder för att skydda befolkningen, en stats jävla skyldighet! Så gör de det till sjuk politik och hatar SD! Det är ett generalfel på den svenska debatten, hur orkar Jimmie leva det övergår mitt förstånd! Den mannen måste vara gjord av stål! Att journalister och andra förståsigpåare orkar se sig själva i spegeln, det fattar jag inte heller.

  Gilla

 • ÅMÅL

  PK-iterna har under många år förnekat det svenska folket –
  i stället kallar man afrikaner för svenskar! Tragikomiskt!

  Gilla

  • Argus

   Exakt. Definitionen är:

   Nation = ett kollektiv av människor förenade av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioneroch sociala normer

   Nationalitet = tillhörighet till en nation

   Svensk = mansperson av svensk nationalitet, svensk mansperson; i pl. äv. utan avseende på kön

   (Källa: Wiktionary, SAOL, SAOB)

   I sammanhanget är SAOB att föredra. Genom den långa ”pressläggningstiden” har inte kulturmarxisterna kunnat förändra och när det sedan är dax för revision kommer de likt månglarna vara utjagade.

   Gilla

 • Rösta SD 2018

  [kwiatek]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: