Marockanska ”gatubarn” knäcker polisen


INVANDRARBROTT. Polisen klarar inte längre av att göra sitt jobb, tack vare de unga kriminella arabiska barn som härjar och upptar stora resurser från en redan ansträngd kår.

Frågan är minerad mark, men problemet med de unga marockanska männen som håller till i centrala Stockholm är inte obekant. Senast i går kom besked om att Marocko nu för politiska diskussioner med inrikesminister Anders Ygeman om att det hela är ett ”gemensamt problem” och att man ”måste hitta former för att identifiera de här personerna”.

Beräkningar gör gällande att 800 unga män från Marocko och andra länder i Nordafrika finns i Sverige just nu. Och gruppen är ett problem för polisen och andra myndigheter.

SVT Nyheter har varit i kontakt med en polis som vill vara anonym men som bland annat har arbetat med de grupper av killar som rör sig i och kring Stockholms city. – De här killarna är ett enormt problem för oss. De snor grejer överallt och misshandlar ordningsvakter på centralen. Tar tjejer mellan benen och ger dem örfilar när de säger ifrån. Alla poliser vet om det här, säger han.

På en rak fråga om hur arbetssituationen ser ut för poliser i Stockholm dröjer inte svaret länge – den är katastrofal. – Jag skulle aldrig släppa iväg mina barn till T-centralen, det skulle ingen polis göra, säger han.

Problemet och frustrationen över situationen är något som diskuteras flitigt. Björn Cewenhielm som är kommenderingschef för Alma (den särskilda insats som leds av polisens operativa avdelning och arbetar med migrationsfrågor), region Stockholm, förklarar.

– Man tar in samma killar om och om igen och sedan släpps de ut igen, det upprepar sig hela tiden. Det är inte sällan som en grabb är ute på gatan innan polisen som grep honom är det, det får jag höra. Och det är så klart oerhört frustrerande för den polismannen. Vi välkomnar verkligen samarbetet med Marocko från polisens sida, säger han.

SVT Nyheter har pratat med flera poliser som arbetar med ungdomar i Stockholm. – Vi gör inget annat än arbetar med det här och så har det varit i ett år. Som utredare vet man vilka det gäller och att man inte kan få fram någon identitet på dem, säger en av poliserna.

Att de kriminella unga männen tar stora resurser från polisen som annars skulle gått till att utreda andra ungdomsbrott, erkänner man utan omsvep.

– Det här tar så klart resurser från den vanliga ungdomsbrottsligheten som stölder och narkotika. Så det är ett problem. Men vi har en tydlig prioritetsordning som kom nu 2016 och där ligger migrationsfrågor som nummer fyra och det är högt. Det som kommer innan är bland annat grova brott och akuta larm. Vi måste arbeta med detta, säger Björn Cewenhielm.

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om hur svenska myndigheter står handfallna kring gruppen av ensamkommande barn från Marocko. Många tar inte ens emot den hjälp som erbjuds under asylprocessen. I stället rymmer de från de hem barnen placerats i och försörjer sig på brottslighet.

Polismannen som SVT Nyheter talat med beskriver hur man för att ”hålla huvudet över ytan” börjat lösa problemet ”på annat sätt”. Av samtalet märks en uppgivenhet inför situationen, flera av mannens kollegor har redan sagt upp sig.

– Vi skriver in dem för ordningsstörning i stället, eller LOB (lagen om omhändertagande av berusad). Då får det något straff i alla fall, åtta timmar i en cell, säger han.

Ska det verkligen behöva gå till så?

– Jag vet att det som görs inte är rätt, jag ser ingen annan utväg. De ska inte vara ute och jävlas med andra människor. Jag tror att det bästa är att någon på polismyndigheten får frågan och att de tvingas berätta. Men då får vi ännu mer att göra. Vi går på knäna nu, säger han.

Från ledningshåll känner de inte igen den beskrivningen.

– Jag hoppas verkligen att det inte går till så. LOB är en vårdlag och man ska vara en fara för sig själv eller någon annan om den ska tillämpas. Det är en situationsanpassad lag så det är ju upp till varje polisman att bedöma hur påverkad någon är eller om den är påverkad, men så får det absolut inte gå till – hur frustrerad man än är, säger Björn Cewenhielm.

Kommer poliserna som arbetar kring T-centralen att tröttna och säga upp sig eller bli sjukskrivna? – Det finns väl alltid en risk. Det går sådana tendenser i allt som är jobbigt och det är klart att det är frustrerande för dem.

Ibland kör man de här killarna till andra städer som en lösning, hur fungerar det systemet? – Man kan placera dem i familjehem till exempel i andra städer men man låser ju inte in barn vilket resulterar i att de kan komma tillbaka till Stockholm ganska snabbt igen.

-Pettersson menar att detta är ett politiskt problem, orsakat av 87:an och flera fega regeringar i rad samt ynkliga journalister som skyddar brottslingar i stället för att hjälpa allmänheten och polisen.

Sverige ska skicka tillbaka kriminella gatubarn till Marocko


28 responses to “Marockanska ”gatubarn” knäcker polisen

 • Morgan´s tankar...

  Reblogga detta på morganstankar och kommenterade:
  Polisen har blivit bakbundna av Eliasson & Co eftersom han inte agerar i frågan som vår minister får bolla med utlandet. Idag finns dna priv som på 5-15 minuter ger ett svar. Nu har polisen ” avkriminalliserat ” de som saknar id. Lös det och kan man inte styrka sin identitet får man väl vara inlåst istället för att parasitera på vanliga människor. Annars kommer arga medborgargarden slå dom tills de åker hem.

  Gilla

 • Polisen bildar special styrka för att skydda kriminella, illegala invandrare | Petterssons gör skillnad!

  […] – De här killarna är ett enormt problem för oss. De snor grejer överallt och misshandlar ordningsvakter på centralen. Tar tjejer mellan benen och ger dem örfilar när de säger ifrån. Alla poliser vet om det här, sa en poliskälla i förra veckan. […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Under rubriken, ”Så kan oredan inom polisen minskas”, skriver Micael Björk , docent i sociologi vid Göteborgs universitet, ett debattinlägg.

  Ett intressant och viktigt inlägg i den debatt om vår polismyndighet som har en hel del att önska. För framtiden och då även för medborgarna och poliskårens bästa.

  Micael skriver om tre huvudpunkter ur hans nya bok.

  1. Orealistiska förväntningar:

  Polisreformen har präglats av verklighetsfrämmande ideal. Planen bygger på att inget varit friskt och att organisationen måste göras om helt och hållet.

  2. Destruktivt reformarbete:

  Polisreformen har aktiverat en farlig blandning av osäkerhet och makt.

  3. Överdriven centralstyrning:

  Polisreformen har genomförts med hjälp av en auktoritär ledarstil utan respekt för praktiska kunskaper.

  Läs hela Micaels debattinlägg i Dagens Samhälle.

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sa-kan-oredan-inom-polisen-minskas-21835

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Tråkigt för polisen, men det är en politisk sak och har absolut inget med folket att göra. Som man bäddar får man ligga.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  MEN POLISEN POTATISGRISEN HADE TID OCH RESURSER ATT TERRORISERA SVENSKA MOTSTÅNDSRÖRELSENS FRIHETSKÄMPAR….
  DE KAN GOTT HA DET DESSA POLISER, HOPPAS DE BLIR DUBBELT SÅ MÅNGA SÅ HELVETET BLIR TOTALT FÖR STEFAN LÖVEN OCH SOCIALDEMOKRATERNA VILL HA DEM!!!

  Gilla

 • Joy

  Utvisa dem för f..! Släng ut dem!

  Gilla

 • Göran Gjallarhorn (@G_Gjallarhornet)

  Läste en artikel på SVT.se om dessa gatubarn från maj 2015. Exakt samma problem då. Det har alltså varit lett käntt problem i snart ett år utan att något har hänt överhuvudtaget. Det skrämmer mig nästan mer än gatubarnens framfart. Polisens och myndigheternas skydd av oss medborgare är numera historia.
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/barnen-som-lever-pa-gatan-och-livnar-sig-pa-brott

  Gilla

 • K Lund

  Får en tanke om att de hitresta ynglingarna inte sällan kan vara skickade av sina fäder till Europa av samma skäl, som svenska pojkar skickades till sjöss för 100 år sedan och tidigare. Nämligen att de /ofta/ var odrägliga på olika sätt hemmavid och att man kanske såg en utväg lösa sin egen familjesituation med att få iväg dom – till sjöss t ex.
  Det kan kanske vara ett negativt urval av den unga manliga befolkningen i länder i Mellanöstern och Afrika, som kommer till Europa.
  Som har bristfällig utrustning mentalt, moraliskt m m. Med tanke på att kriminaliteten är och har varit extremt hög i denna invandrargrupp av män.

  Gilla

  • Bobby Fisher

   ”FN-diplomaten Serge Boret Bokwango från Kongo varnade redan 2011 för att de migranter som kommer til Europa är ”mänskligt avskräde”. Diplomaten som representerar Kongo i FN i Geneve kallade migranterna från Afrika till södra Italien för ”afrikanskt avskum”.”
   http://www.kimmoa.se/rn/visa?UID=8683807

   Gilla

 • Sverige börjar likna ett laglöst land

  Allvarligt talat. Börjar det inte bli dags för våra ”kära” politiker att skriva om en del lagar snart? Det känns ju helt meningslöst att ha en massa lagar som ändå inte efterföljs och där polisen i sin tur inte gör något för att gripa de personer som bryter mot dem.

  Folk som inte har rätt att vistas här driver omkring och begår brott, kriminella tar över hela stadsdelar, tiggare flockas hit i mängder. Ingen har några svar på hur det här ska hanteras.
  Ordningsmakten står helt handfallen.
  Om det fortsätter såhär länge till är Sverige mer likt Marocko än det land jag växte upp i. Sorgligt att se

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Bra kommentar! Tiggarna vore enkelt att förbjuda….-men STEFAN LÖVEN säger att man kan inte förbjuda fattigdom….!!! FINA ORD DET!! Slutsatsen blir att om man INTE kan förbjuda fattigdom då kan man INTE förbjuda tiggeriet enligt SOCIALDEMOKRATERNA….-Sveriges dödgrävare nummer ett!!!

   Gilla

 • Knutsson

  ——Är själv polis i Stockholm och kan berätta lite om dessa ”barn”.

  Ja det är sant det finns massvis med marockanska gatubarn i Stockholm. De är här främst för att de skickats hit som ”betalning” för någon skuld. De flesta av dessa barn skall egentligen till främst Frankrike men kommer hit i en naiv tro att de skall få någon slags schengenpapper(vilket de inte får).

  Hursomhelst så skickas de hit som betalning och betalar av skulden som deras ”ägare” i Marocko har till sin europeiska lånegivare. Väl i Europa används dom till organiserad brottslighet, främst ficktjuveri och stöld (går inte göra något åt det), men när de väl växer blir det grövre, såsom rån, drogförsäljning. Oftast används de sexuellt av sin arabiska omhändertagare här i Europa.

  Om ni minns ”barnet” som brottades ned på Malmö Centralen så var det två av just dessa som var på väg till Frankrike.

  Kan även varna er för att ingripa om ni inte är väldigt bra på det ni gör, dessa ”barn” är rena vildjur som bokstavligt talat har växt upp på gatorna. De har ingen ånger, de tar oftast droger och har kniv. Jag är själv faktiskt ganska oroad över hur det kommer se ut om sisådär 10 år när de har växt upp. Nog kommer flertalet ha dött men de som lever kommer vara jävligt farliga. ——

  Gilla

  • Stenbock

   Du skriver att det inte går att göra något åt detta??
   Naturligtvis kan man göra något,skicka hem dem till Marocko.Före hemtransporten bör de givetvis låsas in,så de inte orsakar än fler brott ! Dalt med sådana förvildade (som du själv skriver),skall absolut inte få fortsätta,ej hellre få gå lösa bland allmänheten.
   De skrattar ju ut oss,liksom zigenarna bak ryggen !

   Gilla

 • Venus

  Att invandrare är kapabla till att våldta, misshandla, råna, luras och manipulera är inget nytt men nu när man ser deras blodtörst på riktigt alltså! 😦

  Gilla

 • marockanska barn, under Liljeholmsbron?

  Marocko har inte varit utsatt för krig på över 70 år, kriminella gatubarn är ingen räddning för framtiden, de är hitskickade av vuxna som gett dom order att begå brott och skicka hem pengar.
  Dessa barn har mördat i Marocko, de kommer en vacker dag mörda någon oskyldig människa för att de ska sno en hundring.

  Det är inte den typen av människor vi ska hjälpa i Sverige, vi ska endast hjälpa dem som flyr från krig på riktigt, politiska flyktingar och människor som flyr från religiöst förtryck, samt homosexuella.
  Men idag utvisas människor med skyddsbehov varje dag på bekostnad av dessa människor som bluffar sig in för att begå brott.
  Det är jävligt ruttet, se verkligheten hur den ser ut för en gångs skull, med din politik kommer du driva Sverige mot en humanitär katastrof till slut.

  Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  De enorma problem som vi har med ambulerande kriminalitet och tiggeri beror på att Sverige gick med i EU och därmed skrotade praktiskt taget allt av egna gränskontroller.

  EUSSRs politruker har som en av sina uppgift att se till att EUs yttre gränser kontrolleras effektivt men den kontrollen har kollapsat. Därav problemet med kriminella marockaner och syndafloden av välfärdsmigranter.

  Slopandet av gränskontroller meger också att kringresande kriminella EU-medborgare, fritt kan resa på stöldturnéer inom EU och kan praktiskt taget obehindrat transportera hem sitt stöldgods.

  Gilla

 • De utvisas inte för att de är under 18 år

  ”– Vi ska se till att det blir ordning och reda i flyktingmottagandet”

  Ja så säger Stefan Löfven.
  Lita på honom han är bäst för Sverige och att du ska känna dig trygg.
  Stefan kommer ta hand om Stockholms gatubarn, det har han lovat.

  Det ska bli ordning.

  Gilla

 • De utvisas inte för att de är under 18 år

  Alltså de är från Marocko,
  Marockaner har inga asylskäl, så fort utredningen är klar så utvisas de om de är på hemmen, därav att de sticker från hemmen när de vet att det är dags för deportation, detta är ännu en nackdel med att man låter asylsökande få vandra fritt i samhället, asylsökanden ska sitta inlåsta under hela processen och om de inte har några asylskäl så är de inlåsta och kan därför inte försvinna så som de flesta asylsökare gör när de vet att de inte får stanna, sen efter ett par år så kör massmedia med sina snyftvalser om dessa kreatur och de får stanna fast de aldrig hade rätt till asyl, så fult men med tanke på att de får så mycket pengar gratis och personerna är så giriga så gör de på detta vis. Funkar för de kriminella för att myndigheterna är kriminella som låter de stanna efter en gråtvals. Patetiskt.

  kolla dokumentären ”fata morgana”, den visades på SVT

  Gilla

 • Kommendanten

  Det bästa vore om man kunde gripa dessa äckliga och respektlösa muhammedaner för att sedan deportera de från Sverige.

  Så länge de befinner sig på svensk mark, så kommer de att vara en belastning för Sverige. Det är FAKTA.

  Gilla

 • snutarna i det här landet är så korkade.

  Detta problem är ju egentligen lättlöst, dessa har ju sökt asyl men vet att de kommer få avslag och deporteras tillbaka till Marocko, men istället för att åka hem till Marocko så vill dessa korkade muslimer leva på gatan i Sverige då det finns fler idioter i Sverige som är intresserade av att slänga pengar på dessa och fler lättare rånoffer, hemma i Marocko är det mycket svårare att hålla på som de håller på med att langa droger, sälja sin stjärt, ficktjuva, göra inbrott osv.

  Detta är samma låt gå attityd som de lata inkompetenta snutarna i Stockholm har med zigenarslöddren. Samma börja gråta och tycka synd om förövare men något medlidande med deras offer det har man inte.

  Bara dammsuga upp och deportera, det är inte svårt det är deras jobb att göra detta, men de vägrar och istället för att göra detta så får de ännu mer ärenden på sina bord att utreda istället för att helt enkelt sparka ut dessa ur landet. Klassiskt bind ris åt sin egna rygg.

  Mer arbete och fler svenska brottsoffer skapade av dessa marockanska rasister för att Polisen inte vill göra sitt jobb.
  Nästan så man börjar undra om inte snuten tar procent på stöldgodset, varför skulle man annars skaffa sig mer problem än man behöver?!
  Ännu ett skäl till att Polisen är så jävla ineffektiv, man låter problemen växa istället för att trycka till problemet i sin linda, snutarna i det här landet är så korkade.

  Gilla

 • Öppna era hjärtan

  Ja, förstår inte riktigt problemet. Har man blivit tilldelad sängplats, varm mat o springer lös på city o drogar o begår brott har man förverkat sin chans att få bli svensk medborgare för gott.

  Jävla slynglar som var bråkiga, farliga o såg ned på samhället, det märktes. Lider med er sthlmare som får leva med denna dagliga misär.

  Öppna era hjärtan. Allehanda lösdrivare, icke medborgare, alla har en plats i Sverige så länge de lyckas ta sig hit, vare sig det är 1 person eller 10tals miljoner från u-länder.
  Öppna era hjärtan, öppna.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Signifikativt för ett land som styrs med låt-gå-principen.
  Stockholmarna har röstat FÖR det, LEV med det…. och hållt flabben.

  Gilla

 • grip dom och kasta ut dom

  Hur kan flera hundra bla marocanska barn bor utan papper o härjar fritt i city?

  Är det verkligen så jävligt nu att stora grupper, som polisen känner till dessutom, stryker omkring i city o ställer till med jävulskap?

  Alltså, vi snackar inte 20st utan flera hundra .
  Tydligen gatubarn som flytt från nordafrika främst som kommit in via lastbilar osv som nu lever fritt men inskrivna i vissa fall på hem?

  Dom sa ju även på SVT att många av dessa ”barn” har blivit tilldelade platser på HVB(?)-hem, och som dom s.k. barnen har ratat.
  Man kan ju fråga sig hur mycket resurser skall satsas på dessa s.k. ”barn”.

  Förstår inte varför man inte bara griper gängen o utvisar dom, brott skall leda till utvisning.

  Gilla

 • Kurt

  Internera dom på en stenig skärgårds ö i tält, tills de är mör och be om att få åka hem igen.

  Gilla

  • Luntan

   Varför inte bara slänga dem i havet? Fast inte i Östersjön då den är tillräckligt nedsmutsad redan.

   Gilla

 • SD hade rätt hela tiden

  Jag önskar inget hellre än att SD blir största parti nästa val.

  Gilla

 • Lena

  Det är ju tragiskt när det föds barn som föräldrarna inte kan / önskar att försörja, barn kostar och det ska föräldrarna bekosta. All hjälp ska ges i hemlandet och med utbildning i familjeplanering, fri tillgång till preventivmedel finns ingen anledning idag att ursäkta sig och inte minst utbildning när det gäller kostnader och ansvar.
  Inget barn önskar att vara ovälkommet !
  Ansvaret kan aldrig läggas på andra, då är det ett beteende som göken.
  Marockos kungahus är ofantligt förmöget, de kan visa generositet till sitt folk !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: