Åkessons vill bilda regering med M

INRIKES. I Yougovs senaste väljarundersökning får Sverigedemokraterna och Moderaterna tillsammans 50,2 procent. I en debattartikel i Metro öppnar nu partiledaren Jimmie Åkesson – och ekonomisk-politiske talespersonen Oscar Sjöstedt – för att de båda partierna ska bilda en gemensam regering om siffrorna står sig efter nästa val.

”En mitten-högerkonstellation kan framstå som drastisk i svensk kontext, men är verklighet i samtliga av våra nordiska grannländer.”

”En sådan konstellation skulle alltså enkelt röstas igenom av riksdagen samt få igenom sina budgetpropositioner och övriga förslag utan problem”, skriver de i debattartikeln.

-Pettersson undrar hur mycket som finns kvar av M och S vid nästa val, men avsätt gärna den nuvarande regeringen omgående…

2016-01-22_1455

20 thoughts on “Åkessons vill bilda regering med M

  1. Detta skall följas upp med stort intresse , skulle också tro att övriga mindre borgerliga partierna även hakar på detta , dock ej centern – men de är ovisentligt – utan börjar Moderaterna och SD gå ihop, så kommer vi tids nog att få en mycket stark regeringskonstellation.

  2. Vi glömmer inte och förlåter aldrig allt ont och den enorma skada Ruinfeldt gjort svenska folket och Sverige. Ruinfeldt och Mp ändrade i lagen så alla illegala,tiggare och alla andra från jordens mest dysfunktionella klankulturer får gratis sjukvård,gratis tandvård,gratis mediciner,socialbidrag mm allt detta som hundratusentals fattiga,sjuka och gamla svenskar inte har råd med.Må det finnas en särskild plats i helvetet för alla grovt kriminella i sjukklövern och deras medlöpare.

    • Bra om någon vill utveckla/förtydliga likhetsprincipen.

      I svensk rätt är principen fastlagd i regeringsformens 1 kap. 9 §: ”Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen skall i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iakttaga saklighet och opartiskhet.”

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Likhetsprincipen

      • Just det likhetsprincipen!

        Det är likställighetsprincipen som används när våra gamla nekas plats på serviceboenden, när nytillkomna får bo på lyxhotell!

        Det är den principen som används när våra gamla med hemtjänst och matabonnemang får en talrik mat som inte ens min hund skulle gilla, när nytillkomna får väl tillagad och aptitligt upplagd mat på sin talrik!

        Samma princip används när äldre i behov av tandvård nekas, när nytillkomna till och med går före i tandvårdskön!

        Dags att revidera svensk lagstiftning allt från regeringsformen ända ut till brottsbalken och lagstiftningen däremellan!

        I samma revidering revideras förordningar, myndighetsföreskrifter och regelverk!

        Dessutom är det nödvändigt att riva upp riksdags och regeringsbesluten från 1975 om att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle!

  3. Bara det inte blir några uppgörelser där SD viker ner sig för att få en regeringsställning!

    Då slutar det som för MP, de har sålt sin själ, ideologi och sina väljare till Socialdemokraterna!

    MP 4,2% i senaste yougov mätningen! Miljöpartiet är troligen ett mycket marginaliserat parti vid valet 2018!

  4. Ta inte ut händelserna i förväg,
    MODERATERNA ursäkta kappvändarna endast rökridåer inget att lita på!!

    Får nog snålt vänta på fler katastrofer innan tillräckligt många förstår hur allt detta skadar Sverige och folket’,

    Bäste drängen ska sitta inte sist MEN snart störst vårt egna parti SD med JÅ och alla de goda människorna där till,

    Resten blir mest snack och ko handel inget bra.

    Landet behöver rensas upp riktigt ordentligt alla vet det…

    Konsekvenserna kommer och åsamkarna ska betala det ultimata priset

    dagarna kommer var så säker.

    MVH till alla Sverige vänner 🇸🇪

  5. Jag tror fortfarande att äggskallen är med och rycker i tåtarna,
    så hon vågar inte att inleda något samarbete med SD, men när
    trycket underifrån blir för stort, och SD fortsätter att närma sig 40%
    har hon nog bara två val, att antingen avgå som partiledare
    eller att inleda ett samarbete med SD! Trodde där var mer ruter
    i den kvinnan?

  6. Ett utmärkt förslag som jag varit framme och gnuggat på flera gånger ,,
    Det finns absolut ingenting konstigt eller märkvärdigt med förslaget ,,i alla andra länder vore det en självklarhet att två partier som står så nära varandra politiskt om man lyssnar till vad Moderaterna i landet tycker (det är nog bara snart AKB som tycker annorlunda )Ja vad fan håller dom på med ??dom har ju chansen till att nu ,,redan idag bilda en ny regering
    och sätta ett tottalt stopp vid gränsen (dom väller forfarande in i tusental per vecka )och sedan kan man sätta igång med att avhysa alla illegala med full kraft ,,gör man det nu med en gång så sparar man 100 miljarder i skattepengar ,,som kan användas på ett bättre sätt
    AKB ;;;Väck misstroendeförklaring redan på måndag

  7. Är inte imponerad av AKB. Det skulle i så fall krävas att Jimmie får statsministerposten.

  8. M och Batra är inte att lita på. Formellt tackar de ja, och snart säljer de sina platser i regeringen tillbaka till S, MP och V. Priset blir lyxlägenheter i centrala Stockholm från själva svetsaren, landets far eller son – vad egentligen kallas han för bland annat?

  9. Kommer aldrig häda så länge AKB är borta. Möjligen när AKB försvinner till hösten, men inte säkert SD vill då. Tror jag.

    • Delar din och White lady’s kommentar. AKP är precis som Åsa R olämplig på någon ministerpost. Personligen hoppas jag på att KDs Ebba Busch Thor byter till SD, eller hela KD går samman med SD. Dessa två tillsammans skulle få mer än 50 %. Förklaringen är de kvinnliga väljarna, de som nu ser spöken i SD accepterar EBT som kvinna och mor, dessutom har hon en bättre medial utstrålning än JÅ och hon är också en god debattör.

  10. Polisen utesluter att branden på ett asylboende i Munkedal är anlagd.

    KOD 291 är det som gäller alltså. Eller bättre uttryckt: Det är muslimerna som själva tänt på.

    Men det kommer allmänheten aldrig att informeras om då KOD 291 gäller.

    På order av rikspolisgrisen dan eliasson

    • Ja det är klart att dom inte längre kan förmedla sanningen till det svenska folket ,,,det skulle bli inbördeskrig om allmänheten fick svart på vitt att 99% av alla grova brott begås av 10% av ”befolkningen”DVS
      (skäggbarn o muslimgubbar,EU immigranter negrer och all sköns löst folk som man släppt in i landet )Man vet inte ens vilka det är eftersom det inte funnits ID koll

Kommentera