Ungdomsgård på Gotland måste stänga ”för många ensamkommande barn”

INVANDRING. Region Gotland har beslutat sig för att stänga ungdomsgården på Gråbo. ”Vi måste backa”. Redan i förra veckan larmade Region Gotlands kultur- och fritidsdirektör Maria Modig om att arbetsbelastningen på Puma var för hög. Nu har regionen beslutat sig för att under en vecka stänga ungdomsgården på Gråbo. Från och med fredag och en vecka framåt håller ungdomsgården stängt.

– Hela verksamheten handlar om att bygga trygga miljöer. Vi har 100 procents ökning i antalet besökare på Puma och en stor ökning i Fårösund. Vi måste backa tillbaka och ha en miljö som är trygg, sedan måste vi ha tillräckligt med anställda, säger Björn Ahlsén, avdelningschef för kultur- och ungdomsavdelningen.

En av anledningarna till ökningen är att många ensamkommande barn vill besöka verksamheten. Han säger att det på en fredagkväll varit runt 300 personer som besökt ungdomsgården och endast tre till fyra personer har funnits i personalen.

– Då blir det ingen kvalitet i verksamheten. Nu ska vi se över vår bemanning och rekrytera ytterligare personal, säger Björn Ahlsén.

På onsdagskvällen inträffade ett slagsmål på Puma och händelsen utreds av polis.

– Beslutet om att stänga gården togs före gårdagskvällen, men händelsen bekräftar vår uppfattning om att vi behöver stärka bemanningen på gården, säger han.

Under den kommande veckan hänvisas ungdomarna till Citygården på Solbergaskolan som kommer att ha extraöppet under tiden Puma håller stängt. Personal kommer även att flyttas över från Gråbo till Solbergaskolan.

Hela Gotland

Sextrakasserier – Gotland har blivit mångkulturellt

14 thoughts on “Ungdomsgård på Gotland måste stänga ”för många ensamkommande barn”

  1. Var det ingen svensk Karl i närheten vem som hellst!! en som kunde platsa kräket tills snuten var på plats?.
    Mamman skulle ha medalj för att skydda den gamla damen,
    det är riktigt bra Sivilkurage,!!
    Det är det som skiljer herrefolket från packet

  2. Va …gnälls det på Gotland….ni får MENA-folket i farstun, missnöjda vill ni ha de i sängen?

    • Har de övervägt ”kollektivt självmord”, det är detsamma som att äta Sodexos snusklådor det som de äldre svenskarna får försöka överleva på !

  3. Katastrof och synd om de Gotländska barnen.

    Men förhoppningsvis så hindrar detta ngn stackars fllicka från att bli antastad på ungdomsgården eftersom den är stängd samt slipper ju då personalen att mörka ev sextrakasserier……

  4. Det här får mig att tänka på thilo zarassin som förespråkade kvalitet framför kvantitet, han var verkligen föra sin tid !

  5. Sveriges nya arbetstillfällen skapar ingen tillväxt, medför bara kostnader!

    De flesta nya arbetstillfällen som skapats senaste två åren har helt och hållet genererats av asylturismen!

    Socialdemokratisk politik i sin prydno!!!! ”Bara att stå på och glömma varifrån man kom” som svenske artisten Ola Magnell sjöng på nittonhundra sjuttiotalet!

    Socialdemokraterna har totalt glömt sitt ursprung!

    • Uppblåst balansräkning! Tillgångar som inte finns vill jag kalla det så kallade ”ökade BNPn” för.
      Det är bara större mängder rullande skattepengar och idiotilån som skapat det.
      Vad jag vet är det straffbart för företagare. Ekonomiskt bedrägeri. Det måste ju vara det även för staten.

    • Stackars barn måste stå ut med att se sin mamma förnedras och kränkas å det grövsta av ett sjuhelvetes djävlasvin, när hon reagerar, agerar och förhindrar ett brott mot en äldre kvinna! Det extraordinära svinet har inget existensberättigande! Svinet har förbrukat sin rätt att vara i Sverige!

      Vilka sjukdomar överfördes vid spottatacken?

      Tycker verkligen synd om kvinnan och barnen, sådant här ska inte förekomma i ett modernt, civiliserat, upplyst och kunskapssamhälle!

      Tydliga bilder, Kling och Klang kan inte ta miste den här gången!

Kommentera