SD fortsatt klart största parti med 28,8 procent

INRIKES. Sverigedemokraterna är fortsatt största parti, enligt januarimätningen från Yougov som utförts på uppdrag av Metro. Alla förändringar i undersökningen ligger inom den statistiska felmarginalen. Sammanlagt har 1 522 intervjuer genomförts via Yougovs onlinepanel.

Intressant är att extremisterna i Miljöpartiet får sin lägsta notering någonsin och att Sverigedemokraterna är större än de fem små riksdagspartierna plus Fi tillsammans.

SD är också större än de två regeringspartierna tillsammans.

2016-01-21_1206

33 thoughts on “SD fortsatt klart största parti med 28,8 procent

  1. Säg till om någon hör idioten Ulf Lundells ”öppna landskap” i radion eller whatever
    Flummaren skulle ju förbjuda den att spelas när sd gick över 20 % 😉

  2. Tror tyvärr att Regeringen o 7- klövern importerat tillräcklig valboskap för att kunna sitta kvar och hyra bl.a. lägenheter i centrala Stockholm för typ en tjuga i månaden, grattis alla PK.

  3. Undrar om inte Sverige hade lyckats bättre, om vi hade en stadsminister med högskole-utbildning och en riksdag med proffessorer.
    Ungefär som Polen med en rak höger-regering som värnar om det egna folket.
    Inga hucklekärringar och en glad befolkning.
    Men omvärlden blir lätt sura, och skriver lögner och propaganda.

    • Professorer har en tendens att luta nästan 90 grader åt vänster. Bättre då med civilingenjörer eller motsvarande med arbetslivserfarenhet.

  4. Anders Ygeman leder förtroendelistan. Jimmie Åkesson finns överhuvudtaget inte med. Konstigt…..

  5. Då blir det väl extra Nyhetsutsändningar?? Kommer inte
    att nämnas ens, det finns säkert något från yttre Mongoliet
    som enligt SVT/SR är viktigare än vem som är det största
    partiet i Sverige. Sen tror jag inte för en sekund att S ligger
    över 20%, snarare 15 %, men A.K Batra fattar väl inte vad
    Svensken vill. Vi hade kunnat haft en ny regering inom
    några veckor om hon fattat vinken! Hur var det nu hon sa,
    ”Stockholmare är smartare än lantisar”? Fan tro et!

    Nu väntar vi bara på Norska Sentios mätning som är och
    har varit den som prickat in resultaten bäst!

  6. Er förståndshandikappade statsminister:

    ”och vi måste ta till mycket tydliga åtgärder för att nu visa att dessa unga flickor och kvinnor att de givetvis har rätt att ta en promenad i en stad , delta i en konsert eller vad som helst utan att råka ut för sexuella trakasserier”

    ”givetvis ” och ”utan att råka”

    Detta är vad som sker i ett samhälle som tillåter muslimska våldtäktsmän att invadera landet.

    Kvinnors frihet begränsas dag för dag. Jag är INTE kvinna. Jag kommer INTE att våldtas av muslimer.

    Varför vill kvinnor ha hit den muslimska skiten?

    Det begriper jag INTE!

    • Tror inte det bara är kvinnor. Finns jäkligt många mångo karlar som även röstat S. Vet inte hur många jag läst om som ändrat sig utav gubbarna. Blir förvånad av många analyser om att kvinnor inte röstar SD. Har inte en bekant som röstat på 7-klövern, nästan all röstar SD.

      • Hörsägen män röstade på Socialdemokraterna för hör och häpna, höjd A-kassa!

        Så här går det när man tänker mer på sin egen plånbok än på landet man bor i!

        Det är precis som med kommunalarbetarförbundets styrelse och ledning och på precis samma sätt med ska vi kalla det Wallström affären!

  7. SKRÄMMANDE att över 20% röstar på svetsaren Stefan Löven & Margot Wallström + Åsa Romson och Frittolin…..
    Med tanke på vad som kommer att hända med Sverige och Sveriges befolkning om invällningen av araber/muslimer fortsätter så har SVERIGEDEMOKRATERNA mycket låga siffror!
    DET ÄR FÖR SATAN ETT KRIGSTILLSTÅND I MITT FOSTERLAND SVERIGE!!
    Nu dags för mig att ta en strandpromenad här i USA, Florida!

  8. Rätta mig om jag har fel. Är det inte så att om ett parti inte kommer över 4% så kan dom väl inte bli kvar tillsammans med andra partier.
    Om t.ex. KD åker ur så får väl inte alliansen tillgodoräkna sig deras väljarprocent.
    Om så är fallet så har ju SD lika många procent som de andra blocken. De Rödgröna får C:a 30%, Alliansen får C:a 30% och SD får C:a 30%

    • En röst på ett parti som inte klarar 4%-spärren är en bortkastad röst. Det finns en hop med partier i ”farozonen”, i princip alla utom S, M och SD. Finns risk/chans att vi efter nästa val har trepartisystem. Spännande värre.

      • 1994 var första gången jag röstade på SD. Det fortsatte jag med varje val men först 2010 gav det utdelning. Idag är jag rätt stolt över mitt val.

  9. Landsförrädarna i 7-klövern kommer att göra allt som står i deras makt för att motarbeta och utesluta SD från all möjlig makt.
    Nu importeras ju nya välja i en allt snabbare takt, vilka garanterat kommer att ges rösträtt vid nästa val och vilka dom röstar med är väl ingen större hemlighet. Brådmogna ensamkommande barn kommer över en natt att förvandlas till mogna röstberättigade ensamkommande män!
    Valfusk förekommer redan och kommer garanterat att användas för att stoppa SD.
    Och vi har redan sett hur regimen stiftar låtsaslager för att få oss att hålla käften i flyktingfrågor och det blir nog inga större problem för dom att hitta på nya skitlagar som ställer till oreda för SD och deras väljare!
    Ledsen över att kasta grus i maskineriet, men jag har varit med för länge och har allt för stor erfarenhet av socialister/kommunister för att tro att dom kommer att spela ett ärligt spel! Det har dom aldrig gjort och kommer definitivt inte att göra vid nästa val! Ett val som kan komma att bli det allra sista i Sverige inom överskådlig tid!
    Tex

    • Det går nog dessvärre så här när det är fruntimmer som bestämmer. Titta på Mona Romsson, Annica Billström,Anneli Nordstöm och Margot Wahlstrom. Nu har vi ju enligt statsministern en feministisk regerin och för mig är feminism något kvinnligt. Alltså har vi ett fruntimmer till statsminister också. Hujedamej.

    • Enl statistik är det bara 9% av babbarna som går till valurnorna
      och alla röstar inte ens på S/MP ,,så då får dom importera sina nysossar i miljoner om dom skall behålla makten med importera
      Babbejävlar
      BYT REDERING NUUUUUU!!!!!!

    • Möter ofta tiggare och annat slödder/avskum i Tunnelbanan och har ringt SL många gånger och frågat varför de inte kastar ut asen när de saknar biljett….-Fick svaret att VÄNSTERNAZISTERNA KRÄVER ATT DE FÅR ÅKA GRATIS….
      Märkligt land, fritt fram att terrorisera pendlare på väg till och från jobbet….!! 87.an fortsätter snällt att rösta på 7klövern som tack för massinvällningen av slödder….

    • Skulle jag se detta på stan ,,så skulle jag nog åka dit för dråp
      jag skulle banka hans skalle till allt piss o skit rann ut i byxan på fanskapet ,,,,varenda propp hade gått i mitt huvud ,,jag hade blitt skogstokig ,,och tagit ett långt fängelse straff för det
      UT MED DOM JÄVLARNA ;;;BYYYYTTT REGERING NUUUU!!!

      • Den lille blatten skulle varit svårt misshandlad om jag varit i närheten och sett detta.

  10. Moderaterna föreslår SD:s politik i fråga efter fråga och jag ger mig f-n på att det är makthungriga politiker som har insett att deras enda chans att få sitta kvar vid köttgrytorna är att gå ihop med SD! Nu krattar dom manegen med olika SD förslag så att steget inte ska bli så stort. Många M-politiker har förstått att det gäller att satsa på den vinnande hästen om man ska vara kvar inom den politiska maktsfären. Många har nog drabbats av insikten att man kan hamna ute i kylan, förlora jobbet helt enkelt!

    • Ja fast dom brukar landa mjukt med avgångsvederlag i miljonklassen, men i många fall är det värt pengar för
      att bli av med fårskallar!

  11. I en normal demokrati skulle nyval(extra val) utlysas när det skett en så kraftig förskjutning i opinionen. Men nu är inte Sverige en normal demokrati, frågan är om det ens är en demokrati.

  12. Det innebär att i ett vanligt land så skulle SD och M bilda regering med 50,2% det skulle innebära en absolut majoritet ,,man skulle tex, kunna dra in socialbidragen för ut lämningar som saknar uppehållstillstånd ,utan att det blev en massa tjafs mm.mm
    Men så blir det förmodligen inte i detta pajasland ,,för där styr ett parti med
    4,2 % över allt som har med invandringsidiotin att göra
    BYT REGERING NU

  13. Beata och M fortsätter tappa.Denna gång endast 0.7 %,men likväl en trend !De s.k. små partierna är snart ett minne blott….

  14. När vi har en minoritetsregering är det minoriteten och de mista partierna som bestämmer. De har dessutom rätt värdegrund, åtminstone tycker de det.

Kommentera