M: Inte självklart att invandrare ska få tillgång till välfärden

INVANDRING. Regeringen underskattar problemen och de åtgärder som krävs för att skapa ”ordning och reda” i den svenska ekonomin. Det skriver Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra och ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson på DN Debatt.

Bland de ”tuffa men nödvändiga besparingar” de föreslår finns bland annat att personer med tillfälliga uppehållstillstånd inte automatiskt ska få tillgång till samma välfärd som svenska medborgare: ”Det kan inte vara en självklar del av det svenska samhällskontraktet att den som inte bor permanent i landet, och inte har arbetat här, ska ha samma tillgång till välfärdstjänster som den med permanent uppehållstillstånd, med svenskt medborgarskap eller som den som genom arbete har kvalificerat in sig i vårt välfärdssystem”, skriver Moderaterna.

-Pettersson undrar varför de inte gjorde något åt det självklara när de hade makten i åtta år…

5 thoughts on “M: Inte självklart att invandrare ska få tillgång till välfärden

  1. Detta kallas rövslickeri. Nu är hon desperat, gör allt för att vinna tillbaka väljare men min röst tappades med ”öppna hjärtan” och den går inte att få tillbaka med lögner

  2. Nu törs man snacka eller inser man att det är nödvändigt. Därifrån till handgriplig politik är vägen fortfarande lång och sannolikt ofarbar för Batra.

  3. Skönt i alla fall att en politiker har nyktrat till. Vi Svenskar trycks tillbaka och hamnar sist i kön på vårdcentraler, tandläkarmottagningar och i övriga samhället. Det verkar som att det första migranterna får veta när de kommer till gränsen är sina rättigheter, alltså att de har företräde till allt och att allt är gratis. Det verkar dock inte som att de har några skyldigheter……

Kommentera