Anmälningar med migranter märks med kod ”291”

INVANDRING. Varje polisanmälan där målsäganden, den som misstänks eller där någon som förhörs är migrant märks i polisens interna system med koden ”291”. Det samma gäller händelser som inträffar vid byggnader som rör mottagandet. Det skriver Dagens Nyheter.

Enligt tidningen gör användandet av brottskoden att polisen har en ständigt aktuell bild av hur säkerhetsläget ser ut. Men uppgifterna delas inte med media. –  Polismyndigheten gör bedömningen att uppgifterna är arbetsmaterial, säger pressekreterare Stephan Ray till DN.

-Pettersson tycker det är bra att DN vaknat men andra gjorde det tidigare. Fast man kan undra om det verkligen är polisen som ligger bakom mörkningen, jag tror att det är politiskt styrt och att höga poliser är för fega för att protestera…

Polisen om den så kallade särskilda händelsen Alma som berör flyktingmottagandet

Inre utlänningskontroller 2015, till och med augusti:

  • Bergslagen: 684
  • Mitt: 698
  • Nord: 1365
  • Stockholm: 4221
  • Syd: 1899
  • Väst: 1095
  • Öst: 3059
  • Totalt: 13021

15 thoughts on “Anmälningar med migranter märks med kod ”291”

  1. Det kvittar hur många koder dom gör, sanningen kommer alltid fram. Hur vet jag det, jo för att folk läser exempelvis Petterssons blogg, och flaschback m.m.
    Läckor kommer alltid att finnas, folk som varit i närheten kommer att skriva, maila, eller rapportera på ett eller annat sätt, det går inte att stoppa bollen som är i rullning, Kalle Kålrot har lackat ur, så glöm allt vad koder heter.

  2. Det finns många studier/undersökningar som har påvisat att majoriteten av alla chefer har psykopatiska drag, allt på en skala 1-10 där 10 är fullfjädrad psykopat.För dessa psykopater är det inte svårt att vara folk och landsförrädare när priset är det rätta för dem och andra betalar.Värre är det för fotfolket som lyder order där tror jag många är både fega och mår dåligt av allt landsomstörtande de tillåter sig att medverka i eftersom dem är löneslavar.

  3. Vad i helvete sysslar denna korrupta myndighet med?

    Att skapa en hemlig polisorganisation skickar ut Sverige på ännu svagare is.

    Polisen borde vara väldigt rädd om medborgarnas förtroende.

    Polisens arbete och agerande baseras och utgår från vilket parti de gillar mest.

    Usch vilken korruption! Skärp er, svartfötter!

    För övrigt: Ge faan i våra badhus!!!

  4. Total antal inre utlänningskontroller:

    År 2010 – 33.630

    År 2011 – 36.640

    År 2012 – 42.467

    År 2013 – 28..930

    År 2014 – 26.428

    År 2015 – 18.485 (december månad saknas)

  5. Boken Fahrenheit 451 skildrar ett samhälle där all litteratur i tryckt form är förbjuden. Den medborgare som törs göra böcker eller försöker gömma sådana som regeringen inte upptäckt, samlat in och förstört, sopas bort från samhällsarenan.,,, låter det bekant?

  6. Överklaga hemligstämpeln ända till Europadomstolen. Där brukar Sverige skryta med sin fantastiska öppenhet med offentliga handlingar och samtidigt håna andra länders slutna förvaltning.

  7. Det vore märkligt om bossarna på polismyndigheten skulle ha blivit utrustade med ryggrad när andra myndighetschefer är ryggradslösa. Man biter inte i handen som föder en och sågar heller inte av grenen man sitter på två ordspråk som passar in på ett antal 100 tusen personer som är anställda i offentlig förvaltning som avlönas av oss de Svenska skattebetalarna.

  8. Det kusliga f.d. landet Sverige, börjar tappa hoppet helt.
    Snart får man böta om man är etnisk svensk.

Kommentera