”Jag mår illa”

Såg just på programmet ”Hem till varje pris” på SVT2. Om ni missade det så kan Lusharpan rekommendera SVT play, för programmet var verkligen bra. Det var en svidandc vidräkning med svensk åldringsvård, som påstås vara så bra. En av de många lögner vi matats med här i landet av ansvariga politiker.

Under 2000-talet så försvann var fjärde plats på våra äldreboenden. I programmet så undrar man vart det äldre tog vägen och svaret är att de bor hemma, trots att de varken vill eller kan klara sig själva.

En av anledningarna till att det blivit så här är att det för kommunerna kostar ungefär hälften så mycket att ha äldre boende hemma jämfört med på ålderdomshem.

En annan anledning är att det inte finns något lagstadgat skydd för äldre i denna fråga utan det handlar om att man ska ha ”skälig levnadsnivå”, något som det är upp till kommunerna att bedöma, med känt resultat.

Lusharpan kan inte förstå hur man med berått mod kan skicka hem en människa från sjukhuset som är i så dåligt skick att hon inte ens kan larma. Är det den behandling ansvariga politiker förväntar sig när dom blir gammla. Hur är en politisk beslutsfattare spantad som kan göra detta med gott samvete.

Programmet handlade i huvudsak om Norrköpingskommun, där sossepampen Lars Stjernkvist styr. Verkligheten för de äldre i Norrköping är väl så långt man kan komma från folkhemmets Sverige.

Heder åt huvudpersonen i programmet, Wiwi Heggblad, som både tog hand om sin 94-åriga mamma och sin dementa man i sitt hem, samtidigt som hon orkade kämpa för att man skulle få behålla dagverksamheten för de dementa genom insamling av namnlistor.

Lusharpan kan ärligen säga att han mår illa när han ser hur de gamla behandlas i vårt land, samtidigt som hundratals miljarder varje år läggs på service åt sk ensamkommande flyktingbarn. Låt våra pensionärer byta plats med dessa och låt de ensamkommande skäggebarnen få den service, den mat och det boende som våra pensionärer bestås med av våra politiker.

Nu är det nog med politiskt vanstyre och myglande fackpampar. Vi vill ha nyval NU !!!!

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

 

 

19 thoughts on “”Jag mår illa”

  1. Någon måste betala priset för den helt vansinniga invällarpolitiken som en stor del av Svenska folket genom val står bakom.. Det tråkiga är att det i nuläget i stor grad är de kämpade för att bygga upp landet som får fortsätta kämpa men nu för livhanken. Äldrevården minskar invällarvården ökar för varje dag som går. Man kan undra hur länge merparten av det Svenska folket orkar att se sig själv i spegeln.

  2. Och snart kommer vi, 40-talisterna, som av vissa politiker kallats för Proppen Orvar samt Köttberget. Det är hög tid att politikerna börjar skaffa sig åtminstone lite framförhållning, Det är ju faktiskt därför vi har politiker att se till bl.a. sådant. Men tyvärr består politikerna av idag till stor del av det vi i min ungdom kallade osnutna barnungar.

  3. Ni har missförstått allt. sju klövern mördar redan idag 15.000 Svenskar varje år – man vill öka detta mördandet mångdubbelt, det är sju klöverns mål.

  4. Här en annan sak som kräver omfördelning av resurser…….som naturligtvis inte ska redovisas öppet.

    ”Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden.

    Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia.

    ”Ingenting ska ut”, står det i ett internt direktiv som DN läst.”

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-hemlighaller-fakta-om-sitt-flyktingarbete/

  5. Landsförrädarna ska självklart stå till svars för det som skett, inga undantag där inte!

  6. Ska vi ta hand om VÅRA äldre eller lägga pengarna på Daeshterrorrister vilka kraftigt infiltrerar vårt svenska land(landet vilket tillhör enbart svenskar)?

    Det finns varken plats eller pengar till båda. Sunt förnuft säger att osvenskarna skall uttransporteras a.s.a.p.
    Det finns inget att välja på.

    • Jag tycker det är dags att sluta hymla. Visst ska de tvingas be om ursäkt, men de ska straffas också och nu pratar vi inte löjligt låga straff som fängelse och vård. Här menar jag att det måste till rättskipning värd namnet för att komma i närheten av något som liknar att betala eller sona sina brott. Jag anser att bara utdragna tortyrstraff som i de flesta fall leder till döden kan komma på fråga. Rista blodörn, multipla och kombinerade straff som rådbråkning, kölhalning, gatlopp genom städer med folkmassor som försetts med skarpslipade tunga gatstenar, stympningar, hängning, dragning och fyrdelning och liknande.

  7. Lovade inte svetsaren när han var på Gotland att det skulle in så många nya tjänster inom vården. Samt att vi skulle ha den lägsta arbetslösheten någonsin. Visst politiker måste värna om framtida jobb och stimulera för 20 till 30 år framåt. Men vad var det han gjorde jo valfläsk.

    • Märkligt uttalande när personaltätheten inom äldrevården minskas i stor sett varje kommun.

      Var ska arbetssökarna arbeta när det ska sparas inom äldrevården?

  8. Det kommer bli synd om toppolitikern Stefan Röfven när han om några år skall bli pensionär. Vem skall kunna mata honom när han ligger och gör på sig?

  9. Man ska heller inte glömma bort när man diskuterar äldrevården – dom som vårdar dom äldre – dom som står där varje morgon och hjälper dom gamla upp – tvättar,klär på och sedan när kvällen kommer bäddar ner dom gamla till natten i sin säng.Ett otroligt arbete under hela dagen,att ta hand om och vårda, som förbises när politiker drar ner på personaltätheten och utlovar fantastisk vård till gamla och samtidigt vill dom inte budgetera personal till det dom lovar.

  10. Hur kan vi låna miljarder för att betala för att ta hand om andra länders medborgare och samtidigt spara in på omsorg om äldre?

    Den demografiska myten säger att de invandrade behövs för att hjälpa våra äldre. Av de ekonomiska beräkningarna att döma så är de våra äldre som får betala för att ta hand om andra länders arga unga män. Varför gör en feministisk regering så? Varför säger de en sak och gör en annan? Varför genomskådar de inte det som händer?

    • Varför ställer de dessa grupper mot varandra? De sa ju att invandrarna skulle komma hit och hjälpa våra äldre och så är det tvärtom.

      Marockobarnen får snart komma hem till sina goda män i hemlandet?

      • Du menar att dom har sitt bankomatkort laddat av sin godeman med sig tillbaka till MAROCKO…………eller ??????

Kommentera