Turister tar ”flyktingars” boende

INVANDRING. Många flyktingar som har kommit till Sverige senaste tiden får bo på turistanläggningar runt om i landet. Men när turisterna kommer åker dom ut på många håll, totalt blir Migrationsverket av med 5.000 platser på turistanläggningarna under våren.

När den sista turisten har lämnat Kneippbyn på Gotland för sommaren står hela anläggningen med Villa Villekulla, vattenrutschkanor och stugby normalt sett tom. Men inte i år. 200 flyktingar från framförallt Syrien och Afghanistan bor i stugorna medan snön yr runt knutarna. Men bara tills turisterna kommer igen. Den 21 maj ska alla flyktingarna vara ute ur stugorna.

– Vår säsong börjar dra igång i maj. Då kommer de första turisterna, säger Bobbo Werkelin, VD Kneippbyn.

Och Kneippbyn är bara ett exempel. – Totalt är det mellan 40 och 50 anläggningar med sammanlagt 5.000 platser som vi ska omfördela flyktingar från fram till sommaren, säger Magnus Gustavsson, sektionschef på Migrationsverket.

Till det kommer alla evakueringsboenden i till exempel idrottshallar, som också måste utrymmas den närmaste tiden. Det är minst lika många: 5.000-6.000 platser.

– Det är en tuff uppgift. Det är jättesvårt att fixa det här, men vi har bra personal och vi jobbar stenhårt för att lösa det, säger Magnus Gustavsson på Migrationsverket.

-Pettersson tycker det verkar som om turisterna är rasister, varför ska de ha turistboendena på sommaren? Och har Migrationsverket problem med platser så finns det mängder med äldreboenden att tömma…

Just nu bor det 180 000 personer på Migrationsverkets olika boenden. 165 000 av dem har inget uppehållstillstånd.

 

10 thoughts on “Turister tar ”flyktingars” boende

  1. Bara att sätta upp Kneippbyn med Pippilandet och Werkelins ev andra engagemang på bojkottalistan. Werkelin hamnar nog på en annan lista också som har med lyktstolpar att göra är jag rädd.

  2. ÄNTLIGEN! Nu se vi en lite rättvisa. Muslimer och lycksökare ( och analfabeter) kan åka hem. Då räcker våra resurser att hjälpa de som behöver hjälp!

  3. 5000 ska alltså flytta på sig till våren, hahaha.
    Vilket liv det kommer att bli. Tänk bara när de försökte få ut ett hundratal ”EU-medborgare” i Malmö. Lycka till.

  4. 165 tusen väntar på beslut fram till nästa val 2018. Ev kommer fler att tillkomma än vad som faller ifrån. Om det är dubbla siffran som gäller vid valet så är politikernas uppgift att bygga ett nytt Malmö. Eventuellt kan majoriteten av dem beslutas lämna utan giltiga flyktingskäl. Resten kan återvända till ett Syrien i behov av uppbyggnad. Då behöver vi inte bygga något nytt Malmö.

    Om vi bildar en enhet i asyl/invandringsfrågan med övriga nordiska länder kan förloppet påskyndas eftersom de övriga länderna i Norden då kan påverka utvecklingen i vårt land på ett annat sätt.

  5. Vet inte hur det är med er andra, men själv skulle jag aldrig gynna ett företag som tjänat pengar på invandringen, aldrig någonsin. Bor på hotell ett par ggr om året. Jag väljer mitt boende med omsorg, och när det diskuterades att bacon skulle bort på Comforthotellen var det ett lätt val att välja bort den kedjan. Kneippbyn hade aldrig varit ett alternativ för mig, icke heller de andra 40-50 anläggningarna. Jag hade rakt ut frågat om deras affärsverksamhet, det är min fulla rätt, för jag betalar för mig, och för de som bor där gratis. Sån är jag…

  6. Men innan turisterna kommer måste saneringsföretagen få göra sitt, massinvandringen skapar arbeten som många sagt före mig.
    Vi skattebetalare tvingas som vanligt betala.

Kommentera