Får halalslaktades på pizzeria – två araber åtalas


INVANDRARVÅLD. Två män hemmahörande i Halmstad åtalas för bland annat djurplågeri efter att ha slaktat två får på en pizzeria i juni, rapporterar SVT Halland. Männen ska i hög fart ha fraktat fåren fastspända på en släpvagn och sedan ha slaktat dem utan bedövning och låtit dem förblöda.

 

Ett vittne ska ha fotograferat när två män i 30-årsåldern anlände med två får på ett gallersläp till pizzerian i Falkenbergs kommun. Där stod fåren sedan någon timme innan männen ska ha dragit in dem i ett skjul där dörrarna sedan stängdes.

Vittnet tillkallade polis. Patrullen som kom till platsen hittade sedan fåren med avskurna halsar i förrådet. Blod hade runnit ut över betonggolvet. En blodig kniv låg i fönsterkarmen. I polisanmälan omnämns det som halalslakt.

Händelsen inträffade i juni. De båda männen, hemmahörande i Halmstad, åtalas nu för djurplågeri. De misstänks ha slaktat fåren utan bedövning och låtit dem förblöda. Fåren har utsatts för lidande ”utan godtagbara skäl”, menar åklagaren som nu väcker åtal i Varbergs tingsrätt.

Halalslakt är en muslimsk tradition där slaktaren gör ett snabbt snitt över luftstrupen. Enligt svensk djurskyddslagstiftning måste detta ske med bedövning.

Männen ska innan slaktningen också ha transporterat djuren i det öppna gallersläpet och kört i hög fart på motorvägen. Fåren var fastspända med spännband. Väl framme kopplades kärran loss från bilen och då tippade släpet och så att fåren ramlade omkull. Hela den här transportproceduren är också brottslig, enligt åklagaren. Rubriceringen är brott mot djurskyddslagen.

Männen förnekar att de slaktat djuren. De säger att de köpt fåren färdigslaktade i Halmstad och att slaktningen skett av en professionell slaktare. Namnet på slaktaren har de däremot inte velat uppge i polisförhör. De säger att fåren var döda när de transporterades på kärran. Polisens bilder visar dock fårspillning på flaket.

Vittnet som tog bilder och ringde polisen ska i samband med händelsen också ha fått utstå hot i stil med ”golar du din jävel, ska du få se”. För detta åtalas männen för övergrepp i rättssak.

De åtalade männen är inte ägare till pizzerian.

Så långt SVT men Pettersson vill gärna upplysa om att ”hallänningarna” och pensionsräddarna heter…

 • Nahro Mustfa, född 1982, och medborgare i Irak
 • Ibo Muhammed, född 1980, svensk medborgare, född i Sulaymaniyah, Irak.

De åtalas för brott mot djurskyddslagen, djurplågeri, övergrepp i rättsak (Ibo Muhammed), snatteri (Ibo Muhammed), våldsamt motstånd (Ibo Muhammed), olovlig körning (Nahro Mustfa), drograttfylleri (Nahro Mustfa),

De verkar riktiga klippor och Sveriges framtid som stat i Mellanöstern

Nahro Mustfa lever på bidrag. 

Bidrag: A-kassa, 10000 kr per månad.
Förmögenhet: 0kr
Skulder: 0kr
Barn: Ett
Försörjningsplikt: Ja, till ett barn.
Civilstånd: Gift, frun har föräldrapenning, ca 3500 kr per månad.

Ibo Muhammed jobbar som pizzabagare på Långås pizzeria i Falkenberg. Tydligen idiellt för han har uppgivit 0 (noll) kronor i inkomst men 2800 kronor i månaden i bostadsbidrag. Han har fyra hemmavarande barn under 18 år och en taxerad inkomst på 34000 kronor år 2014. Är gift/sambo.

”…Ibo säger att han hämtade fåren någonstans i Halmstad eller Malmö. Ibo säger sedan att det inte var han som hämtade fåren. Ibo säger sedan att han hämtade dem i Halmstad. På fråga om vart i Halmstad Ibo hämtade fåren så säger han att han inte minns. På fråga så säger Ibo att han var själv och hämtade fåren. Ibo säger att fåren levde att när han hämtade dem i Halmstad. På fråga så säger Ibo att han transporterade fåren på en kärra som drogs av en bil. Ibo säger sedan att det var en godkänd ”specialtransport” som han körde fåren med. Ibo har fått transporten från en slaktare. På fråga om Ibo körde fåren med en lila Passat med en gallerkärra efter så säger han att det gjorde han inte. Kärran har bara stått vid pizzerian och fåren var på den en stund innan…”

”…På fråga så vet inte Nahro vart Ibo fått fåren ifrån. Nahro berättar att han var i Göteborg och att han skulle bli skjutsad till Halmstad av två vänner, på vägen ner tänkte de att Nahro kunde åka med Ibo från Pizzerian till Halmstad och Nahro blev då avsläppt vid Långås Pizzeria. När Nahro kom till Pizzerian så såg han att det stod två levande får på ett släp utanför Pizzerian. Nahro gav dem lite mat. Nahro säger att Ibo inte sa vad han skulle ha fåren till men bad Nahro om hjälp att ta med dem in i förrådet som ligger vid Pizzerian. Nahro poängterar att fåren redan var där när han kom till platsen. På fråga om vad som hände när de tagit in fåren i förrådet så säger Nahro att de stängde dörren till förrådet och lämnade fåren i förrådet. Nahro säger att det var två stycken får och de tog in ett i taget. Enligt Ibo skulle någon annan slakta fåren. Nahro brydde sig inte så mycket mer utan lekte med barnen utanför pizzerian. Efter en stund kom Polisen till platsen och pratade med Ibo. Nahro lekte med barnen och säger att Polisen sedan pratade med honom och informerade honom om att Ibo slaktat fåren. Nahro säger att han inte såg något av avlivingen av djuren och han var inte med i förrådet när fåren avlivades. Nahro säger att han inte såg någon annan komma till platsen. Efter det att Polisen kom till platsen fick Nahro titta in i förrådet och såg då fåren ligga döda på golvet i förrådet. Nahro säger att fåren var skurna i halsen och att det rann blod ur halsarna. Nahro säger att fåren dödades inne i förrådet. Nahro informeras om att ett vittne sett honom stänga in sig i förrådet med fåren under avlivningen. Nahro säger att det inte stämmer. Nahros svarar på fråga att han inte såg någon gå in i förrådet efter det att han hjälpt Ibo att ta in fåren i förrådet. Nahro säger att han inte vet mer men att han hjälpte Ibos fru dagen efter att tvätta ur förrådet då det var mycket blod på platsen och det hade börjat samlas flugor. Nahro informeras om vad ett strafföreläggande är och…”

 

 


19 responses to “Får halalslaktades på pizzeria – två araber åtalas

 • isabela cotia

  Vilket slöseri med skattepengar!!! Rättegången, förundersökningen, polisens arbete och tid m m! För att inte säga det hemska som drabbade fåren och ägaren till fåren!!! För vi kan inte tro att dessa individer har KÖPT dem?!

  Gilla

 • Lena

  Kanske inte nästgårds men det finns halalaffärer i Sverige, artikeln från 2014 inget kan få mig att tro att det har blivit färre av dem, sorgligt nog.
  http://www.gd.se/gastrikland/gavle/det-handlar-inte-om-halal-det-handlar-om-oss

  Gilla

 • ÅMÅL

  TACK för att upprörande bilder EJ visades!

  Gilla

 • Tony

  Ynkliga och vidriga individer, men ynkligast av allt är det
  Svenska samhället som säkert ser hur dessa parasiter
  dras, men häller truten och vräker ut skattemedel ohämmat
  trots att dom ljuger värre än en häst travar!

  Gilla

 • Cattiz

  Fy fan rent ut sagt, djurplågeri är bland det värsta jag vet. Fåren har fått lida från det hemska transportsättet till sina brutala öden med halsarna avskurna. Det tar upp till 15 min för ett djur att dö på detta sätt och under stor stress och smärta. De som gjort det kommer ju knappt få något straff, för det är ju så det fungerar i detta land.
  Snart vågar man inte äta kött mer än hemma.
  Mkt halalkött som säljs i Sverige är utan bedövning, det är importerat kött från Frankrike, Belgien och Irland. Där upp till 95 % av vissa djursorter slaktas utan bedövning. Så tänk på det när ni köper importerat kött eller är ute och reser. Kolla frysdiskarna i matbutiken, där icke svenskt halalkött ligger och äcklar mig när man går förbi.

  Är riktigt rädd för mina barns framtid i detta land.
  Kommer detta någonsin få ett slut, är det när Sverige har sharialagar och vi svenskar fått fly från vårt vackra land?

  Gilla

 • Mumien

  För mig är människor som sysslar med djurplågeri den lägsta sortens avskräde. Det är ett brott som aldrig kan förlåtas.
  Att så helt sakna empati och medkänsla för dessa får säger en hel del om karaktären hos dessa individer, det är ren ondska och ingenting annat.

  Man kan ju föreställa sig vilken dödsångest och lidande fåren har utsatts för, det är fruktansvärt. Jag blir otroligt upprörd och ledsen för djurens skull.

  Senaste året har det förekommit en hel del artiklar om slaktrester som hittats runt om i Sverige, även stölder av får och lamm.
  Att dessa djur gått ett liknande öde till mötes som ovanstående råder inget tvivel om, skulle önska att någon journalist tog tag i detta men det är väl för mycket begärt.

  Tack Pettersson för att du tog upp det i bloggen, sanningen ska fram och de skyldiga hängas ut.

  Gilla

 • Lena

  O T
  FY FAN
  Så här går det till i Sveriges mest korkade landskap !
  Läs och må skit !
  http://m.hn.se/nyheter/halland/1.4627708-migrationsverket-far-sitt-storsta-boende
  Var tacksam att NI INTE bor där , nu ska vi GRATULERA HALLÄNGINGARNA

  Gilla

 • Kommendanten

  Inget märkvärdigt det som hänt. Det är bara två äckliga muslimer som betedde sig på ett muhmmedanskt vis, de följer trots allt islams föreskrifter.

  Sådana halalslakterier pågår ideligen.

  Enligt islam skall slakt av djur följa en föreskriven metod för rituell slakt, detta för att djurets kött skall anses halal.

  Vedervärdigt!!!

  Gilla

 • Synonymen

  Nu skall tydligen muslimerna vapentränas också. Hur i helvete kan man komma på en sådan idiotisk ide?

  Sätta vapen i händerna på muslimer som påstår sig fly från vapen. Är det den inhemska befolkningen som man skall skjuta prick på? Är detta tilltag även sanktionerat av pacifisten Fridolin tro?

  Laddade för prickskytte
  http://www.allehanda.se/angermanland/solleftea/laddade-for-prickskytte

  Gilla

  • Synonymen

   Upptäckte att det var två år gammalt.

   Spelar egentligen ingen roll. Allt är återvinningsbart och till nytta när det gäller kampen mot muslimer.

   Muslimer kommer att orsaka Sveriges undergång om de inte stoppas omedelbart.

   Släng ut skiten ur landet med koranen före.

   Gilla

  • Observator X

   Hans Naucle’r är gammal officer, han bör veta bättre men det är väl så som man säger: De som skrek högst om att försvara fosterlandet när man gjorde värnplikten, de ser man jävlar inte skymten av i dag.
   De är helt försvunna. Fast ibland glimtar det till men till bedrövelse, som i artikeln ovan. Vansinne!

   Jag kan inte nog understryka hur besviken jag är på den svenska officerskåren. Landsförräder, kallas det.

   Gilla

 • Argus

  Bubbeli, bubbeli, boo, som Walt Disney skulle ha sagt. Det bubblar värre nu efter Köln och sthlm än bästa årgångschampagne. Undrar bara hur mycket mer som kommer att komma upp till ytan. Mycket kavitationsvirvlar efter alla roddare på sjön innan dammen brister.

  Gilla

 • Åtal för muslimskt djurplågeri i Halland (hallal) | OKONTROLLERAD OPPOSITION

  […] Pettersons blogg (länk) finns personuppgifter på de båda […]

  Gilla

 • Synonymen

  Kommunals sparkade kassör Anders Bergström kliver av ytterligare 37 uppdrag, visar tidningen Kommunalarbetarens granskning.

  Den feta grisen har sannolikt haft gratis mat året runt. Inte undra på att buken är stinn och liknelsen med ett hängbukssvin på pricken.

  Vem har betalat så att Anders Bergström kunnat bli så fet??

  Svar: DU!

  Vi får hoppas att buken exploderar som straff.

  Gilla

  • Lena

   Blir snarare ett vaskulaire problem , väl så allvarligt. Svensk sjukvård är inte så framgångsrik inom den sektorn, så lycka till.

   Gilla

 • Joy

  Muslimers beteende och kultur har varit ett stort problem i Sverige och bidragande orsak till att Sverige övergav assimileringspolitiken och istället valde integrationspolitiken, d v s mångkulturen 1975. Muslimer och romer gick inte att få in i det svenska samhället, då valde det svenska samhället att backa och hade Australiens aboriginer som förebild, de fick leva parallellt med det övriga australiensiska samhället, varför då inte låta muslimer och romer leva så!

  Och på den vägen är det!

  Gilla

 • Galten

  GT:s rättskipning bör åter komma till heders, öga för öga tand för tand…

  Gilla

 • Lena

  De gör efter den kultur de är uppfostrade med, alltså barbari.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: