Missnöjda asylsökande sitter på landsväg i mörker

INVANDRING. Ett 20-tal personer hade satt sig på länsväg 140 på torsdagseftermiddagen för att uttrycka sitt missnöje. ”Hade jag inte sett reflexerna på barnens overaller så hade jag kört på dem!” Polisen fick larm strax före klockan 15 i torsdags om att en grupp asylsökande, barn och vuxna, befann sig på länsväg 140 och hindrade trafiken.

Enligt stationsbefäl Björn Tannfelt var det en grupp från asylboendet Fröjelgården som ligger på Gotland. – De är missnöjda med sitt boende och sitter på vägen för att uttrycka sitt missnöje. Vi har varit där och försökt få dem att flytta sig, men vi kan inte ha en patrull på plats hela tiden. Det är ingen polissak egentligen, sade han på torsdagkvällen.

Har ni pratat med dem och förklarat att det är farligt? – Ja, de är väl medvetna om risken. Det är därför de sitter där, för att utrycka sitt missnöje, säger Björn Tannfelt.

Enligt Björn Tannfelt kunde polisen inte göra så mycket. De kan lyfta bort folk om de hindrar trafiken, men de kan inte hindra dem från att gå tillbaka. Polispatrullen hade därför lämnat platsen under eftermiddagen efter att upprättat en kontakt med Migrationsverket.

En mycket skärrad kvinna kontaktade Helagotland.se efter att ha passerat platsen vid 17-tiden. – Hade jag inte sett reflexerna på barnens overaller så hade jag kört rakt på dem. Det var fullt av folk på vägen och de flyttade sig inte. Jag tutade flera gånger, då flyttade de sig så smått.

Kvinnan tog även kontakt med polisen och är upprörd över att man inte tänker göra något. – Jag kan inte leva med att ha kört på någon, jag skulle bli knäckt för livet. Någon måste göra något!

Clas Dahlén, ägare till Fröjelgården, berättade senare på torsdagkvällen att det handlar om en person som under en längre tid varit missnöjd över olika saker. Under lunchen blev mannen upprörd över matutbudet.

– Han fick med sig några andra och de gick upp och ställde sig på vägen i protest. Vi gick upp och pratade med dem och de kom ner igen, men under tiden stod de på vägen vilket naturligtvis är olyckligt och farligt för dem. Vi ser väldigt allvarligt på det och åtgärdade det snabbt, säger Clas Dahlén.

Han bekräftar att gruppen med barn och vuxna var kvar på vägen när polisen lämnade platsen. – Vår verksamhetschef, som också talar deras språk, pratade med dem och fick dem att förstå, när den första frustrationen lagt sig. Det här är människor med väldigt mycket känslor i svallning och en liten grej kan nå oanade proportioner. Nu är allt lugnt igen och de satt och åt middag för en stund sedan.

-Pettersson inser varför inte deras hemländer inte fungerar…människosmugglarna skrattar när de tjänar pengar, lyxmigranterna klagar, det svenska samhället prioriterar om, tar sylten från äldreboendena och drar ned på värmen och de som klagar beskylls för att vara främlingsfientliga, islamofobiska rasister…

24 thoughts on “Missnöjda asylsökande sitter på landsväg i mörker

  1. Var det kanske flickor som satt längst ut i vägbanan.

    Säg till tolken att vi sprutar vägarna med grisbuljong på vintern så håller de sig hemma.

  2. Ingen polissak att hålla vägen öppen? Kan inte sluta skratta, ingen polissak? Vad är det då för en sak kan man undra?

    Speciellhandräckning begärd från kronofogden? Kan inte sluta skratta, vad är det här? Banan republiken Sverige eller?

    Snälla rara Löfven avgå innan det går käpprätt åt helvete!

  3. Jag känner djup misstro mot Wallström ,inte för hennes lägenhetsaffärer” utom
    för hennes djupa antiparti mot Israel,Mellanöstern enda demokratiska
    land.
    Att inte svenska staten kan ordna lägenheter i Sthlm till vårt lands
    främsta förtroendevalda tycker jag är uruselt! – mycket uruselt!!

    • Bert Karlsson kan säkert bygga ett lägenhetshotell med små rum och våningssängar åt våra politiker.

  4. Märkligt att Soc inte klev in – det hade troligen skett om en svensk hade gjort samma sak. De ska ha barnens välmående i åtanke.

    • Precis! En svensk kan förlora barnen på skvaller. Men det kanske inte går att omhänderta barn som inte har tut eller put, eller hur det nu räknas för barn som har vuxna med sig.

  5. Hur skulle myndigheterna behandla en som råkar köra på någon av sådana ”demonstranter”, omöjligt att hinna bromsa om en grupp sitter på vägen utan reflexer, man skulle väl bli lynchad av polisen, rätten och inte minst av pressen. Vi tänker på det ibland när man ser 4-5 asylanter gå på bredden utan att reagera på bilar. För några dagar sedan gick en asylant på fel sida och en unge på kanske 5 år, gick på mitten av landsvägen (50 km/h inom tätorten, men folk kör oftast betydligt fortare). Tur att det var belysning där för några reflexer hade de inte.

    • Tid att montera s.k. ”Vildfång” även på våra personbilar ! Lastbilarna lär inte allvarligt skadas i fronten vid påkörning av folk o.fä ! 🙂

    • Gruvmor, vad tror du dessa manliga asylanter gör med dig, om du hade kört över någon? Tror du att de kallat på polisen? Det gör tyvärr inte jag. Jag tror att de tar saken i egna händer och du har ingen chans att komma undan.

      • Olli Rein
        Jag körde på en motorcyklist i en rondell för några år sedan, området där det skedde utomlands är ett känt arabområde, killen blev inte skadad tack och lov, men mina vänners första fråga till mig var………..herregud han var väl inte arab ?
        Jag hade tur, han var inte arab men mängder av araber dök upp när olyckan hade skett och de var hotfulla mot mig som blond kvinna.

  6. Låt dom sitta ,,det är ju 10 minus ute ,,dom behöver coola ner lite
    men släpp inte in dom igen ,,antingen inne eller ute

  7. Jag har varit på den här turistanläggningen i en vecka. Den ligger lite söder om Klintehamn och är nästan ny. Lägenheterna är mycket fräscha och har utrustning för att laga egen mat. Men det finns också en gourmetrestaurang, men den kanske bara är igång på sommaren. Till Klintehamn är det ca 10 km eller en svensk mil och restauranger finns det ganska många av där. Det finns en hel del butiker i tätorten också. Den har dock bara ca 1400 invånare men tillhör de större på ön. Till Visby är det kanske 4 mil på bra väg efter kusten. Bussar kör sträckan med någon timma emellan turerna. Visby har ca 30 000 invånare och utbud som är större än de flesta sådana städer på fastlandet har.
    Men längtar dem hem så är de väl inte inlåsta och får väl lämna stället och åka vart de vill om de har pengar… Jag var där i Augusti 2014.

    http://www.gotland.net/boende/arkiv/frojel-resort-satsar-pa-oppet-aret-runt
    4 juni 2015 – Idag har Fröjel Resort 90 bäddar i lägenheter och hotellrum samt restaurang, inomhuspool och gym. I två år provade Karl Dengler att hålla …

  8. Varför har de flyttat från sina krigiska länder om de har dödslängtan ?
    Kan det vara livstids bidrag för hela klanen som lockar, Sverige är dårarnas paradis.

Kommentera