Krog tvingas bli ”flyktingfri” till följd av trakasserier från ”flyktingar”

INVANDRING. Karin Siebrecht-Janisch, som äger krogen Charly’s i österrikiska Bad-Ischl, har portförbjudit flyktingar från sin lokal. Invandrarna trakasserade krogens kvinnliga besökare och kvinnliga personal. Stadsförvaltningen ignorerade klagomålen, något som fått ägaren att ta till drastiska åtgärder. 

Karin Siebrecht-Janisch berättar: Jag började först få flyktingar bland kroggästerna i november. De kom att trakassera kvinnliga kroggäster. De tafsade på dem, hånglade, klädde av dem med sin blick och förföljde dem ända ned till toaletten eller ut på gatan. De började till och med ofreda mina värdinnor. De betalande heller aldrig. De satte sig i stället helt enkelt vid borden och drack upp gästernas drycker, för vilka de andra gästerna redan betalat.

2016-01-17_0720

Jag skrev då till borgmästaren i Bad-Ischl, berättar Karin Siebrecht-Janisch. Så kan det inte fortsätta, skrev jag. Han hänvisade då till Sarsteinerstiftung, som brukar ta hand om dessa flyktingar. Jag kom dit med mina anställda och vi tog reda på vilka det var som ofredade mina kunder och min personal. Ingen tog dock våra klagomål på allvar, utan bara log. Här i Ischl brukar man gärna sopa sådant här under mattan.

Då började människorna säga att de inte längre har lust att besöka min krog, eftersom den blivit en flyktinglokal. Min krog är ju min inkomstkälla, och jag vill skydda både mina gäster och min personal. Därför hängde jag upp skylten ”asylantenfrei” (flyktingfritt), som nekar åtkomst för asylsökande. Tyvärr påminner det hela för mycket om ”judenfritt” från Tredje rikets tid, men det var ju förstås inte meningen.

Jag är säker på att också andra lokaler kommer att följa efter. Hittills har jag varit den första och den enda som vägrade hålla käften. Det känns dock att många stödjer mig. I det långa loppet är så att jag, österrikisk medborgare, känner mig diskriminerad i mitt eget hemland.

-Pettersson undrar vilken krog eller annan förrättning som blir först i Sverige…

11 thoughts on “Krog tvingas bli ”flyktingfri” till följd av trakasserier från ”flyktingar”

  1. Hihi, Sverige kanske t o m inför Apartheid här hemma.
    Vi som plöjde ner miljarder i ANC då det begav sig.

  2. På min tid i Bayern, stod det ibland ”Americans not welcome” eller ”keine Amis”… på krogarnas dörrar…. det var militärpersonal från olika anläggningar som störde lokalbefolkningen.

  3. ”-Pettersson undrar vilken krog eller annan förrättning som blir först i Sverige…”

    Det kommer inte, att ske i Sverike. Majoriteten av krogar ägs redan av folk från Mellanöstern. Och finkrogar, som ägs delvis av svenskar, har dörrvakter, köer samt bordsbokning.

  4. Helt rätt åtgärd, om skitstövlarna inte kan bete sig normalt
    ska dom inte släppas in, inte ens i landet! Men det är även
    Europas fel när man inte upplyser dessa vildar om att i
    civiliserade länder finns en uppförandekod att förhålla sig
    till, och den gäller även för Mena folk!

  5. Just det där ”psyksjuka” beteendet att de ställer sig och glor.
    Så obehagligt att man undrar om de inte kommer att ruttna upp inifrån och explodera av allt obehag de utstrålar.

    Bara placera fötterna på marken, hänga upp kroppstyngden för stillastående med enda syfte att ställa sig rakt fram och glo på andra människor. Lite som ett kattdjur på jakt efter ett byte. De står ofta ofta i gathörn. Som om de är förberedda på att anfalla alt anfallas.

    Bra initiativ att inte acceptera beteendet. De kan stå i en snödriva och glo in i en vägg i stället. Eller åka tillbaka till den plats där man som man bara ställer sig och glor. Så kan dom stå där och glo. På varandra.

Kommentera