Odens soldater skapar fruktan i Finland

INVANDRING. Soldiers of Odin, är namnet på en Facebookgrupp med medlemmar som tänker sig patrullera på gatorna i den nordfinska staden  Vasa och i flera andra städer i Finland.

Odins_soldater

Gruppen i Vasa är sluten, men inte hemlig. Den har 24 medlemmar i dagsläget. Till uppgiften hör, enligt beskrivningen, att patrullera gatorna i Vasa. ”Vi vill visa att vi bryr oss om våra egna”.

I gruppens beskrivning står det: ”Den här gruppen skapades för att vi är några oroliga medborgare som tycker att det är dags att göra något. Ingen ska behöva vara rädd för att gå ensam hem från baren. Ingen ska behöva vara rädd i sin egen hemstad. Tillsammans kan vi göra något åt situationen och visa att vi är där när någon behöver hjälp.”

Gruppen i Vasa är inte den enda gatupatrullen. Motsvarande namnkonstruktioner finns också i orter som Helsingfors, Esbo, Uleåborg, Tammerfors och Forssa, sammanlagt på 23 platser enligt norska Dagbladet. 

”Odens soldater” hävdar med eftertryck förklarat att det är muslimska invandrare som är problemet, inte dom.

”Odens soldater” är inte en rasistisk grupp, inte en nationalsocialistisk rörelse, inte ett knarkargäng, inte en motorcykelklubb och är inte kriminell skriver de.

Vi är invandringskritiska och oroliga för säkerheten på gatorna, skriver gruppen.

-Pettersson menar att det i grunden inte är bra med medborgargarden. Polisen ska ha våldsmonopol men när polis och myndigheter inte längre klara av sitt uppdrag så vad återstår?

Oden eller Odin, på fornnordiska Óðinn, är den äldste, störste och visaste av asagudarna i den nordiska mytologin.

Ultima Thule – Odens återkomst 

8 thoughts on “Odens soldater skapar fruktan i Finland

  1. Det är ett bra initiativ. Som en slags ’föräldrar på stan’, men för vuxna. Det behövs trygghet på gatorna, polisen patrullerar ju inte längre, trots att samhället bara blir våldsammare tack vare massinvandringen.

  2. Pettersson har fel i detta: ” Polisen ska ha våldsmonopol men när polis och myndigheter inte längre klara av sitt uppdrag så vad återstår?”

    Polis och myndigheter klarar utan tvekan av sitt uppdrag. PROBLEMET ÄR ATT DE INTE VILL OCH INTE TILLÅTS UTFÖRA SINA UPPDRAG!
    D v s majoritéten av befolkningen skall förtryckas.

  3. Sjöfartsverket ska på sikt byta ut isbrytarna Atle,Frej, Ale, Ymer och Oden.
    Om kommunisterna får bestämma kommer dom nya att heta Ahmed, Farrouk, Allah, Yilmaz, och Oisin

  4. Finländare, oavsett om de är finnar eller finlandssvenskar är annorlunda!
    De fyra krig de haft 1918, 1939-40, 1941-44 samt 1944-45 har format dem. Läs och lär er om Finlands Historia Rikssvenskar!

Kommentera