Exotiska basarer ska få halverad skatt

INSÄNDARE. Läser ibland vad STATS-TV text, har att informera landets undersåtar om. I dag kom en nyhet som jag personligen länge väntat på. Absurdistan skall söka bli än mer orientaliskt inriktat. Kalla Anka-regimen föreslår, att redan 2017 skall momsen ”för vissa reparationsarbeten” halveras, till 12 %. 

Tanken från den rödgröna regimen (om även röda kommunisterna instämmer) är, att gamla cyklar, gamla kläder och utslitna skor på detta sätt skall ge arbete åt alla de akademiker,som invaderat vårt land.

M.a.o. skall en form av de exotiska Basarerna på så sätt kunna få fotfäste i Norden. Nyheten är sååå färsk,att den ännu inte hunnit diskuteras inom budgetberedningen ! Därmed är som vanligt Petterssons blogg den första efter Statsstyrda SVT ,att förmedla denna nyhet till landets invånare.Som vi äldre brukar säga ”den som väntar på något gott…väntar inte förgäves”

Lars Å Månsson

-Pettersson menar att är det något Sverige inte behöver så är det fler undantag från generell moms. Det är bättre att sänka skattetrycket totalt och se till att den skatt som ska betalas verkligen blir betald.

På de flesta varor och tjänster är det 25 procent moms. Men det finns undantag. Det är till exempel 12 procent moms när du säljer matvaror i butik eller serverar mat på restaurang. Det är 6 procent moms på böcker, tidningar, taxi och vissa kultur- och idrottsevenemang. Och det är 0 procent moms på sjukvård och tandvård.

25 procent moms är den generella skattesatsen som gäller på de flesta varor och tjänster.

12 procent moms gäller för till exempel livsmedel, restaurangbesök, hotell och konstverk som konstnären säljer själv.

6 procent moms gäller till exempel för tidningar, böcker, taxi-, buss-, flyg- och tågresor i Sverige, konserter med mera. Skattesatsen 6 procent gäller ofta, men inte alltid, inom kulturområdet.

Några exempel om du ordnar en konsert med Ultima Thule är momsen 6 % men om du ordnar en danskväll med Lasse Stefanz så är momsen 25 %.

Ännu konstigare blir det när man tänker på att dans är motion men man får då betala 25 5 moms men går du till ett gym så är momsen 6 %.

Operan och Dramatens besökare betalar 6 % moms för det är kultur, medan dansbandet som det finns tusentals av över hela landet inte är kultur har våra höga damer och herrar betstämt så 25 % moms gäller

Åker du till Kolmårdens djurpark och tittar på älgar och andra djur är det 6 procent moms men ordnar du guidade bussturer i naturen så är momsen 25 procent.

Tar du husvagnen till en camping är momsen 12 % men bygger du om husvagnen till en husbåt och åker till en gästhamn är momsen helt plötsligt 25 procent.

Galet är bara förnamnet, ännu galnare blir det när man tänker på drivmedel och brännvin där en stor del av priset är skatt. Alkoholskatt, energiskatt, koldioxidskatt osv. där läggs det moms uppepå de andra skatterna, alltså skatt på skatten.

Momsen (som i början ett oms) infördes i början på 1960-talet av den socialdemokratiska regeringen. S lovade då att den skulle vara på några få procent och tillfällig medan staten sanerade sina finanser. Jag antar att den fortfarande är tillfällig, något annat besked har inte kommit…

8 thoughts on “Exotiska basarer ska få halverad skatt

  1. Vilket skämt! Verklighetsförankring i verkliga livet och samhället har väl aldrig varit socialisternas starka sida men nu undrar man vilken galenpanna som tänkt till!

    Tydligen förstår inte etablissemanget skillnaden mellan västvärlden och övriga världen! Sverige är inte Asien med Asiens förutsättningar!

    I de flesta fall är det billigare att köpa två ny produkter än att laga en trasig! Vad det beror på får raketforskarna själva forska fram! Det finns inte något kundunderlag som är beredda att betala ett högre pris för att få en produkt lagad, när priset på en sprillans ny är halva priset! raketforskarna får gå till sig själv för att besvara frågan ”köper jag hellre två ny än lagar en gammal för samma pengar?”

    • Den Videon kan också med samma svar och inställning,gälla oss i Absurdistan…Detta importerade avskum önskar inger annat,än att
      utrota urbefolkningen….

    • Dessa invandrarbarn äcklar sig över tyskarnas vanor och önskar att tyskarna skulle försvinna från ”sitt” land och ingen skulle sakna dem. Skulle tro att föräldrarna skulle få problem med att skämma bort sina barn om värdlandets innevånare slutade betala skatt.

Kommentera