Berättelser från verkligheten

Det är inte ofta man med egna ögon bevittnat hur verkligheten ter sig i dagens Sverige.

Ibland händer det dock och jag misstänker att flera av er mött denna verklighet och att det kommer att ske oftare.

Det första händelsen utspelar sig på ett gym. Jag och min träningskamrat står och pustar ut efter ett genomfört pass. Vid receptionsdisken står två killar i tonårsåldern som precis köpt varsitt träningskort. In genom entrén kommer då tio stycken vad vi förmodade var ensamkommande (av språk och utseende att döma) i sällskap med en något äldre man med arabiskt utseende. Mannen säger ”hej” på god svenska till receptionisten och så visar han de tio grabbarna in till själva gymmet. Därefter utspelar sig följande dialog mellan de två tonåringarna vid disken och receptionisten.

Den första grabben: -Behöver de inte betala för att träna?

Receptionisten: -Nej.

Den första grabben: -Hur kommer det sig?

Receptionisten: -Det är så det är bara.

Den andra grabben: -Vi betalade just 1 800 kronor för våra kort, men de tränar alltså gratis?

Receptionisten. -Ja, det är så det fungerar.

Den första grabben: -Vi har inga jobb och korten köpte vi genom sparade pengar vi fått genom olika sommarjobb. 1 800 är mycket pengar för oss.

Den andra grabben. -Vi har kompisar som inte har råd att träna, men dom här behöver inte betala?

Receptionisten: -Jag förstår reaktionen, men det är så här det är upplagt.

Den andra grabben: -Jaha, det var ju jävligt bra att få veta.

För oss som följer händelseloppet i Sverige kom inte det här som någon nyhet, men för de två tonårsgrabbarna var det förmodligen ett uppvaknande som hette duga. Vad som sägs och förmedlas i deras kompisgäng kan man bara spekulera i, men nog lär det snackas, det kan vi vara övertygade om.

 

Den andra händelsen utspelade sig på ett tåg mellan Norrköping och Nyköping för någon dag sedan.

På väg hem från ett kort besök i stan, blev vi vittnen till hur en yngling i femtonårsåldern konfronterades av konduktören när han inte hade någon biljett. Vi hörde grabben pipa på dålig engelska att han var ”illegal” och tittade samtidigt på sätet bakom där en tjej i samma ålder syntes samtala med grabben under resans gång. Konduktören såg hur de bägge samtalade när han kom in i kupén och vänder sig därför till tjejen som både hade biljett och talade bra svenska. Han barska röst förklarade för tjejen att grabben var ”illegal invandrare” och han bad henne översätta, men hon låtsades varken förstå eller känna grabben. Konduktören förklarade i alla fall att han skulle kontakta polisen och lämnade därpå vagnen. Vid stationen där vi gick av, stod mycket riktigt en polisbil. Vad som sedan hände vet vi inte, eftersom vi och de bägge (tjejen och killen var utan tvekan bekanta) gick åt olika håll på perrongen. Huruvida grabben var ”illegal” eller bara ville resa gratis förtäljer inte historien, men det kan inte vara enkelt att vara konduktör på svenska järnvägar dessa dagar, när man tvingas konfronteras med detta. Den här gången var det en ensam och spenig yngling i femtonårsåldern, nästa gång kan det vara fyra män runt de trettio.

 

 

11 thoughts on “Berättelser från verkligheten

  1. Om det inte funnes en mentalitet i Sverige att allt är OK bara för att du är flykting, muhammedan osv. skulle problemen inte behöva uppstå.

  2. Gökungarna förnekar sig inte.
    Ut med fanskapen härifrån.
    Fattar inte varför Svensken fortfarande knyter näven i byxfickan.
    Dessa vidriga landsförrädare ska ut härifrån, detta är Sverige, låt dom bygga upp sina hemländer istället för att mata fanskapen i mitt land.

  3. Förstår Ni inte!

    Det är inte vi svenska skattebetalare som betalar för detta medeltida patrask, det gör Allah och ingen annan!!!!

    De menar att Allha drar försorg om de sina!!!!

    Tycker att det är fruktansvärt vad ska våra egna etniskt svenska ungdomar tycka och tänka om det som sker!

    Som sagts tidigare vi kommer närmare och närmare ett fruktansvärt blodigt inbördeskrig!

    • Nej, troligen inte alls!
      Vi är så snälla så vi kommer att acceptera koranens
      krav nr. 2; Att bli slavar under muslimerna och lämna ifrån oss allt vi har. (krav nr. 1 är att konvertera till islam. nr. 3: att bli dödad)
      Vi kommer kanske att få det bra som vita slavar i vårt gamla fosterland?……….
      Alla som inte röstade på SD tycker nog det i alla fall.

    • Du betalar.
      Ungefär som på Folktandvården, Din räkning måste ju höjas eftersom han får ”gratis”….Pengarna skall ju in.
      Men nu undrar man om inte måste sluta gå till Folktandvården, jag har inte råd….Då höjer man igen för de som har råd.
      Åk till Polen både resan och tandläkaren blir tillsammans billigare.

  4. Jag var med som vittne när en muslimsk man tappade vettet vid förbutiken ICA Maxi i Norrköping. Han blev förbannad för att butiksbiträdet var upptagen med en kvinnlig kund, stegade fram, tog en tändare och började gläppa med den i hennes ansikte, sedan tände han eld på sin nummerlapp och kastade den på henne.
    Hur jag vet att han var muslim? Jo, han skrek: Jag lyder bara en gud och det är Allah och sen åkte pekfingret upp i luften.

    Den stackars tjejen var vettskrämd och ringde på vakten men då var han redan försvunnen. Jag lämnade mitt tele ifall de ville ha ett vittne men hörde inget mer om saken.

  5. Ett annat vittnesmål

    Under den korta tid jag befann mig på Knutpunkten (tåg/buss/båt-station i Helsingborg) innan tåget till Kastrup avgick 06.12, hann jag bland annat se en ensam och rädd tjej omringas av ett gäng ”nyfikna” män, och en familj som nästan blev bestulen på sin resväska (de skrek förtvivlat och tjuven släppte väskan och sprang iväg). Inte en enda vakt eller polis fanns på plats för att hålla ordning på alla män som halvt berusade, grabbiga som efter en fotbollsmatch, drev runt på stationen. Det var som om djungelns lag rådde här. Det hela var helt surrealistiskt, som att normer för hur man vanligtvis beter sig på offentliga platser inte gällde.

    Detta skriver Leone Milton, journalist med fokus på kvinnor och hälsa idag i Sydsvenskan.

    http://www.hd.se/opinion/aktuella-fragor/2016/01/10/det-var-som-om-djungelns-lag-radde-pa-knutpunkten/

Kommentera