Sexualbrott i parker och på gator var okända innan asylsökarna anlände

INVANDRARVÅLD. Helsingfors biträdande polischef Ilkka Koskimäki håller fast vid sin ståndpunkt om att Finland drabbats av en ny typ av sexualbrott. FNB intervjuade honom på lördagen om hans uttalanden i The Telegraph.

I den brittiska tidningen sade Ilkka Koskimäki att sexualbrott i parker och på gator var okända i Finland innan 32 000 asylsökande anlände till landet i fjol.

I intervjun i The Telegraph berättade Koskimäki också om händelserna i Helsingfors på nyårsnatten. Då samlades ett tusental asylsökande i Stationstunneln för att fira nyår. Helsingforspolisen säger att polisen fått tips om att de asylsökande planerade något liknande som männen som samlats i Köln, uppgifter som Centralkriminalpolisen bestrider.

I intervjun säger du att ett nytt fenomen där kvinnor till exempel våldtas i parker landstigit i Finland. Har du faktiskt sagt så här?

– Jag vet inte hur de skrivit det, men fenomenet är ett faktum. Vi har ett fenomen med sådana här fall av ofredande. Det är helt nytt hos oss. Det är det jag sagt på finska och på engelska.

Vad är nytt och vad beror det på? – Det nya är kvinnor utsätts för mera antastande som är kopplat till förföljelse, det vill säga förövarna börjar följa efter kvinnor, angriper dem och kysser dem med våld och i värsta fall begår grövre brott, sådana som det fallit domar i.

Påstår du att sådant här inte hänt tidigare och att det här är ett nytt fenomen? – Det är ett nytt fenomen att utlänningar gör sådant här. Inte har vi haft det så här tidigare.

Påstår du att till exempel finländska män inte tidigare gjort sådant här? – Vi har målsägare i alla de här grova våldtäktsfallen och alla har beskrivit förövarna som utlänningar. Det är fakta som jag talade om vid presskonferensen. Det är oroande. Jag hoppas det inte uppstår någon konflikt här. Vi strävar bara efter att framföra fakta, vi tar inte ställning. Vi måste ta hand om säkerheten i staden och berätta saker som de är.

-Pettersson säger att Finland har Ilkka Koskimäki, Sverige har knulla i Bangkok…

HBL.fi

 

8 thoughts on “Sexualbrott i parker och på gator var okända innan asylsökarna anlände

  1. Sverige saknar både polisledning, regering och journalistkår. Detta är mycket allvarligt för vårt Sverige.

  2. Finland har en anständig polis som inte tar hänsyn till Miljöpartister och Socialdemokrater utan säger som det är!
    Välkommen till verkligheten!

  3. Den svenska polisen och dess organisation är snart totalt förstörd. Poliser fungerar numera som gränsvakter samt bevakar de asylboenden och försöker hålla ordning på alla religiösa bråkstakar och sexgalningar som bor där.

    Att skapa trygghet i samhället och skydda sina svenska medborgare verkar helt bortprioriterat ::-((

    Mycket otäck utveckling som våra livvaktsbeskyddade politiker bjuder på.

    • I Finland försöker man ta itu med problemen och vågar säga som det är. I Sverige ägnar man sig åt att skönmåla eller förneka verkligheten och hålla det svenska folket i okunnighet.
      Ett skrämmande exempel relateras på nyhetssajten Nyheter Idag om hur DN mörkat systematiska sexövergrepp mot svenska tonårstjejer vi ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” i augusri förra året. Läs mer: nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm

Kommentera