600 nya bostäder åt asylsökande

INRIKES.Gävle kommer att bygga 500-600 nya lägenheter som alla ska bli skattefinansierade gratisbostäder för nyanlända ”svenskar” från tredje världen, rapporterar Gefle Dagblad.

Det är det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna som står bakom bygget av de nya lägenheterna som ska byggas till enbart invandrare. Bostadsbolaget utnyttjar den så kallade Västervikslösningen som innebär att Sveriges skattebetalare genom Migrationsverket kommer att stå för alla hyreskostnader de första sex åren.

Inger Källgren Sawela på Migrationsverket berättar att det först var på tal om tältläger för pensionsräddarna men att detta nu inte längre är aktuellt. — Det pratades först om tältläger, men det är inte längre aktuellt, utan nu är Migrationsverket mer inne på att bygga vanliga bostäder. Det var inget billigare med tält, säger hon.

Kommundirektören Göran Arnell poängterar att inget är klart än. Kommunen ska ha ett uppföljande möte med Migrationsverket om några veckor. Det krävs kalkyler och politiska beslut innan spaden sätts i marken.

 

8 thoughts on “600 nya bostäder åt asylsökande

  1. I dagar som dessa med kyla ner till -41 tycker jag att man skickar grupper upp till Nikkalokkta, Abisko, Riksgränsen m.fl anläggningar. Det lär bli kö på migrationsverket för att få en hemresa. Då behöver vi inte bygga till patrasket

  2. Ett tält av militärmodell (inlusive kamin) för 15 personer kan man få för runt 20.000 kr. För samma pris får man på sin höjd en kvadratmeter utrymme i en nybyggd lägenhet.

    Hur då blir det inte billigare med tält?

    Uppvärmningskostnaderna är visserligen högre i tältalternativet, men detta kompenseras av att vedanskaffning kan skötas av de boende själva som har så gott som obegränsat med fritid.

  3. Bensärandet för de muhammedanska berikarna fortsätter alltjämt, samtidigt som våra egna diskrimineras.

  4. Inget kommentarsfält…synd, kommer att bli många tidningars fall. Att dom inte fattar? Jobbade jag för en tidning med så uppenbara inriktningar som många har idag skulle jag starkt fundera på att sadla om eller söka mig till en med hederlig journalistik…vilken det nu kan vara….

  5. Bostäder i Sverige ska byggas med högsta kvalitet och säljas till de med goda inkomster. Nu missar man trickle down effekten, dvs byteskedjorna.
    Skjul byggs lämpligen i ökenländerna.

  6. PK patrasket borde vid det här laget förstå att det är inhägnade interneringsläger som behövs i första hand, inte bostäder!

    Gör om Northlands gruvan i Pajala till interneringsläger för asylsökande! Öppna gruvan och låt de asylsökande arbeta för mat och husrum!

Kommentera