Malena Ernman missar poängen när hon kämpar för mångkulturen

INVANDRING. Sara Magdalena Ernman, född 4 november 1970 i Uppsala, är en svensk operasångare (mezzosopran). Hon har nått internationellt rykte och har haft återkommande uppdrag utomlands.

År 2015 utsågs hon att läsa den traditionella dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson vid Skansens nyårsfirande, vilket också sänds i Sveriges Television.

Malena Ernman har gjort sig känd för att vara för massinvandring och mångkultur. 

Tobbes Medieblogg har gjort en bra sammanställning av damens inställning.

Malena Ernman är som bekant en hycklare av rang och framför allt en stor posör. För att ge ett exempel på denna beskaffenhet har de senaste dagarna ett par bilder med samma budskap spridits i sociala medier:

Malena_Ernman

Nyligen lade Malena själv upp nedanstående version på sitt Instagram-konto:
malena_ernman_002

Dessa bilder har fått en så pass stor spridning att hon kände sig föranledd att kommentera dem och skrev därför bland annat:

”Självklart är det alltid krav på ackreditering för att vistas bakom scen på Soliden. Och självklart krävs det alltid ackreditering – alltså id koll – för att vistas på/ bakom/ eller vid sidan av scen under en direktsändning på TV. Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara.” 

Självklart är inte ID-kontroller vid ett visst arrangemang exakt samma sak som kontroller vid landets gränser, men det finns helt klart en poäng i dessa jämförelser och den går Malena Ernman helt förbi. Att kontrollera identiteten på personer som tar sig in i landet handlar nämligen också om trygghet; för våra medborgare och för vårt samhälle. Ernman vill gärna ha denna trygghet för sin egen person, men bryr sig mindre om hur landet i stort drabbas.

Samma form av hyckleri uppvisar personer som motsätter sig utvisning av personer som vistas illegalt i landet eller avhysning av tiggaranhopningar, samtidigt som de direkt skulle ringa polisen om någon tog sig in i deras bostad. Vi kan jämföra med till exempel amerikanska kampanjer mot Hillary Clintons krav på hårdare vapenlagar, där man framhåller att hon minsann omger sig med beväpnade livvakter. Det är inte heller exakt samma sak, men även där finns en poäng. Vi kan också konstatera att ID-kontroller görs hela tiden, i butiker och krogentréer, utan att någon upprörs, medan kontroller av vilka som kommer in i landet av någon anledning ska vara någonting fruktansvärt.

Säga vad man vill om Malena Erman, men hon lyckas alltid lyftas fram av media, oavsett hur liten ansträngningen är. Uppdateringen på Instagram föranledde en hel artikel i Expressen, som kallar det ”Malena Ernmans tuffa svar efter näthånet”. Där får vi också veta att hon får ”stöttning från följarna”, vilket inte alls är särskilt märkligt, om man betänker vilken typ av människa man måste vara för att ha ett behov av att följa hennes bilduppdateringar. En kommentar är ganska typisk i sådana här sammanhang:

”Du är en sann förebild. .tänk om fler offentliga vågade som du..”

Återigen den där tanken att man är modig om man som etablerad och välbärgad artist uttrycker exakt det man förväntas göra om man vill få nya uppdrag. Det råder sannerligen ingen brist på offentliga personer som poserar med liknande plattityder. Låt oss avsluta med en något äldre bild:

Malena_ernman_001

 

17 thoughts on “Malena Ernman missar poängen när hon kämpar för mångkulturen

  1. Mångkulturens många olika ansikten,får vi ju dagligen bevis för. I Berlin fick idag brandkåren rycka ut till en lite annorlunda släckning.Några berikare från Serbien hade beslutat att fira en inhemsk helig dag,enligt sedvanliga bruk.Alltså placerades sex griskultingar på spett över elden.
    Nu var det så,att detta skedde inne i en byggnad,och efter en kort stund tog syret slut…Ambulansen tillkallades liksom brandväsendet.Röken slog ut genom fönstret på den gamla ruinen man hade ockuperat.Hade det inte varit en ”helig fest” ,kunde man tro att det var zigenare bakom det hela.
    Länk och bilder hos dagens BZ:
    http://www.bz-berlin.de/berlin/treptow-koepenick/fuenf-maenner-grillen-schweine-im-zimmer-rauchvergiftung

  2. Är kärringen världsmedborgare och reser kors och tvärs på jorden, utan pass och andra resehandlingar?

    Nånstans går en gräns för självgodheten även för den här kärringen! Tror Kärringen att hen är världens medelpunkt?

    Kärringen har inga problem med kontroller när det gäller hens egen säkerhet! Då är kontroller behjärtansvärda!

    Kärringen har tydligen problem med förståelsen för säkerhetskontroller för den övriga svenska befolkningen!

    Hahohahohohahoha! Går inte att sluta skratta! Hur dum får hen bli, helt klart krävs ingen tankeverksamhet överhuvudtaget för att stå på en sen och låta för jävligt!

  3. För att få uppdraget har hon med stor sannolikhet fått rådet av sina medarbetare att i god tid ställa sig i hyllningskören för massinvandringen till det mångkulturella Sverige. Nu har detta skett och vägen ligger öppen för framtiden.

  4. Malena Ernman hör definitivt inte till kultureliten, estetik och etik är henne främmande. Hon är en opportunist som nått den extrema avunden då hon sågade en av de nya sedlarna som föreställde Birgit Nilsson. Dumma Malenas argument: Birgit sjöng Richard Wagner som var nazist!! På 1800-talet begrep pet ’nazi’ var okänt. Wagner var antisemit som många andra på den tiden. Hans arvingar (sonens brittiskfödda hustru, Winifred, umgicks med Hitler och hans krets som älskade Wagners musik just för att den återupplivade gamla teutoniska sagor.

    Att inte sjunga Wagner betyder inte att man avskyr en stor och betydande för sin tid tonsättare och därmed avkastar hans privata åsikter. Wagner skall aldrig bli kasserad för det, och han har inte blivit det. Madam Ernman är ensam om att göra det. Man måste vara en insektliknande kryp för att ens lyfta på axlarna när man hör begreppen Wagner och revolutionerande musik. Inte många sopraner kan och orkar sjunga Lohengrin, Tannhäuser eller Nibelungens Ring. ’La Nilsson’ var bland de bästa. Även om Malena håller sig till Mendelsohns Bröllopsmarsch, får hon inte slakta den kända musikstycket som hon vill. Och sen, att ’tolka’ och sjunga Rossini och Donizetti med egna vokala krusiduller! Det är tillåtet, såsom jag vet, men respektive variationerna ska vara konstnärliga, inte konstgjorda.

      • Tack, Galten, för dina fina ord. Under mina tre decennier i Sverige har jag aldrig haft råd att betala för en operabiljet utan nöjt mig med att lyssna på CD (har en stor hög hemma) eller med TV:s veckans föreställning då och då. När jag är i Braila (min födelsestad vid Donau) frossar jag med operamusik i en vacker och med excellent akustik teatersal – teatern fyller snart 120 år (byggt i klassisk arkitektonisk stil 1896)

  5. Hon framställs som modig.
    Dumheter, modig är den som vågar säga sanningen.
    T ex Arpi, Gudmundsson, Sanandaji, Arnstberg, osv.

    Malena bryter inte ny mark.
    Hon sitter i skyltfönstret och horar.

  6. Detta är väl helt OT men redan för många år sedan fick jag associationer till dålig hy, dålig andedräkt och fotsvett varje gång jag såg Ernman.

  7. Imbecilla journalister, kändisar och politiker styr den vansinniga migrationspolitiken i Sverige.

  8. Jag tycker hon skall ägna sig åt opera och ingenting annat, för utanför operahuset är hon en jättestor skithög.

  9. Gud är rättvis när han ger gåvor.
    Malena fick en underbar röst och temperament. Naturligtvis fick han då ge avkall på hjärnan så hon fick minsta möjliga. Då är det så vist ordnat att hon förstår det inte heller.

Kommentera