De siktar mot integration men tillåter inte bilder på kvinnor

INVANDRING.  I stället för att sitta passiva på asylboendet brukar ett 20-tal flyktingar träna med Halmstad Bågskytteförening, i ett integrationsprojekt, ett par dagar i veckan.

– Jag fick idén när jag var med på ett språkkafé på Vallås, berättar Ingrid Lindblad från föreningen.

– Det visade sig att vi kunde få bidrag till projektet och nu kör vi i vår lokal i källaren på Vallåsskolan, två förmiddagar i veckan, förklarar hon och säger att sporten är känd som ”the art of repetition”.

– Det är kul att få lära sig något nytt och fokusera på annat än vardagen på Arena hotel eller nyhetsrapporteringen om kriget, säger syriern Abdul Basit Al Rahil på engelska.

-Pettersson antar att det är bidragen som är det intressanta för ”idealisterna” i föreningen annars borde de ställa upp gratis men så långt sträcker sig tydlige inte humanismen.

Enligt Hallands-Posten tränar man i bågskytte självdisciplin, kroppskontroll, koncentration och tålamod. Men om målet för projektet är integration märks det ändå att de har en bra bit kvar. HP får nämligen direktiv om att inte fotografera de kvinnliga asylsökarna.

När HP försöker fråga en av kvinnorna varför hon inte vill vara med på bild säger hennes make åt oss att vi inte får ta foton på henne – men att det går alldeles utmärkt att fotografera honom och det verkar ”journalisterna” och bågskytteföreningen acceptera…

9 thoughts on “De siktar mot integration men tillåter inte bilder på kvinnor

  1. Ännu ett sätt att sätta sprätt på våra skattebetalarnas och svenska folkets pengar.

  2. Pilbågar idag.
    Armborst på onsdag.
    Pistoler på torsdag.
    Automatvapen på fredag, efter bönen.

    Islams framgångar bygger på att flytta fram positionerna en millimeter om dagen, och hoppas att ingen märker något.

  3. Allt handlar enbart om pengar,inte välgörenhet av godhet.Klubbar och föreningar får pengar bl a ur allmänna arvsfonden för att nyanlända från mellanöstern och afrika inte ska ha tråkigt .Som vanligt diskrimineras och åsidosätts svenska barn,ungdomar och funktionshindrade som själva får betala sina sport och fritidsaktiviteter.Vi är många fattiga föräldrar med funktionshindrade barn/ungdomar som inte har råd och möjlighet att själva bekosta och tillgodose våra barn/ ungdomars behov av givande och stimulerande fritidsaktiviteter.Ridterapi tex som är otroligt bra för många med olika sorts funktionshinder/handikapp är väldigt dyrt och dem som verkligen behöver det har oftast inte råd att få ta del av detta.
    Medan det vräks pengar över friska ljugande män som låtsas var barn.De får gratis göra allt som våra barn och ungdomar aldrig får en chans att göra pga fattigdom.Förbannade folkförrädare i sjuk-klövern som är skyldiga till så mycket orättvisor och grymheter mot svenska folket.

    • De finns överallt. För 30 år sedan hyrde jag en bostad på landet av en agronom och tidigare moderatpolitiker på kommunal nivå. Han ägde en herrgård(ärvd). Familjen var skjutglad/jaktintresserad. Jag fick veta att agronomen hade haft kurser i skytte med vapenhantering för de yngre manliga brottslingar som bodde på ett rehabiliteringshem i närheten. Jag bara tänkte: Hur dum får man vara!

  4. Hur i hela h*vete ska bågskytte hjälpa till att integrera invandrarna i Sverige? Bättre vore omskolningsläger, där dom får lära sig våra lagar, seder, bruk och kultur.

Kommentera