Två tredjedelar av syrierna är näst intill analfabeter och de andra…


INVANDRING. Syrier som har kommit till Norge kommer förmodligen att ha stora svårigheter att komma ut på den norska arbetsmarknaden, menar skolforskaren Thomas Nordahl.

Så gott som alla de mer än 10.000 syriska asylsökande som kommit till Norge i år, kommer att beviljas uppehållstillstånd i Norge. De kommer efter träning på norska språket att placeras på arbetsmarknaden.

Men utbildningsnivån för syrier är inte lika stark som det tidigare påståtts, enligt professorn i pedagogik och forskaren Thomas Nordahl.

– Den syriska utbildningssystemet är svagare än det skapade intrycket. Två tredjedelar av unga syrier tycks sakna grundläggande färdigheter i läsning, skrivning och matematik, sade han.

– Det innebär att många av dem som endast har utbildning på låg- och mellanstadienivå kommer att ha svårt att läsa, förstå en artikel i en bok eller tidning ens på sitt eget modersmål och de klarar endast väldigt enkla uppgifter i matematik, säger professorn och fortsätter – Detta kan få mycket allvarliga konsekvenser för integrationen av syrierna i norska arbetslivet.

Läs mer på NRK som är den norska motsvarigheten till SVT som till och med ljugit om att syrierna är så välutbildade så den höjer genomsnittsutbildningen i Sverige.

Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

Till Sverige kom det drygt 51 000 syrier förra året och sammanlagt 162 877. Det var förutom syrier, afghaner, irakier, statslösa (oftast palestinska araber) eritreaner, somalier med flera och om någon tror att de ska rädda vår framtid så…vi får vara glada om vi slipper inbördeskrig.

 


14 responses to “Två tredjedelar av syrierna är näst intill analfabeter och de andra…

 • Goran

  Det är välkänt att de här asylinvandrarna har ingen eller mycket låg utbildning och när de inte kan skriva och läsa sitt eget språk kommer det att bli en lång väg att få utbildning och något ordentligt jobb.
  Arbetsgivarna fordrar idag gymnasieutbildning även för enkla jobb, därför kommer asylinvandrarna till stor del att stå utanför arbetsmarknaden.
  Konstgjorda jobb som betalas med skattemedel är inga riktiga jobb.
  En stor del av anhörighetsinvandrarna är 50 + och kan direkt ställas utanför arbetsmarknaden.

  Gilla

  • Goran

   Löfven och hans politiska anhängare är riktiga lögnare och ingenting annat.
   Löfven har sagt otaliga gånger att de här asyl och anhörighetsinvandrarna är pensionsräddarna, som alla borde förstå att så är inte fallet.
   Om pensionsräddare sökes är det arbetskraft invandring som gäller och ingenting annat.
   Sedan påstås att de här asyl och anhörighetsinvandrarna flyr för sina liv och därför måste gränserna öppnas.
   Om Sverige vill ta emot flyktingar från krig är det kvotflyktingar som gäller där FN utser sådana i flyktingläger, Sverige har idag en kvota på ca 1800 personer, men kunde naturligtvis ökas.
   Direkt hjälp till flyktingläger är den effektivaste hjälpen för flyktingar.

   Gilla

   • Goran

    Den här asyl och anhörighetsinvandringen är en röstimport som bedrivs och ingenting annat.
    Politikerna har trodd att bidragsberoende personer kommer att rösta på vissa partier som är positiv till den här asyl och anhörighetsinvandringen.
    Nu har den här röstimporten blivit ett totalt fiasko det enda parti som går framåt är SD som under lång tid har velat skära ned asylinvandringen kraftigt.
    Det som har ökat mycket kraftigt med asyl och anhörighetsinvandringen är kriminaliteten och är endast början vad som komma skall.
    Idag har det uppstått en gängkriminalitet som är i stort sett omöjlig att komma åt med de befogenheter som svensk polis har.

    Gilla

   • Goran

    Sverige går mot ett klassamhälle eftersom den här asyl och anhörighetsinvandringen blivit så stor som den är.
    Genom fackliga och politiska orsaker hade inte Sverige tidigare något klassamhälle, utan som kan påstås ett jämlikt samhälle.
    Kriminaliteten var mycket låg och det var ett trivsamt samhälle för alla, som 70-80 och även 90 talets Sverige var.
    Sverige hade då en stor invandring men det var en arbetskraftkraft invandring som gjorde att invandrarna hade jobb och bostäder när de kom till landet.
    I alla länder där det finns stora klasskillnader blir det också en hög kriminalitet, som också ökar lavinartat i Sverige.
    Nu försöker man få en bättre statistik genom att avfärda brottsanmälningar som asylinvandrarna begår och media håller tyst om gärningsmännen och det påstås att det är svenskar som begått brotten.
    I länder som Latinamerika, Mellanamerika, USA och Sydafrika finns det stora klasskillnader, som också har en hög brottslighet.
    Sedan blir det en organiserad gängkriminalitet som är mycket svår att komma åt och finns nu även i Sverige.
    Brottsligheten har starka kopplingar till klasskillnader, som alla kan inse som levat och bott i sådana länder.

    Gilla

 • Johnny Nillson

  Svensk lag…??
  Det innebär att man helst skall tala sanning och vara ärlig!
  SVT, delar av riksdagens ledamöter och journalister lyder då följaktligen ej under denna lag. Dvs. lagen är till för ”menlöse svensson”
  Det finns ingen återvändo nu utan stor blodsspillan, i detta land.
  Och Svenskarna har inte slagits på 200 år så hur skall det gå???
  De andra kommer ju direkt från krigsskådeplatsen och är övade.
  Men de 349 väntar bara på sin pension och ägnar oss inte en tanke.
  Men det är väl så det skall vara eller..?

  Gilla

 • Suzie

  När hatmedia och ljug-sjuk-klövern påstår att syrierna är så högutbildade så kanske de menar att dem själva är på samma nivå som syrierna?

  Gilla

 • Stenbock

  Läste i dagens Krone från Österrike,om de 170 afghaner som till del gått hela fem år i nya landets skolor,för att lära tyska.Troligen frågar man dem vad de har för yrkesutbildning även i Absurdistan.
  Nu var det prövning av deras färdigheter inom ”sina yrken”…Då visade det sig bl.a. att de som uppgivit kakelsättare och murare i sitt hemland inte ens begrep hur man blandar bruket ! Av de 170 som nu testades var det endast t r e (3) som blev godkända,I samband med provet framkom att afghanerna var ännu sämre utbildade (och till största delen analfabeter) än de ”högt lovade syrerna”.Länk till Krone:
  http://www.krone.at/Wien/Drei_von_170_Afghanen_ausreichend_qualifiziert-AMS-Kompetenzcheck_-Story-489600

  Gilla

 • lofas

  Hade jag varit Stefan Löfven eller någon annan av alla dessa smutsiga lögnare som kallar alla dessa invällare för pensionsräddare, hade jag skämts och begått hara kiri. Om inte nu så meddetsamma.

  Gilla

  • Svenne

   Önskar dom all lycka i framtiden,eventuella kostnader när det skiter sig kan Sörmland stå för själva.Låt dom ej flytta därifrån.Har kört mina söner till sjukhus 3 gånger förra året pga mångkultur,är jävligt less.

   Gilla

 • jockfall

  Dessa duger nog till att sopa gator och torg. Kanske plocka svamp och bär. Men utan att vara en R de är nog för lata för dom vet att det kommer pengar från Röfven ändå.

  Gilla

 • CarinaFina

  SVT är säkra på att alla är läkare och lärare. Dom har själva lyckats leta upp tre stycken.

  Gilla

  • Svenne

   Vill man få en sjukskrivning eller narkotika klassat preparat utskrivet,då är utländska läkare mycket villiga till det om man sticker till nån 1000 lapp.Dom har en liten annan värdegrund till sådant.Det korrupta är djupt inrotat,ingen idé att ifrågasätta för det är rasism.

   Gilla

 • Lena

  Ni som är duktiga på att kopia bilder, kopia bilden och klistra upp den överallt, särskilt där äldre svenskar rör sig. Det är folkmord på de äldre svenskarna !

  ?ref_src=twsrctfw

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: