Tiggarna har fått konkurrens

TIGGERIET. Utanför Östra Livs i Örnsköldsvik står en insamlingsbössa i form av en stubbe. Pengarna i den går till Hoppets Stjärnas hjälpverksamhet i Rumänien. Tiggaren utanför affären har fått konkurrens.

Ursprungsidén är Peter Kassmans, och det är också utanför hans butik på Vintergatan i Örnsköldsvik som stubben/bössan står. Där sitter också oftast en rumänsk rom och tigger.
– Jag läste på om Rumänien och kände att det måste finnas ett sätt, en insamling som hjälper romerna på plats i deras hemland. Och det var naturligt för mig att vända mig till Hoppets Stjärna, säger Kassman.

Han blev inspirerad av den vedkampanj Hoppets Stjärna hade tillsammans med ÖA, TÅ och allehanda.se hade för ett år sedan. Därav stubben.

Pengarna som samlas in ska gå till att bygga fler resurscenter för rumänska romer. Ett har vi berättat om tidigare, i Valea Seaca, och i planen ligger att i närtid öppna ytterligare två i andra städer.

Stubben ställdes upp utanför Östra Livs i torsdags – och första dagen lade givmilda Örnsköldsviksbor ned nära 3 500 kronor i den.

 

-Bra idé tycker Pettersson, håll koll på bössan bara så den inte får fötter…

15 thoughts on “Tiggarna har fått konkurrens

  1. För övrigt borde vi svenska säga att vi är muslimer på arbetsmarknaden, tänk att få rast fem ggr om dagen och få lägga sig på knä och vila. Dags att vi ALLA börjar ta del av sveriges smörgåsbord själva. En stämning till DO kan också ge extra klirr i kassan. ALLA SVENSKAR TA FÖR ER INNAN DET ÄR FÖRSENT, VI KAN VI OCKSÅ! Tigga, vara muslim, kanske slöja också….varför inte. Alla förmåner till alla.

  2. Kanske borde någon upplysa herr Kassman hur många miljarder som redan slösats på denna folkgrupp innan han tar ner bössan? F.ö är Rumänien det land i europa där det råder minst arbetslöshet så vad sjutton gör dom här egentligen????

  3. I min hemstad står en svensk medelålders kille utanför Ica maxi och tigger. På skylten han bär står att han är arbetslös och inte har råd att betala sina räkningar. I början hade han en mugg men nu har han en kanna. Verkar som affärerna går mycket bra. Tycker fler ska börja tigga då sverige är ett ofantligt dyrt land med allt vi måste ha för att hänga med i samhället. Bara basräkningar som mobil, tv, kanaltv, wi-fi, försäkringar, el, vatten, är flera tusen kronor och då är boendet inte betalt än.

    Alldeles för dyrt och många klarar inte att betala längre.

  4. Vill ännu en gång påminna om de ordningsregler som SKL ”författat” och som de flesta kommuner i Sverige ananamat (godtagit/undertecknat).
    INGEN KAN SITTA/STÅ OCH TIGGA UTAN TILLSTÅND AV POLISMYNDIGHETEN.
    Alltså därför måste vi anmäla denna överträdelse omgående till polisen, eller ?????????

  5. Och inom mort så sitter där också svenska pensionärer med utsträckt hand, hungriga och utblottade p.g.a. massinvandringen!
    Tex

  6. Det är ingen konkurens,skillnaden är bara att pengarna kommer samma zigenare till del hemma.
    Då behöver de inte sitta här.
    Och allt detta ”nattarbete”, åk hem.

    • Ja det är deras nattskift som är dyrast för landet…En kostnad som drabbar oss alla genom högre försäkringspremier. 🙁

    • Absofuckinglutely! De kallar sig själva för zigenare, det är vänsterpolitikerna i värdländerna (väst Europa) som tutade ordet ’rom/-er’ i deras äckliga huvud.

      • Mimi N
        Det är en som önskar tala med dig i länken, ”Eugen Vlahov”.
        Kan bli intressant !

  7. Varför använder Pettersson pk ordet rom, det heter zigenare för det är vad tiggarna är. Ingen av dem är heller från Rom.

    • Romernas språk heter romani, därav romer. Titta i Nationalencyklopedin. Zigenare är ett föråldrat uttryck (fast jag säger också zigenare till vardags därför att jag är äldre).

      • För oss äldre är tydligen numera allt vi fått lära i skolan ”föråldrat” ! Likväl kommer jag att nyttja den lärdom som jag insöp under skolgången, intill min död…
        Bland dessa ord ingår bl.a. nigger,zigenare,luffare.
        Däremot nämndes på den tiden inte ord som TV,I-phon, plattor,e-mail,romer,vaginer och penisar ! Varför vet jag inte.

Kommentera