Grus är större än sand som är mindre än sten

INRIKES. Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg Jörgen Fogelklous uttalande i kommunfullmäktige sprids nu i sociala medier. Det var under en debatt i kommunfullmäktige som Fogelklou bemötte argumenten om att SD:s politiker får mer pengar från sitt parti än andra rikspolitiker med orden: – Grus är större än sand som är mindre än sten. 

Enligt Jörgen Fogelklou var uttalandet ett försök till humor. SD:s kommunalråd Lars Hansson hade i en motion lyft frågan om de högsta kommunchefernas höga löner. Han har föreslagit att det skulle sättas en gräns som gjorde att de inte kunde få mer än motsvarande ett kommunalrå, hur det gick med den frågan får vi inte reda på i artikeln utan den folkpartistiske kommunfullmäktigeledamoten Axel Darvik började argumentera om att flera ledande sverigedemokrater, däribland partiledaren Jimmie Åkesson och gruppledaren i riksdagen Mattias Karlsson, tar ut mer i ersättning från sina partier än andra jämförbara politiker.

– Nåväl, Pettersson har också hört om Sverigedemokraternas höga löner och läser artikeln i hattidningen Expressen/GT men hur pass väl stämmer det med verkligheten?

Nedan inkomstuppgifterna för politiker som Expressen publicerade i juni 2014 och som vanligt säger det en hel del om medias saklighet. Visst Jimmie Åkesson har en hög lön men han hamnade 2014 på 65 plats bland Sveriges politiker med de andra Sverigedemokraterna långt bakom sig…Topp 10 listan löner2016-01-03_1655

2 thoughts on “Grus är större än sand som är mindre än sten

  1. Att Jimmie Åkesson och hans partikamrater bör ha högre lön än 7-klöverpolitiker är ju närmast självklart. Vissa yrkeskategorier har sedan länge, något som kallas risktillägg, beroende på att de jobbar i ett utsatt yrke, med risk för eget liv. Att det är vänstermedia och AFA som bär skulden till att det är så har tydligen Axel Darvik inte förmågan att inse.

  2. De flesta politiker kan skratta sig lyckliga att det inte är betalt efter prestation för då blev det inte mycket i börsen. Hur än det är så är Jimmy värd pengarna. 87:an med anhang skulle om rätt var rätt, betala för allt de ställt till med

Kommentera