Vem tog beslutet?

Region Skåne måste ställas till svars………..mejla Region Skåne och Malmöställ Dina frågor.

OM man nu hade suttit i regionfullmäktige som jag skulle gjort då hade jag skrivit motioner, enkel fråga och samt interpellationer i fullmäktige allt annat hade varit ”tjänstefel”, jag hade gått på djupet med detta. Är det än en gång galna politikers galna beslut som drabbar oss eller är det tjänstemän som helt utan ansvar leker och dribblar med nationens tillgångar?

Vem eller vilka tog beslut om att det ”kostade gratis” för rumänsk zigenartiggerskas 1,5 månaders vård på kvinnokliniken i Malmö? Uppdatering 15.30


———————–

Tidigare på Petterssons HÄR

Hej!

Vem eller vilka tog beslutet att anse den rumänska tiggaren Armina Buldui som papperslös?

Vem eller vilka tog beslutet att riva hennes räkning för 1,5 månaders sjukhusvistelse på kvinnokliniken?

Länk dagens sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/…/sedan-avhysningen-har-jag-inte…/

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson
Malmö

—————————-

Sedan har vi det med ”journalisten på sydsvenskan……….där har vi mycket mer att önska

Uppdatering:

Jag fick tips av en vänlig sverigevänlig politiker att även posta mina frågor till revisionskontoret/ revisorskollegiet, sagt och gjort. Det blev fler frågor och en förfrågan om handlingar och Region Skånes policy om att ge ”gratisvård”

Hej!

Jag har med anledning av artikel i sydsvenskan blivit varse att Ni river räkningar för sjukvårdskostnader inom Region Skåne, och det föranleder mig att ställa några frågor.
Vem eller vilka inom Region Skåne tar beslut om att riva räkningar för sjukvårdskostnader?
Vem eller vilka inom Region Skåne tar beslut om att anse personer som papperslösa?
Vem eller vilka inom Region Skåne tog beslut om att den rumänska tiggerskan ska ges och åtnjuta ”gratisvård” på kk i Malmö?
På vilka grunder anser man inom Region Skåne att identifierade personer är papperslösa som i detta fall med den rumänska medborgaren Armina Buldui?
Jag önskar ta del av handlingar där det framkommer i vilken omfattning och på vilka grunder man river sjukhusräkningar inom Region Skåne.
Tack på förhand
Eva-Marie Olsson
Malmö

35 thoughts on “Vem tog beslutet?

  1. Varför i helvete skaffar man 5 barn när man får sitta på gatan och tigga!?!? Ingen bostad,inget jobb,ingen inkomst. Jävla parasiter!!

  2. Lysande! Skall bli intressant och se svaret på dessa galna beslut inom region Skåne!

    Kanske är detta förklaringen på att akutmottagningarna mellan varven stänger pga av total överbelastning? Eller att få en årlig tid till mammografi är borttaget,eller att patienter med sviktande allmäntillstånd som egentligen behöver en sjuksäng men ändå skickas hem igen…

    • Jag postar såklart ”svaren” och det där med mammografi då kom jag att tänka på cellprov på livmoderhalsen…….i somras tog jag ett sådant, och från att det tidigare tagit två veckor för provsvar tog det nu 14…….veckor och ”ingen” inom sjukvården vissste vad det berodde på

      • Så är det Lena, men satan vad det sitter långt inne hos bland annat sjukvårdsfolk att förmedla hur det är på riktigt……man tiger ihjäl det dom ser varje dag.

  3. I första hand är Armina rumänsk medborgare och därmed EU-medborgare. Som sådan har hon rätt till akutvård i andra EU-länder. MEN hon ska ta med sig sitt försäkringskort innan hon reser till Sverige. Då kan Sverige (eller annat EU-land) debitera Rumänien för sjukvårdskostnaderna.

    Zigenarna gör inte detta – tar med sig kortet alltså. Men innan hon läggs in på svenskt sjukhus borde det gå att fastställa var hon hör hemma.

  4. Förvänta er ingen hjälp av ynkryggarna till journalister
    på blaskan Sydsvenskan, syltryggarna håller nämligen
    makten om ryggen hellre än att hålla läsarna informerade!

    • Att ta fram alla fakta är numera en fascistisk åtgärd enligt reglerna för gammelmedia.

  5. Räkningen ska tillfalla Rumänien, sen om dom ställer krav på sina medborgare skiter jag högaktningsfullt i men inte ska vi stå för kalaset! Varenda normalt funtad Skåning borde göra som Eva-Marie, skriv och ifrågasätt!

  6. Räknas alla rumäner som papperslösa i Sverige? Eller gäller det bara zigenarna? Hur är det med ungrare? Polacker? Tyskar? Zigenare från dessa länder?

  7. Bra kämpat Eva – Marie! De måste kunna ge besked, det är skattepengar de leker med.

    Tänk att det är så synd om hela världen, utom svenskar. Hur kan vi fått politiker som avskyr oss så grundligt!?

    • Förmodligen är det stockholmarnas skattepengar som används i och med att Malmö har blivit så försvagat så att kommunen inte reder sig själva längre.

      • Skåningarna får betala alla kostnader inom Region Skåne.
        När Zigenarna får gratis, höjs priset för oss andra.
        Samma på Folktandvården. Allt skall gå jämt upp.
        Därför går jag till tandläkaren utomlands, då betalar jag bara mina tänder.

      • Malmö lever över sina tillgångar och behöver hela tiden mer och mer pengar från andra skattebetalare.Många har ju valt att det skulle bli så i Malmö år efter år när dom gick till valurnorna.
        jag kan tänka mig att jag inte skulle känna igen mig om jag besökte Malmö idag.

  8. Binnikemask vill jag heller inte ha!
    Ogillar alla former av parasiter. Tänk en stekel som har en gadd och för in sina ägg i en levande organism. Sen käkar larverna upp värddjuret inifrån. Burrrr!

  9. Skicka räkningen till Rumänien, de tillåter detta enorma bedrägeri utan att blinka. Ge dem ett lämpligt straff, det får vi vanliga svenskar om vi missar skatter och struntar i avgifter. Men storskaligt bedrägeri släpps igenom i detta mesiga land.

    • Helt rätt tänkt.
      Allt otyg grannländernas brotslingar ställer till här ska faktureras på värdlandet och vise versa borde va en självklarhet..
      för inte ska olika skattesystem ta varken kostnad eller ansvar för andra länders illvilja att följa upp sina egna inre angelägenheter.

      Obs våra politiker blundar avsiktligt i alla ärendena av denna karaktär pga ren illvilja för pengar har aldrig varit problemet.
      Utan dumma ansvarslösa politiker som inte förstår sköta sin egen hushållskassa. Men mycket skadligt för en nation som svea!!!! Som för närvarande är helt utan tillit som ett flygplan utan styrman eller pilot med en söndrig autopilot dömt att tappa höjd utgången med förödande konsekvenser
      Självklart som amen i kyrkan ! ! ! !

      Mvh
      🐷

  10. För att få in Socialdemokraterna i FN så satsade Stefan Lövfen allt på ett kort:

    Han öppnade dörren till folkhemmet för jordklotets värsta bottenskrap!

    Nu sitter svenska folket med facit i hand:

    Mord,rån,våldtäkter och ett land som står i lågor!

  11. Tigandet, och sydsvenskans underdånighet har dessvärre antagit kinesiska och nordkoreanska proportioner. Snart åker du på stryk, Eva-Marie, drabbas av husarrest, dina vänner torteras och du bevakas dygnet runt av regeringstrogna. Fast jag ska ändå hjälpa dig!

  12. Vem som tog beslutet lär vi aldrig få reda på för ynkryggar skyddar varandra. Det framstår alltmera klart att i Sverige och delvis i andra Europeiska länder så har ordet ”skämmas” inte längre den betydelse det hade när hederliga människor fick en talan.
    Ett förskräckligt förfall………………inför genast TJÄNSTEMANNAANSVARET ! (gärna retroaktivt)
    Mellanösterns vidriga system är redan i bruk och den är skrupulös !

    • Hej Lena och andra!

      Trelleborg, lördag den 2 januari 2016.

      God Fortsättning!

      Tjänstemannaansvaret finns i lagen! Det står i Brottsbalken Kap 20. Palme tog bort 1974 men har återkommit 1989. Ordförande i kommunal nämnd har enligt För-valtningslagen Tjänsteansvar. (Nja, nu är det några år sedan jag läste i lagen. För säkerhets skull bör ni kontrollera nu. Vänligen meddela om det ändrats.)
      Tomas.

      • Tomas
        Hoppas att du har rätt och om det är så då undrar jag varför det inte åberopas !
        Tystnaden är då talande !

  13. I tidningen: Bonus om man bryter mot lagen

    För att en patient ska räknas som papperslös av Region Skåne krävs att de vistas i landet utan giltigt tillstånd, till exempel att de stannar i Sverige längre än de har tillstånd för. I Armina Bulduis fall har Region Skåne angett för Sydsvenskan att hon räknas som papperslös, men inte specificerat varför. De gör dock prövningar i varje enskilt fall.

Kommentera