Ökad kontroll av syrier i Tyskland

Tyskland kommer från och med den 1 januari att börja med personliga utfrågningar av asylsökande från Syrien, enligt inrikesdepartementet. Tidigare har policyn varit att nästan automatiskt ge alla syrier flyktingstatus.

Sedan slutet av 2014 har syrier haft ett förenklat asylförfarande i Tyskland, som undantagit dem från personliga utfrågningar. Kritiker har hävdat att det gör det enklare för extremiströrelser som Islamiska staten (IS) att få in militanta jihadister som kan utföra attacker i Europa.

Förbundskansler Angela Merkel har upprepade gånger avvisat krav på hårdare kontroller längs den tyska gränsen, och har sagt att Tyskland har skyldighet att ge skydd åt människor som flyr mot krig och förföljelse.

Nu mjukas de rigida kraven upp av de som inte längre törs gå emot folkviljan. Så även Mutti Merkel. Olli är dock ännu inte begeistrad av vad t.ex Sverige och Tyskland förmår att ändra på just nu. Om Olli ska kunna ändra inställning, får det nog vara rätt mycket större förändringar än de man nu talar om.

 

 

8 thoughts on “Ökad kontroll av syrier i Tyskland

  1. Isis redan etablerade i EU… Kommer att kosta skjortan att avlusa oss från dessa mördarmaskiner…. Gott slut och gott nytt år.

    • Olli:
      Önskar dig och alla Petterssons läsare det samma !
      Sitter just och ser nyheterna från RT.
      Kan samtidigt ropa faran över vad gäller,att Nordpolen skulle smälta bort.Just nu råder det 15-20 minusgrader.Därmed blev gårdagens USA-inspirerade katastrof,(med plusgrader) endast någon timma gammal till miljöextremisternas stora besvikelse. 🙂

  2. Olli
    Härligt att du är tillbaka, du informerar ofta om sådant som jag missar, tack så mycket och
    GOTT NYTT ÅR !!

  3. Har just ögnat över Führerin Merkels nyårstal till nationen….Att lyssna till dravllet och propagandan står inte mitt hjärta ut med.
    Än en gång upprepade hon, ”att hon klarar av situationen” och bad sina undersåtar,att acceptera den nya befolkningen.En spaltning som nu är på gång,menade hon vara farligt…
    Nåja,något lite har denna f.d.röda FDM-mädchen börjat begripa !

  4. Åmål och andra intresserade:
    Läs på Carlifonia Nightmare ovan här hur det kan gå med öppna gränser. Apropå ditt skämt. Det är något som har hänt i verkligheten och ligger bakom USA:s folkrikaste stats konkurs. Jag har bara låtit ingressen stå kvar på engelska. Resten har jag översatt. Men engelska är väl inte svårt för dig?

Kommentera