Frankrike ska få se ”islams sanna ansikte”

ISLAM. Frankrikes muslimska råd CFCM, organisation som företräder muslimernas intressen i den franska regeringen, har uppmanat imamer att hålla på sina moskéer ”öppna dörrars dagar” för att främja dialog mellan olika religioner.

2015-12-30_0741

Evenemangen kommer att hållas den 9 och 10 januari.

Besökarna kommer att kunna ställa alla frågor om vår religion, om än tabubelagda. Vi kommer även att bjuda dem på te med sötsaker. Vi vill sätta igång en dialog och lära bättre känna varandra för att arbeta bort misstron, uppgav rådets chef Anwar Kbibech enligt France Presse.

Enligt honom hoppas CFCM att fransmän på detta vis lär känna ”det sanna ansiktet av islam”, som är fredlig och tolerant.

Initiativet utlystes kort efter händelserna på Korsika där nationalistiska demonstranter som samlats utanför Ajaccios stadsfullmäktige vandaliserade en muslimsk bönesal. Enligt medierna försökte demonstranterna sätta eld på koranböcker. Spänningarna växte under fredagen på Korsika efter att två brandmän och en polisman skadats i samband med sammanstötningar i Ajaccio.

På Korsika brände korsikaner en moské häromdagen. Ortsbefolkningen har ledsnat på den muslimska invandringen 

Sputnik News

3 thoughts on “Frankrike ska få se ”islams sanna ansikte”

  1. Words are easy, islams våldsdåd och terror i Frankrike är det inte lika lätt att glömma och inte heller att förlåta !

Kommentera