Araberna, islam och världen

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Allt detta enligt UNDP:s Arab Human Development. Utredningen från 2005, jag hittar ingen senare men tror att om något blivit annorlunda så har det inte blivit bättre.

Algeriet · Bahrain · Djibouti · Egypten · Förenade arabemiraten · Irak · Jordanien · Komorerna · Kuwait · Libanon · Libyen · Marocko · Mauretanien · Oman · Palestina · Qatar · Saudiarabien · Somalia · Sudan · Syrien · Tunisien · Jemen

Inte ett enda av de arabiska länderna eller de drygt 50 muslimska länderna har skrivit på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Anledningen är att de är skapade av människor och muslimerna föredrar de lagar Muhammed för 1 400 år sedan påstod skapats av gud. Saudiarbaien som ett exempel accepterar FN:s deklarationer om de inte kolliderar med landets religiösa författning.

Arabförbundet

30 thoughts on “Araberna, islam och världen

  1. Ändå ska de hit och frossa i våra mänskliga rättigheter, som dessutom missbrukas av godhetsapostlarna som fått storhetsvansinne och inbillar sig att Sverige är det bästa landet på jorden. Det är nog dags att omvärdera välfärdssamhället och vad det ska vara till för. För inte är det till för utsatta svenskar!

    Lyssnade ofrivilligt på radion på en buss igår när jag var på resande fot från norr till mer söderut i vårt avlånga land. En kvinna sa att hon gärna betalar för en invandrad man även om han aldrig kommer att jobba eller betala skatt i Sverige. Det räckte för henne att han är här i Sverige och med sin familj. Ja, så kan man ju också se det! Men varför gäller det bara muslimer? Vilka andra får plundra vårt land?

    Jag har en svägerska från ett latinamerikanskt land. Det var ett helsicke för henne att få stanna i Sverige, eftersom hon sagt upp sig från sitt arbete hemmavid när hon skulle flytta hit. Så det är skillnad på folk och folk!

  2. Islam måste kriminaliseras då denna vedervärdiga politiska ideologi bejakar dödande och mycket annat skit. Muslimerna strävar efter att islamisera allt och alla.

    Till detta har muhammedanerna koranen, som är rena brottskatalogen. Däri anmodas det till halshuggningar, diskriminering, kvinnoförtryck, våldsamheter etc.

  3. De araber som inte bor i dessa länder.
    Måste reformera islam.
    Visa att ni är betre än era föregångare.
    Ni påstår er ha flytt från tyranni samt en stagnerande utvekling med allt det innebär,
    Ändå beter ni er som fullständiga idioter.
    Ni visar deffinitivt ingen hänsyn till andra än er själv knappt det än gång.
    Rätta in sig i ledet som alla andra.
    Eller lägga sig ner och självdö.

    Men helt klart är det en sämre sort,

    det går inte att komma ifrån.

    För när oljan är slut är ni det med.

    .

      • Spex22
        Det är väl kanske inte så känt men Sverige sålde sand till arabländer …..varför jo för att sanden från Österlenkusten innehöll guld, som var viktigt vid rening av vatten !
        Däremot är deras typ av sand helt värdelös för oss och övriga världen.

  4. En Koranskola är inte till för att utbilda folket
    dom är precis som kommunismen till för att hjärntvätta
    folket, att hindra dom ifrån att tänka logiskt själva!

  5. Och allt detta efterblivna helvete vill våra korkade politiker
    och Media pracka på ett av dom mest upplysta folket i
    världen? Vad är det som driver dessa dårar?

  6. Det dröjer inte länge innan Sverige kan ställa sig bland dessa arabiska länder. Rapporten visar vilken utveckling som väntar Sverige, ett land som varit i framkant i innovation. Mångkulturen är utvecklande påstår 87:an med anhang. Snart är vi tillbaka i stenåldern

Kommentera