Skyldig arab frias från brutal gruppvåldtäkt – åldern oklar

INVANDRARVÅLD. En av de tre pojkar som dömdes i tingsrätten för att ha våldtagit en 23-årig kvinna på Södermalm i Stockholm frias av hovrätten. Enligt hovrätten går det inte att styrka att han hade fyllt 15 år den 9 september, då våldtäkten begicks.

Araben, som tidigare hade uppgivit att han fyllde år i april 2000, har nu sagt att han fyller på julafton samma år vilket gör att han inte var straffmyndig när brottet inträffade. Hovrätten anser att pojkens åldersuppgift inte går att motbevisa och ogillar därför åtalet mot honom.

– Det går inte att säga riktigt hur gamla de här gärningsmännen är. Det är hela problemet med den här situationen, säger advokat Clea Sangborn, våldtäktsoffrets målsägarbiträde. Samtliga gärningsmän saknar pass- och id-handlingar. När polisen skickade deras fingeravtryck till Interpol visade det sig att de uppgett olika namn och åldrar i bland annat Tyskland och Norge.

Den friade araben hade uppgett fem olika identiteter där åldern varierade mellan 14 och 33 år.

-Pettersson skäms över det svenska rättsväsendet och lider med kvinnan, det är så dumt så jag knappt tror det, dessutom var straffen tidigare löjliga…

Nedan Mohamed Mesawe född 6 april 2000 enligt den asylansökan han själv undertecknat och bild från när han åkte fast för narkotikabrott.

2015-12-23_0701_001 2015-12-23_0701 2015-12-23_0659

TIDIGARE 2015-11-05. Straffrabatt för unga arabiska gruppvåldtäktsmän

Tre unga arabiska män av oklar ålder döms till sluten ungdomsvård. Två av dem till sex månader och den tredje till nio månader. I domen framgår att kvinnan våldtagits samtidigt som de misshandlat och bland annat tagit strypgrepp på henne.

Lägsta straff för grov våldtäkt är enligt brottsbalken fyra års fängelse. Men på grund av pojkarnas låga ålder, rätten gör bedömningen att de är över 15 år, döms de till sluten ungdomsvård och får straffrabatt på grund av åldern.

De fyra uppgav att de var mellan 13 och 16 år gamla. Men det trodde inte polis och åklagare på. En av de fyra avskrevs tidigt då det inte gick att bevisa att han deltagit.

– Vi har haft en läkare som gjort bedömningen att de alla är minst 15 år gamla, och att en av dem sannolikt är 18 år, säger Christina Voigt, åklagare i målet.

-Pettersson hoppas att de kan få avtjäna sina straff i hemlandet och att vi aldrig mer får se dem här, men det är inte att hoppats på. Det står nämligen inget om utvisning trots att de uppehåller sig illegalt i landet.

TIDIGARE 2015-10-24. Aftonbladet sprider hat mot flyktingbarn och påstår att de är gruppvåldtäktsmän

Natten till den 9 september gruppvåldtogs en 23-årig kvinna i centrala Stockholm. Vi skrev om det HÄR. I flera timmar misstänks de fyra unga männen ha turats om att misshandla och våldta kvinnan. I går åtalades tre araber för grov våldtäkt.

Ovanstående är inte en ovanlig händelse i det nya Sverige, där gruppvåldtäkter verkar ha blivit en nationalsport.

Det ovanliga med detta är att slasktidningen Aftonbladet inte skriver att det är svenskar, som de brukar utan talar om pojkar från Nordafrika. De fyra har uppgett att de är mellan 13 och 16 år gamla. Men det tror inte polis och åklagare på. – Vi har haft en läkare som gjort bedömningen att de alla är minst 15 år gamla, och att en av dem sannolikt är 18 år, säger Christina Voigt, åklagare i målet.

Hon säger att det är ett stort problem med misstänkta vars riktiga identitet inte är känd. – I det här fallet har vi funnit att flera av de misstänkta förekommit i tidigare utredningar, med helt andra namn och uppgifter. Vi har kunnat konstatera detta med fingeravtryck.

Hon säger att flera av de fyra är misstänkta för andra brott, både i Sverige och utomlands. – Jag vet inte exakt vilken typ av brott det rör sig om, men det är inga sexualbrott.

Tre av de misstänkta har suttit häktade för gruppvåldtäkten, medan en av de misstänkta, som även är misstänkta för andra brott, släpptes på grund av sin låga ålder.

-Pettersson tackar Aftonbladet för uppgifterna om Nordafrikanerna, visserligen sex veckor efter att vi skrev om fallet och att det var araber som låg bakom. Men ändå, man kan inte begära allt av en skittidning.

Aftonbladet skriver också att de uppgett fel identitet, att de ljuger om sin ålder och att de begått brott tidigare. Alltså sådant som vi har skrivit i flera år och då anklagats för att sprida hat.  

Märkligt att åklagaren släppte den yngste på grund av den låga åldern som inte stämde så han är nu ute i det nya Sverige och begår nya brott. Det är inget att klaga över, bara det 87:an har beställt.

17 thoughts on “Skyldig arab frias från brutal gruppvåldtäkt – åldern oklar

  1. Värdet på straffet var väl anpassat till koranens inställning till kvinnor.
    Namnet ”Mohammed” ger naturligtvis rabatt på straffet.
    Som hjärntvättad förstår han inte att han gör fel.
    Dessutom är halva synden förlåten när hon inte var insvept i ett svart sängöverkast.

    Vilka muslimer är muslimer?

  2. Tycker nog att unga från tolvårsåldern är ansvariga för sina handlingar!

    Självklart måste lagstiftningen ändras så att straffbelagda brott innebär frihetsberövande från tolvårsåldern! Inga undantag!

    Andra länder har betydligt strängare syn och lagstiftning på barns kriminalitet!

    Fråga den 23 åriga kvinnan och alla andra våldtäkts brottsoffer vad de tycker om frikännandet av bastarden! Bastarden som hade problem med sin svullna balle och lät det gå ut över den stackars kvinnan!

  3. Gör ”barnen” straffmyndiga från 13 års ålder, dvs. tonåringar. Att medicinskt avgöra om ett barn är i puberteten eller ej borde inte vara någon konst.

  4. 2016 måste bli året då det svenska folket reser sig och tar hand om drägget och deras medlöpare efter förtjänst.

  5. Skär av kulorna offentlig på torget sen tre Alvedon (Vi är ju humana) och kulorna i en plastpåse, de älskar ju den typen av rättskipning.
    De Gasta om Sharia, ge dom Sharia ”FOR MUSLIM MALE ONLY”

  6. Vilket slutsats kan man som asylsökande dra från denna cirkus?
    Våldta ” svenska horor” om du vill det gäller bara att justera lite födelsedatum i asylansökan….

  7. Nej alla är ju små barn, bevars. Ingen vet någonting nät muslimer utövar våld. Daltet är gränslöst!

  8. Är dom tillräckligt gamla för att våldta så är dom även tillräckligt gamla att få sitt rättmätiga straff punkt slut.

Kommentera