33 polisingripanden på asylboenden i Värmland på en månad. Antalet i hela landet hemlighålls

INVANDRING. Polisen använder sedan den 1 november en särskild kod vid bland annat utryckningar till asylboenden. Men hur många ingripanden det varit med den nya koden vill polisen inte berätta.

– Vi sammanställer en nationell lägesbild. Då är det viktigt att se vilka händelser och vilken typ av brott som sker i anslutning till och i boendena, säger Thomas Wallberg, nationell kommenderingschef för polisens särskilda insats Alma som är inriktad på flyktingsituationen.

I Värmland har det skett 33 sådana ingripanden från den 1 november till början av december, har nwt.se tidigare rapporterat om.

Polisen vill inte uppge hur många ingripanden det varit i hela landet av sekretsesskläl.

-Pettersson undrar vad det är de döljer för oss. Alla 33 ingripanden i Värmland kan väl knappast vara Sverigedemokrater eller nazister som eldar upp asylboenden. Det ser mörkt ut för landet Sverige…

 

13 thoughts on “33 polisingripanden på asylboenden i Värmland på en månad. Antalet i hela landet hemlighålls

  1. Asylsökande ska interneras i läger, fram tillsdess att de fått sin sak prövad! Vid avslag omedelbar utvisning! Inget daltande och velande från några samvetsömma tjänstemän med de som ska utvisas!

    Lägren ska självklart inhägnas med taggtråd på toppen och självklart bevakas av tungt beväpnade vakter!

    Det finns inget lagstöd för att asylsökandes rätt att fritt vistas ute i Svenska samhället!

  2. Vad inte jag kan förstå varför skiljer man inte på dessa religiösa grupperna.Muslimer på vissa boenden och Kristna på andra boenden.Då skulle det bli mindre jobb för Poliserna och betydligt mer fredligt på dom olika boenderna.Men våra makthavare förstår väl inte problemen på ett adikvat sett 😀

  3. Att Säpo är hemligt förstår man, men att den vanliga polisen hemlighåller statistik om vanlig brottslighet som är offentlig. Det låter som ett brott mot förvaltningslagen. Vilken som helst kan ju i mån av tid sammanställa denna statistik. Luktar unket lång väg, och anledningen kan man spekulera om. Vill dom bara skydda bidragsturisterna eller handlar det också om polisens egna tillkortakommanden.

  4. Eftersom man från högt uppsatt håll uttryckt önskemål om att kunna ta militären till hjälp är nog rätt allvarliga incidenter. Små inbördeskrig som fortsätter på svensk mark?

  5. Hur är det möjligt att lägga sekretess på en summasiffra? Vilken paragraf i Sekretsslagen? Vilken skada om allmänheten får veta? Överklaga!!!

  6. Människorna som ”flytt undan krig och förföljelse” borde vara krigströtta och nöjda med att få vila upp sig lite? Så är det tydligen inte. De har alltid kraft och energi över för att djävlas med andra och sitt nya värdfolk.

  7. Men finns det ingen inom poliskåren som tycker tycker
    det är absurt att hemlighålla, som privat kan läcka ut
    hur det i verkligheten går till!

    • Folk blir ju avskedade för att dom känner någon som röstar på SD i landet som vill ta självmord.

  8. Och 7-klövern anser att de muhammedanska vildingarna till asylanter berikar oss.

    SD säger jag bara.

Kommentera