33 polisingripanden på asylboenden i Värmland på en månad. Antalet i hela landet hemlighålls


INVANDRING. Polisen använder sedan den 1 november en särskild kod vid bland annat utryckningar till asylboenden. Men hur många ingripanden det varit med den nya koden vill polisen inte berätta.

– Vi sammanställer en nationell lägesbild. Då är det viktigt att se vilka händelser och vilken typ av brott som sker i anslutning till och i boendena, säger Thomas Wallberg, nationell kommenderingschef för polisens särskilda insats Alma som är inriktad på flyktingsituationen.

I Värmland har det skett 33 sådana ingripanden från den 1 november till början av december, har nwt.se tidigare rapporterat om.

Polisen vill inte uppge hur många ingripanden det varit i hela landet av sekretsesskläl.

-Pettersson undrar vad det är de döljer för oss. Alla 33 ingripanden i Värmland kan väl knappast vara Sverigedemokrater eller nazister som eldar upp asylboenden. Det ser mörkt ut för landet Sverige…

 


13 responses to “33 polisingripanden på asylboenden i Värmland på en månad. Antalet i hela landet hemlighålls

 • Asylboenden och polisresurser | Petterssons önskar Gott Nytt År!

  […] Värmland fick polisen rycka ut till asylboenden 33 gånger på en månad men antalet utryckningar i hela landet hemlighålls. I Jämtland, med enorma avstånd, har polisen […]

  Gilla

 • Involuntarium

  Asylsökande ska interneras i läger, fram tillsdess att de fått sin sak prövad! Vid avslag omedelbar utvisning! Inget daltande och velande från några samvetsömma tjänstemän med de som ska utvisas!

  Lägren ska självklart inhägnas med taggtråd på toppen och självklart bevakas av tungt beväpnade vakter!

  Det finns inget lagstöd för att asylsökandes rätt att fritt vistas ute i Svenska samhället!

  Gilla

 • Roger Tinglöf

  Vad inte jag kan förstå varför skiljer man inte på dessa religiösa grupperna.Muslimer på vissa boenden och Kristna på andra boenden.Då skulle det bli mindre jobb för Poliserna och betydligt mer fredligt på dom olika boenderna.Men våra makthavare förstår väl inte problemen på ett adikvat sett 😀

  Gilla

 • Svenne

  Starta en sån här,sen är det bara ringa runt och fråga hur många incidenter det
  Inträffar på asylboenden.Får även ersättning för besväret.

  http://www.abf.se/Om-ABF/Starta-en-studiecirkel/

  Gilla

 • Trynbald

  Att Säpo är hemligt förstår man, men att den vanliga polisen hemlighåller statistik om vanlig brottslighet som är offentlig. Det låter som ett brott mot förvaltningslagen. Vilken som helst kan ju i mån av tid sammanställa denna statistik. Luktar unket lång väg, och anledningen kan man spekulera om. Vill dom bara skydda bidragsturisterna eller handlar det också om polisens egna tillkortakommanden.

  Gilla

 • eva

  Eftersom man från högt uppsatt håll uttryckt önskemål om att kunna ta militären till hjälp är nog rätt allvarliga incidenter. Små inbördeskrig som fortsätter på svensk mark?

  Gilla

 • Falköga

  Hur är det möjligt att lägga sekretess på en summasiffra? Vilken paragraf i Sekretsslagen? Vilken skada om allmänheten får veta? Överklaga!!!

  Gilla

 • Hjultomten

  Människorna som ”flytt undan krig och förföljelse” borde vara krigströtta och nöjda med att få vila upp sig lite? Så är det tydligen inte. De har alltid kraft och energi över för att djävlas med andra och sitt nya värdfolk.

  Gilla

 • Tony

  Men finns det ingen inom poliskåren som tycker tycker
  det är absurt att hemlighålla, som privat kan läcka ut
  hur det i verkligheten går till!

  Gilla

  • Urinvånare

   Folk blir ju avskedade för att dom känner någon som röstar på SD i landet som vill ta självmord.

   Gilla

 • Kommendanten

  Och 7-klövern anser att de muhammedanska vildingarna till asylanter berikar oss.

  SD säger jag bara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: