Vi kan

Årets sista Agenda handlade bl.a. om det gigantiskt kostsamma asylkaoset och vilka frågor som kan komma att dominera 2016.

I studion satt Leif Pagrotsky (S) och Anders Borg (M). Bägge hade insikten om att Sverige passerat en gräns för vad vi klarar och att volymerna måste minska till kanske 500 asylsökande i veckan.

Dock hade ingen av dem så pass mycket stolthet att de ville erkänna sina bägge partiers skuld till den situation man försatt landet Sverige och svenska skattebetalare i.

I studion satt också Maria Wetterstrand (Mp) och här var det andra tongångar…

Skärmklipp

Med en röst som var märkbart irriterad och som nästan sprack vid flera tillfällen, förkunnade miljöpartisten att vi inte har några större problem och att Sverige borde kunna ta emot fler asylsökande.

När nu representanter från samtliga seriösa partier erkänner att Sverige inte klarar mer, att volymerna måste minska kraftigt, när socialtjänsten går på knäna, vården likaså, när kommunerna tvingas till besparingar, nedskärningar och ropar om hjälp p.g.a. påfrestningen med de stora asylströmmarna, när polisen inte längre rycker ut på ”enkla jobb”, när gränspolisen varnar, när Migrationsverket är i upplösningstillstånd, när gamla och sjuka drabbas allt hårdare, när segregationen blir mer påtaglig, när den svenska skolan sjunker som en sten, när bostadsmarknaden är ett skämt, när arbetslösheten stiger, när t.o.m. asylsökande undrar vad vi håller på med och när Sverige utpekas som ett skämt som förlorat sin forna status…då klämmer miljöpartisten till med…

…Vi kan ta emot fler!…

Antingen är människan dum, fruktansvärt dåligt påläst eller också är den personliga övertygelsen viktigare än något annat.

Se programmet

8 thoughts on “Vi kan

 1. Pendlar inte klorofyllkommunisten till sin man i Finland? Det är väl där hon bor mest för att slippa det hon varit med och ställt till med i Sverige.

 2. Wetterstrand är väl beviset för att man kan vara oerhört intillligent på högskoleprovet(jag tror hon skrev2.0) men så otroligt korkad om verkliga livet.

 3. Wetterstrand är inte klok för fem öre.
  Jag anser att Miljöpartiet borde byta namn till Migrationspartiet. De är ett gäng utopister som saknar verklighetsförankring i allra högsta grad.

 4. sju klövern är grovt kriminella Landsförrädare, Sverige har mer än 15.000 Svenskar som dör av svält i Sverige. Jag ser bara en möjlighet med dessa så grovt kriminella Landsförrädare = sätt dem i ett fängelse och låt dem svälta en långsam död = precis som dessa 15.000 Svenskar gör varje år ! Vakna för Helv-ete ! Svenska folket nummer 87:an dumbom är mitt meddelande till.

 5. Det verkar vara krav på dumhet för att bli miljöpartist.
  Jag menar,Romson,lillgurra ,Wetterstrand…. Hjärntrusten som gjort att övriga världen på fullt allvar betraktar övriga svenskar som lika korkade.

 6. När volymerna steg över en viss nivå kom semirasisterna i S och Mp ut ur garderoben. Åsa Auschwitz, Gustav Frigolit, Kjäbbel-Steffe med flera
  Duckwalk Borg var med och initierade kaoset 2011.

Kommentera