Hon var sexslav hos IS – höll gripande tal inför FN:s säkerhetsråd

ISLAM. Den yazidiska 21-åriga kvinnan tillfångatogs av Islamiska staten – och hölls som sexslav i tre månader. I onsdags berättade hon sin starka berättelse för FN:s säkerhetsråd. ”Jag ber er, gör er av med Daesh för alltid”, säger hon.

Den unga yazidiska kvinnan berättade om sina fasansfulla upplevelser inför FN:s säkerhetsråd i onsdags. I augusti förra året tillfångatogs hon av terrororganisationen IS.

– De tog mig till Mosul tillsammans med mer än 150 andra yazidiska familjer. Längs vägen förödmjukade de oss. De tog på oss och våldförde sig på oss, säger hon.

En IS-medlem tog hand om henne när hon kom fram till den irakiska staden och ville få henne att byta religion. Men hon vägrade.

– Den kvällen slog han mig. Han sa åt mig att ta av mig mina kläder. Han förde in mig i ett rum med vakter och sedan begick de sina brott till jag svimmade, berättar 21-åringen.

Den fasansfulla behandlingen fortsatte dag efter dag. Hon säger att hon blev slagen, våldtagen och att hon tvingades ha på sig kläder som inte täckte hela kroppen.

– Våldtäkter användes för att förstöra kvinnor och flickor och för att göra så att dessa kvinnor aldrig skulle kunna leva ett normalt liv igen.

Det dröjde hela tre månader innan hon slutligen lyckades fly från tortyren. Hon avslutade sitt vittnesmål med en uppmaning till FN:s säkerhetsråd.

– Jag ber er, gör er av med Daesh för alltid. Jag led fruktansvärt på grund av dem. Jag har sett vad de gör med pojkar och flickor.

Den 21-åriga kvinnan möttes av långa applåder efter att ha berättat om sin tid som fånge hos IS.

– Jag har varit på många möten med säkerhetsrådet. Folk applåderar vanligtvis inte. Nu applåderar de för en otrolig ung kvinna, säger USA:s FN-ambassadör Samantha Power efter vittnesmålet.

-Pettersson tycker att det låter som Metro och andra medier har blivit islamofober. Det är i varje fall vad de kallat oss på fria medier för när vi talat om islam, slavar och våldtäkter…

10 saker du behöver veta om slaveriet inom islam.

Slaveriet och islam, en oavslutat historia om islams svarta slavar

Slaveri

2 thoughts on “Hon var sexslav hos IS – höll gripande tal inför FN:s säkerhetsråd

  1. Islam måste kriminaliseras. Koranen är rena brottskatalogen, som förespråkar halshuggningar, diskriminering, våldsamheter och massa annat skit.

  2. Jag litar inte på något som USA för fram. De har skyddat de här odjuren alldeles för länge. När de nu för fram sånt här så har de ont uppsåt med det.

Kommentera