Regeringen storsatsar – en procent av araberna ska utbildas

INVANDRING. Nu ska Svenska för invandrare, SFI, bli mer yrkesinriktat. Regeringen öronmärker pengar till 2000 platser för nyanlända som ska utbildas till bristyrken. – Om vi får de nyanlända att få dessa kompetenser så kan de också snart bli nyanställda. Vi vet att yrkesutbildningar ger jobb, säger Aida Hadzialic (S).

I dag kommer regeringens satsning på 100 miljoner kronor, som öronmärks till 2000 SFI-platser inom den kommunala yrkesutbildningen, att spikas. Det blir därmed möjligt att kombinera svenskastudier med utbildning till yrken som till exempel elektriker och undersköterskor.
Ska ge snabbare etablering

Enligt gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic är satsningen en del i arbetet för att få nyanlända i jobb. – Sverige har tagit det största ansvaret i hela Europa och nu måste vi se till att de som kommer etableras så fort som möjligt. Regeringen gör en rad insatser för att detta ska ske, en av dem är att vi investerar i yrkesutbildningar som vi vet leder till jobb, säger hon.

– Vi har många branscher som står på tå för att nyanställa dem som har yrkesutbildats. Man kan nästan säga att yrkesutbildningarna är bristsyrkesutbildningar. Det handlar till exempel om jobb inom industrin, bygg, vården, omsorgen och restaurangsektorn.

Pengarna till SFI-satsningen ska gå till att utbilda nyanlända i nya yrken men också till möjligheten att komplettera tidigare betyg till svenska krav.
Andra delar i regeringens satsning på nyanlända handlar till exempel om att inom studieförbunden utbilda 50 000 personer innan årsskiftet och att få fler lärare att bli behöriga även som SFI-utbildare.

-Pettersson tycker det är fantastiskt. Regeringen öronmärker pengar till utbildning av 2000 nyanlända. Det är ungefär en procent av de som kommer i år och ska rädda våra pensioner och ålderdom.

Mina damer och herrar – krisen är över, amen!

2015-12-17_1030

14 thoughts on “Regeringen storsatsar – en procent av araberna ska utbildas

  1. När ska dumsvensken säga ifrån?? hur djupt måste kränkningarna,diskrimineringen och negativ särbehandling gå innan svensken reagerar och agerar?Hur många arbetslösa svenskar finns det som tvingas år efter år förnedras in i fas 3 som är högsta formen av folkförakt från politikernas sida vad gäller arbetslösa.Har hört om arbetslösa som tvingats gå i fas 3 i 8-10 år.Vidrigt!!Många många arbetslösa svenskar går till Af och tigger nästan på sina bara knän om att få en yrkesutbildning då deras gymnasiebetyg inte är en yrkesutbildning som ger jobb.I stort sett alla får nej till svar ,det finns inga pengar till utbildning.Medan det kastas tex bussförarutbildning på somalier som många gånger inte vill ha utbildning till bussförare för det är bekvämare att gå hemma med högre bidrag än vad bussförarlön ger.Detta har mycket duktiga driftiga invandrare berättat för mig.
    Löfven kan ta sin ultrafeministiska Sverigefientliga regering med sig och flytta till månen.Eller valfri planet långt från jorden så dem inte kan skada vårt folk och land mer.

  2. Hadzialic säger att dom har tagit ansvar – jag tror inte att det egentligen finns så många som tycker att sju partiet har tagit ansvar för landet Sverige och svenskarna.

  3. Den här massiva sociala invandringen är motivet att det skall ge röster för socialdemokraterna men nu har det visat sig att en stor del är soffliggare och har inget intresse att rösta. Sedan har de som tidigare röstade på socialdemokraterna gått över till ett annat parti, som har gjort att partiet har hamnat i en fallande trend.
    Därför har hela den här importen av människor blivit förfelad för politikerna och kommer endast att kosta massor med skattepengar.
    När man tar in folk till ett land måste det finnas ett behov av de människorna, alltså de skall ha möjlighet att få jobb, sedan måste det finnas bostäder också.
    Av de här människorna som politikerna tagit in i landet finns det inget behov av och därför inget jobb till dem, sedan saknas det bostäder.
    Att börja bygga bostäder till personer som har inget jobb kommer att bli oerhört kostsamt för samhället.

  4. Aida Hadzialic är fullt medveten om att det är arabiska med i bästa fall något inslag av franska och mycket begränsad engelska som talas av dessa berikare!

    Aida har kanske fått något om bakfoten? Förstår kanske inte att flertalet inte ens har någon grundskola och absolut ingen gymnasie eller högskoleutbildning!

    Elektriker och vårdpersonal båda yrkeskategorierna kräver att du både talar och skriver på svenska språket! Dessutom två högrisk yrken där tredje man kan drabbas av oerhörd skada!

    Möjligt att lilla Aida vill förändra i de svenska yrkeskompetenserna så att sjuksköterska och elektriker blir man om man uppnått slutbetyg i grundskola och läkare blir man med slutbetyg från gymnasiet oavsett inriktning!

    Hur fan tänkte lilla Aida egentligen?? Kanske lilla Aida har samma problem som Wallström ”en djävulsk otur när hen tänker”!

  5. Dom kan väl utbildas till sossepolitiker det kan väl inte ta mer än en halvtimme för en analfabet. Dom är ju dumma i huvudet från början så hjärntvätten kan vi hoppa över.

  6. Vilka yrken är bristyrken? Det skulle fattas så enormt många människor i arbetslivet när ”köttberget” gick i pension. Men det bidde bara en tumme. Skulle kanske vara i den kommunala vården. Men å andra sidan har kommunerna inga pengar utan drar in på t.ex. hemtjänst . det som återstår är väl pizzabagare och kebab grillare. Men hur många till av dessa behöver vi.

    • Massiv tystnad från myndighetspersoner innebär att de läser och lär! Tystnaden betyder antagligen också att myndigheterna samtycker och hummar med i det tysta! De förstår ju själva vart fan det bär med stormsteg! Det finns ju myndighetsindivider som besitter integritet, allmänbildning och gedigen kunskap!

  7. 1 % ja och 99 % skall starta kriget i Sverige. Svenskar och de som bott många år i Sverige måste gå samman och kasta ut sju klöver rasisterna från Sverige omgående !

    • Richard
      Du har inte förstått något. Svenskar hamnar sist i alla köer, som för bostad, vård och arbete. Utom då det gäller att betala skatt.
      Svenskar som bor i område utan invandrare är segregerade. Därför behövs det fler utlänningar som kan bli lönsamma efter nära generationer. Du har väl läst artikeln i Göteborgs-Posten om busaning av elever i Billdal, medelklassens segregerade och enspråkiga område enligt en rättroende rektor som satsar på karriären.

Kommentera