70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte dricker sprit och inte firar jul

INVANDRARVÅLD. Så här i jultider brukar våra hatmedier komma med artiklar om att det ökande brännvinsdrickandet över helgerna ställer till med en massa elände och det finns säkert människor som inte inser sina begränsningar.  För några år sedan skulle tidningen Nettavisen i Norge skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem. 

Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern. – 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället. –

– Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet enligt myndigheter och media… Läs mer på Nettavisen

5 thoughts on “70 % av familjevåldet sker i familjer där man inte dricker sprit och inte firar jul

  1. Nja, detta är en sanning med modifikation. Muhammedaner dricker INTE VIN, det är förbjudet enligt koranen. Men det är tillåtet med whisky och andra destillerade drycker. Sådana fanns inte i de länder Muhammed kände till när Koranen skrevs.
    Allt som är gjort av druvor är förbjudet men inte det av säd och potatis eller annat jox som inte nämns i Koranen..
    Detta visar vilken gammalmodig religion detta är som inte kan uppdatera sig efter utveckling och förändrade omständigheter(ironi!).
    Minister Nyamko Sabuni (som var muhammedan men sekulär) berättade om sin farmor eller mormor nere i Afrika att det var en dam med skinn på näsan och som drack whisky och allt.

  2. Muslimer dricker ju inte sprit de behöver inte nån drog för att uppträda på ett ociviliserat sätt.

Kommentera