Låga straff för våldsamma invandrarbröder


INVANDRARVÅLD. Den 12 augusti i år sköts en ung man till döds intill en lekplats i ett bostadsområde i Uddevalla. Två bröder har stått åtalade för dådet, som var kulmen på en konflikt inom en grupp kriminellt belastade unga män med utomvästlig invandrarbakgrund. I fredags föll domarna. Den äldre av de åtalade bröderna dömdes för dråp, medan den yngre helt frikändes för sin inblandning i skottdådet.

23-årige Saleh Alsamawi och de båda bröderna Hassan Darraj, 22, och Nasser Darraj, 20, kände varandra sedan länge. De umgicks i samma kretsar i Uddevalla; kretsar där umgänget i hög grad tycks ha varit koncentrerat kring drogmissbruk, narkotikaaffärer och annan kriminalitet.

En natt i augusti tog sig Saleh Alsamawi tillsammans med Sanjin Hodzic, 22, in i den lägenhet på Svedjestråket i Uddevalla som bröderna Darraj delade. De båda bröderna låg vid tillfället och sov. Alsamawi och Hodzic ska, enligt vad som framgått i brottsutredningen, ha misshandlat bröderna Darraj och tilltvingat sig deras mobiltelefoner.

Det är oklart varför Saleh Alsamawi och Sanjin Hodzic bröt sig in hos bröderna Darraj och misshandlade dem. Eventuellt ska Alsamawi ha trott att någon av bröderna “golat” till polisen om hans kriminella förehavanden. Eventuellt ska det ha förelegat något slags konflikt med kopplingar till narkotikaaffärer mellan de inblandade.

Dagen därpå hade bröderna Darraj kontakt med Saleh Alsamawi per telefon. De beslöt sig för att träffas och reda ut sina konflikter. Mötet skedde utomhus, i ett bostadsområde. Båda parter hade beväpnat sig. Saleh Alsamawi uppges ha haft en kniv och en batong, medan Hassan Darraj tagit med sig en pistol. Under samtalet mellan Saleh Alsamawi och Hassan Darraj uppstod våldsamheter, som ledde till att Darraj avlossade skott mot Alsamawi. Saleh Alsamawi avled senare på sjukhus av skottskadorna.

I fredags föll domarna mot de inblandade i Uddevalla tingsrätt.

Hassan Darraj, född 1993, bedömdes inte ha haft för avsikt att döda när han sköt mot Saleh Alsamawi. Han dömdes till 6 års fängelse för dråp.

Nasser Darraj, född 1995, stod åtalad för mord och grovt vapenbrott, men frikändes från dessa anklagelser. Han dömdes dock till fängelse i en månad för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, samt brott mot knivlagen.

Sanjin Hodzic, född 1993, dömdes till 240 timmars samhällstjänst samt skyddstillsyn för rån och olovlig körning.

***

2015-11-09. Invandrarbröder åtalas för Uddevallamord

De två bröder, 20 och 22 år gamla, som suttit häktade misstänkta för att i augusti i år ha skjutit ihjäl en man i stadsdelen Hovhult i Uddevalla åtalas nu för mord och grovt vapenbrott. Enligt stämningsansökan ska de båda gemensamt och i samråd ha skaffat en pistol och ammunition och därefter bestämt träff med offret. Mannen sköts i buken och avled senare på sjukhus av sina skador. I ett andrahandsyrkande åtalas den yngre av bröderna för medhjälp till mord.

Männen medger att de varit på platsen men nekar till mord.

En 22-årig man åtalas samtidigt för att tillsammans med en annan person ha trängt sig in i en av de mordmisstänktas bostad natten innan skottlossningen och bland annat ha utdelat slag mot de två bröderna och stulit deras pass, kontokort och mobiltelefoner.

Den mördade mannen hette Salah Alsamawi och var rejält känd av polisen och rättsväsendet sedan tidigare.

TIDIGARE 2015-08-15. Invandrarbröder gripna för mord i Uddevalla

I onsdags kväll skadades en man vid en skottlossning i ett bostadsområde i norra Uddevalla. Den skadade mannen avled på sjukhus på torsdagsmorgonen. Två män har gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp.

Skottdådet skedde vid 18-tiden på onsdagskvällen, på en innergård i det invandrartäta området Hovhult i norra Uddevalla. Polisen fick larm om att skottlossning hörts, och patruller som kom till platsen påträffade den allvarligt skadade mannen vid en lekplats.

Brottsoffret fördes till sjukhus och opererades akut. Hans tillstånd var dock fortsatt livshotande, och på torsdagsmorgonen avled han.

Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddevalla i mars.

-Pettersson vill bara berätta att det som vanligt är icke-västliga asylinvandrare som ligger bakom.

De anhållna, misstänkta för mordet i Uddevalla är:

  • Nasser Darraj, född 1995
  • Hassan Darraj, född 1993
  • Offret var också invandrare och statsministern är fortfarande tyst…
Naser Darraj

Naser Darraj

Hassan Daraj

Hassan Darraj


3 responses to “Låga straff för våldsamma invandrarbröder

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: