Vill ni ha mycket högre skatter och mycket mindre välfärd eller färre asylinvandrare?

INVANDRING. Häromdagen skrev Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski om de senaste kvartalssiffrorna för BNP från SCB. Det går bra för Sverige tack vare invandringen . Till och med bättre än vad prognosmakare och andra hade förutsett, konstaterar Wolodarski. En annan virrpanna och hatskribent som verkar leva i en annan värld är Fredrik Virtanen som mäter invandringen i kvaliteten på rödvin.

Det är klart att Peter Wolodarski har rätt. BNP har ökat 3,9 procent sedan samma kvartal förra året. Det är en god ekonomisk tillväxt och virrpannan har naturligtvis även rätt att de flesta av oss fortfarande har råd att köpa det vi brukar dricka om vi har råd att köpa något alls.

Men det säger inte så mycket. Knappt inget alls.

Skulle vi mäte rikedom i BNP så vore svenskarna utfattiga jämfört med kineser och när staten lånar massor med pengar används dessa pengar någonstans och det ökar BNP.

Det är klart att BNP lyfts när det är minusränta och nästan gratis att låna pengar, men det är ingen långsiktigt hållbar situation, och att som Wolodarski ta fram ett enskilt kvartal är larvigt. Invandringen förändrar vårt land för all framtid och de flesta av oss lever längre än ett kvartal.

Att citera kvartalssiffror säger dessutom mycket lite om den fråga som DN:s chefredaktör försöker illustrera, dvs vår förmåga att hantera och finansiera den migration Sverige har just nu.

Den omedelbara kris som regeringen med allt mer desperata medel försöker hantera är inte först och främst ekonomisk, utan praktisk. Det är inte så att pengarna håller på att ta slut.

En rad olika system klarar helt enkelt inte fysiskt av att hantera det antal personer som kommer hit. Detta kan man eventuellt diskutera, men nu talar Morgan Johansson om att systemet orkar med 1000-2000 personer i veckan mot de 5000-10000 som kommit i veckan den senaste tiden.

I det korta perspektivet är utmaningen inte ekonomisk, även om allt fler kommuner som står för mottagandet börjar bli desperata.

På längre sikt är invandringen en ödesfråga för de för de offentliga finanserna.

Enligt Migrationsverkets prognos från i oktober beräknade man mottagningskostnaderna till 60,2 miljarder för 2016 och 73 miljarder för 2017. Det var en uppskrivning med 29,2 respektive 41 miljarder sedan den tidigare prognosen i juli.

73 miljarder är knappt tio procent av statsbudgeten. Till det kommer kommunala kostnader som i olika delar bärs direkt av kommunerna eller indirekt via statsbidrag.

Naturligtvis har vi råd med det men att låtsas som det är bra eller inte kommer att få konsekvenser är snudd på kriminellt, pengarna måste tas någonstans ifrån och vi måste låna mer.

En ökande asylinvandringen tränger undan annat, det blir skattehöjningar, lägre bistånd och högre statskuld att som Virtanen påstå att invandringen går att finansiera med billigare lådvin är galenskap.

Hatmedia måste debattera och politiker måste ge väljarna följande alternativ: Vill vi ha mycket högre skatter och mycket mindre välfärd eller färre asylinvandrare?

Vi kan inte låtsas som om offentliga utgiftsökningar på tiotals miljarder inte spelar någon roll eller att asylinvandringen går att finansiera med billigare lådvin.

Det är oansvarigt och allt fler väljare kommer att inse att det är lurendrejeri, att etablissemanget leker med landet Sveriges framtid och underskattar väljarnas intelligens.

Frågan borde vara: kan vi assimilera tredje världens asylinvandrare och ge dem jobb inom rimlig tid, säg två år? Går det, då är allt bra men är svaret på frågan nej, så stäng gränsen eller ta farväl av Sverige som välfärdsland.  

Lindbeckkommissionen skrev 1993: ”Endast ett kvalificerat offentligt samtal kan säkra det erfarenhetsutbyte och den debatt som är en nödvändig förutsättning för att föra Sverige ur krisen. Det är vår förhoppning att denna rapport skall bli ett bidrag till detta samtal.”

Vi behöver ett kvalificerat offentlig samtal. Det duger inte att kalla oliktänkande, ansvarstagande människor för rasister och fascister när de vill det bästa för landet.

För bara åtta veckor sedan stod vår statsminister och hade ett helt annat budskap än det som regeringen signalerar idag. Löfven pratade om Sverige tillsammans men inget om att bjuda in Sverigedemokraterna som troligen har den enda vettiga lösningen på dagens problem menar Pettersson…

Medias_rapportering

17 thoughts on “Vill ni ha mycket högre skatter och mycket mindre välfärd eller färre asylinvandrare?

  1. ”Naturligtvis har vi råd med det men … vi måste låna mera” Jamen måste vi låna för att klara av det så har vi ju per definition inte råd med det.

  2. Detta kommer att knäcka Sverige, – vuxna människor kan inte bo i baracker MEN VI HAR INTE RÅD MED GRATIS BOSTÄDER…..Om dessa invällare ska tas emot SERIÖST måste de bo någonstans, bostäder måste byggas till ENORMA KOSTNADER….
    Det finns ingen efterfrågan på invällarna på arbetsmarknaden, de flesta kommer att bli arbetslösa och leva på bidrag från Försäkringskassan!
    ATT BYGGA BOSTÄDER TILL DESSA HAR INTE SVERIGES BEFOKNING RÅD MED….
    SKATTEBETALARNA KOMMER ATT FÅ STÅ FÖR HYRAN!!!
    Detta kommer att knäcka Sverige, fattar man inte det är man dum i huvudet = Socialdemokrat!
    Läs Tinos blogg för ekonomiska fakta, http://www.tino.us/

    • Tack Petterssonsblogg för viktig samhällsinformation – MALMÖ GÅR BACK MED 5 MILJARDER KRONOR PER ÅR OCH SÖDERTÄLJE 2 MILJARDER KRONOR….
      Detta superviktiga samhällsinformation hade jag aldrig vetat om utan Petterssonsblogg….!
      TÄNK PÅ ATT SNART SER HELA SVERIGE UT SÅ OCH VAD HÄNDER DÅ TROR DU 87:AN…??

  3. Den enda intressanta frågan om BNP är om den växer per capita, alltså per person!
    Om det bor tio miljoner i Sverige och befolkningen ökar med 395 000, vilket den bör göra med tanke på takten i invällningen till Sverigeistan, har vi ingen tillväxt, så enkelt är det!
    Skrämmande att vara direktör för en stor tidning och ha så dåliga kunskaper i matte! Eller väljer han att ljuga medvetet?

  4. Polacken Wolodarski och finska patrasket som fått sina jobb genom olika franska gentjänster. Om de inte hade sovit sig igenom lektionerna hade de förstått att om man har en kraftig bnp tillväxt mitt under en extremt djup lågkonjuktur så är det för att man lånar upp enorma summor utomlands. Alla aom kan lite matte och har lite hjärna fattar det utom de som fått sina jobb på annat än meriter.

  5. Ja, är det inte pizza och Netflix är det rödvin. Så lite är svenskars liv värda i dessa människors ögon. Att de reducerar oss och trampar på oss visar bara på att de vägrar ta in verkligheten. Det handlar om tänder, kvalité på mat och var man måste bo och hur bostaden ser ut. Om vi får vård och barnen en skolgång så de kan få ett jobb. Om de ska kunna få en lugn miljö i skolorna och om de ska slippa våld i skolan och på fritiden. Välfärden rasar omkring matpladdrarna och de tramsar runt i ett föraktfullt synsätt på välfärd och sina medmänniskor. Vissa måste de stå på för att få den von oben- attityd de leker gud med. Men högmod går före fall, det måste gälla dessa blinda och svenskhatande matfrossare också!

    • kvalitén på mat; att ens kunna ha råd att äta, att kunna äta god och närande mat, få chansen att få i sig mat om man är äldre och utsatt, med många fler aspekter på hur svenskar tvingas leva idag.

    • Det är fullständigt ofattbart att inte läkarkåren ställer sig upp mangrant och ryter ifrån! Vad håller Socialstyrelsen på med? Bara låter befolkningen smittas, och lallar med i politikers och journalisters mångkulturella godhetskör! Vet hut alla fega läkare! Ni har t o m svurit en urgammal ed, men den överger ni då massinvandringen vräks över landet som en vanvettig tsunami.

  6. Wolodarski har sina hjärntvättade läsare. Men vi övriga tycker hans så kallade journalistik är vidrig. Att på något sätt stödja DN är djupt oetiskt.

Kommentera