Preventiv mödravård har kollapsat i Blekinge

INVANDRINGEN. Asylkrisen har fått den preventiva och mycket kostnadseffektiva mödravården i Blekinge att kollapsa. Man tar inte längre cellprovskontroller på grund av det stora antalet asylsökande och ca 1 000 kvinnor har inte kallats in för kontroll.

”[Mödrahälsovårdsöverläkaren] Bodil Ehn menar att den förebyggande hälsovården, dit cellprovtagning hör är oerhört viktig.
Redan i oktober larmade hon tillsammans med chefen för kvinnokliniken om att mödrahälsovårdsmottagningarna i länet var tänjda till bristningsgränsen.
Antalet inskrivna kvinnor hade ökat med tio procent jämfört med förra året på grund av den ökande flyktingströmmen. Och situationen har inte blivit mindre ansträngd sedan dess.”

Från Södermalm och Hornstull rapporteras det dock om att det går att köpa billigare rödvin, så att man potentiellt missar cancerfall på kvinnor är inget att bry sig om. Och nej, att säga upp sitt abonnemang på Netflix eller avstå en quattro stagioni kommer inte göra att mödravården i Blekinge återställs – att bygga ut, rekrytera eller utbilda personal som inte finns etc tar flera år, och under tiden kan inte landstingen i Blekinge län alltså ge den potentiellt livsviktiga samhällsservice man kan få på Södermalm. Trots allt drabbas inte män av livmoderhalscancer eller cancer i slidan.

Läs mer på Cornucopia

9 thoughts on “Preventiv mödravård har kollapsat i Blekinge

  1. Jag blev själv på 70-talet i Sverige räddad från att behöva uppleva en fullbordad cancer, tack vare en rutinundersökning, operation och sedan fortlöpande kontroller.

  2. Ca 1100 av dessa kvinnor röstade PK och offrar gärna sina liv för vår nya adel, grattis. Självklart i DDR2 , hälsar Mona, Marlena, Veronica, Maria

  3. De ursvenska kvinnorna vill ju ha det så här, inga protester hörs eller syns från deras håll vilket betyder att de accepterar situationen. Eller hur?

    Vi lever ännu i något som kan kallas demokrati, förtroendevalda skall göra som folket säger.
    Dock, folket låter bli att protestera, förtroendevalda kan fortsätta med den omfattande förstörelsen/förgörelsen av staten Sverige.

    JAG hade definitivt kämpat för min rätt till all slags vård som jag har rätt till som riktig svensk. Jag har rätt till den vården, det har inte arab ahmed eller nån av hans käringar.
    De är här mot folkets vilja. De drar landet Sverige ner i avgrunden.
    …och ursvenska kvinnor accepterar eftersom de inte gör något åt saken.
    Enkelt, eller hur? Handling och konsekvens.

  4. Nu är det försent och det jag varnat för kommer att hända. Pendeln har svängt men det kommer inte att räcka kommer en majoritet av svenskarna att tycka. Risken är överhängande att det som vänsterpacket orättfärdigt haft som mantra kommer att bli verklighet, i någon utsträckning i alla fall; främlingsfientlighet och fascism.

    Tack så ini hel***e sjuenigheten.

  5. Vad var det jag sa.

    I somras hade jag tid för cellprovstagning i Malmö, det tog 14 veckor för att få svaret ifall jag hade cancer eller inte, tidigare i ett annat Sverige tog det två veckor. Jag skrev flera inlägg då på facebook om min mejlkonversation med mödravården, ”ingen” visste vad den långa tiden egentligen berodde på, men jag var då förvissad om vart det lutade.

    Det handlar om den stora inflyttningen av nya svenskar, vårt tidigare så välfungerade välfärdssystem har kollapsat. Lyssna på barnmorskan i reportaget hon säger som det är. Äntligen finns det någon som tar ansvar och berättar om konsekvenserna över galna politikers galna beslut.

Kommentera