Nyanlända får förtur till bostäder i Uppsala


INVANDRING. Ett antal bostäder i Uppsala ska öronmärkas för nyanlända som fått permanent uppehållstillstånd. Det har Uppsala kommun beslutat tillsammans med de tre största bostadsbolagen, Uppsalahem, Rikshem och Studentstaden.

Idag har Migrationsverket svårt att härbärgera alla flyktingar som kommer till Sverige. Förhoppningen är att ordna bostäder åt de flyktingar som fått uppehållstillstånd, så de kan flytta från förläggningarna.

– Ett Uppsala med god integration och delaktighet är en tillgång för kommunens framtid, säger kommunalrådet Erik Pelling (S) som ar ansvar för flyktingfrågor.

Uppsalahem öronmärker alla lediga korttidskontrakt till personer som fått asyl och lämnar också fler lägenheter som kan förmedlas av kommunen enligt så kallade bostadssociala kontrakt.

– Jag är fullt medveten om att det är många i Uppsala som letar bostad, men att hjälpa dem som flytt från allt till en trygg vardag är något som vi vill göra plats för, säger Mikael Rådegård, vd för Uppsalahem.

-Pettersson har sagt det förut. Det är inte vi och dom utan dom och dom. Lottdragning vore bättre…

SR


13 responses to “Nyanlända får förtur till bostäder i Uppsala

 • Sverige älskare

  De här bolagen som vill hyra lägenheter isolerade friggebodar atteerffal eller inredda garage är en front för andra bolag som kommunpolitikerna är delägare i .. Dom har hittat guldgruvan ett helt land med dumhuvuden som låter sig köpas för lite pengar hyr ut sin boning till dessa samhällsparasiter som aldrig kommer tillföra något gott..

  Ska det hyras ut ska det ta mig fan va till någon svensk. absolut inte en känning som efter två år räknas som etnisk svensk i statistiken. För det är så våra trevliga politiker lurar alla med vår brotts stattistiken eller hur våldtäkterna har minskat procentuellt fan inte så konstigt då

  Gilla

 • The Priest

  Usch vilka äckel ni är Uppsalahem, Rikshem och Studentstaden. Fy skäms. Ni visar upp ett sjukt förakt mot Sveriges medborgare och ni skapar hat och ännu mer hat! Ännu en förlorad stad.
  Tyvärr Uppsala…

  Gilla

  • Luntan

   Sätten att få svenskar att lämna sina lgh är flera. Knepen är fler. Gamla svenska änkor / änklingar vill man locka att lämna sina lägenheter för att kunna ge dem till ”nyanlända”. I det numera beryktade Midgård i Västerviks kommun, blev en man skjuten för ca 1 år sedan. Till det stället ägt av det Kommunala Bostadsbolaget vill man locka pensionärer att klumpa ihop sig i något man påstår skall ha byggts om till vad man kallar Trygghetsboende!

   Gilla

 • ÅMÅL

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………

  Gilla

 • Suzie

  Uppsalahem är ett riktigt skitföretag.Tack vare dem har jag och min son livslångt lidande pga att de hyrde ut en sjuk lägenhet till mig ,efter att ha varit bostadslös närapå ett år med ett litet barn.Jag tog dit kemikalieinspektionen till slut och fick svart på vitt att det var absolut olämpligt att bo i en lägenhet med giftiga ångor från plastmattor.Ger inget för hyresgästföreningen heller för dem kunde inte hjälpa mig att driva mitt ärende vidare till domstol sa dem så jag måste nöja mig med 10 000 kr tillbaka på hyran.Advokat hade jag som fattig ensamstående mor absolut inte råd med och ingenstans fanns pengar att få till advokat.
  Sverige är ett extremt kvinnofientligt land anser jag.Som ensamstående mor sedan decennier så kan jag bara konstatera att inget har blivit bättre för oss ensamma mödrar och våra barn,tvärtom allt har blivit sämre för oss svenskar.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Pelling och Rådegård har inte samma värdegrund som oss – vi som fått lära oss att man står i kö och väntar på sin tur.

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  Om det inte finns bostäder, kan företag inte expandera, vilket kan leda till att företagen flyttar sin verksamhet till någon plats där det finns förutsättningar för expansion. Uppsala riskerar att blir som Borlänge, skit samma om det finns jobb och bostäder, vi har ett Somaliskt landslag i bandy

  Gilla

 • Nisse

  Det verkar inte finnas någon gräns på vansinnet……..

  Gilla

 • Observator X

  En barndomsvän till mig stod i kö i åtta år hos Gavlegårdarna för att få en anständig lägenhet, ni vet, där det bor skötsamma svenskar och inte knarkarslödder eller afrikaner/araber/asiater. Det tar den tiden för att komma till ett hyfsat skötsamt område.
  Likt förbannat drog de dit svartingar i området, trots att det står många svenskar(riktiga) i kö.

  Hur fan ska vi ha det, egentligen? Ska vi tillåta idiotismen och blötheten att få fortsätta förstöra för våra barn, vår kommande generation?!
  Packa landet fullt med biomassa, trots att det inte behövs?!
  Vad i helvete?

  Gilla

 • Förbannad

  http://www.unt.se/uppland/uppsala/nu-ska-flyktingar-fa-egna-bostader-4014153.aspx#comment. Det är förjävligt, har människor ingen skam i kroppen? Studentstad, långa köer för ungdomar…bostadsmarknaden för unga är nu ett minne blott om man inte har en rejäl kassa eller rika föräldrar. Konstigt att SD ökar? Jävla dumskallar till politiker runt om i landet.

  Gilla

 • Joy

  Verdervärdigt! Sverige är slut som stat!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: