Rumänska vanetjuvar upptäcktes av jägare

INVANDRARBROTT. När stöldligan gömde sitt byte i skogen märkte de inte att ett jaktlag fått syn på dem. Tack vare jägarnas observationer kan tjuvarna nu dömas för stöld och häleri.

Det var den 24 oktober i år som ett jaktlag fick syn på ”ett antal utländska män” som hanterade diverse gods i Kullaberga skog, söder om västra Ringsjön. De tyckte det såg misstänkt ut och tillkallade polis.

När polisen kom till platsen hade några av tjuvarna redan åkt därifrån i bil, de andra flydde till fots längre in i skogen. Polisen kunde med hjälp av hundpatrull spåra upp och gripa dem några kilometer bort.

Polisen hittade då också flera gömmor i skogen med verktyg och arbetsredskap som visade sig vara stulna från verkstadslokaler i Fogdarp (på Hörbys sida om kommungränsen) och i Flyinge. Ägaren har uppgett att det rörde sig om saker för cirka 250 000 kronor.

Nu döms en 39-årig man för häleri till fyra månaders fängelse. Hans 40-årige kumpan döms för medhjälp till häleri till tre månaders fängelse.
Ytterligare en man, 21 år gammal, döms för stöld och häleri, men klarar sig undan med villkorlig dom.

Samtliga tre män är rumänska medborgare. Två av dem är tidigare dömda för stölder i Sverige, Italien och i Rumänien.

40-åringen hade inte ens avtjänat sin senaste villkorliga dom när han greps i skogen. Lunds tingsrätt beslutar därför att utvisa honom ur Sverige till 2020, då han får komma tillbaka igen.
Åklagaren hade krävt utvisning även av 39-åringen, men det säger Lunds tingsrätt nej till med hänvisning till att det brott han senast dömdes för var så länge sedan som 2013 och inte begicks i Sverige. Därför är det inte motiverat att utvisa honom, menar domstolen.

21-åringen döms även att betala 50 000 kronor i skadestånd till ägaren av verktygen från ett av inbrotten. Ägaren hade begärt ännu mer i ersättning för diverse omkostnader i samband med inbrottet, men får avslag på det.

-Pettersson läser om flatheten, ingen utvisning för 39-åringen för det för var så länge sedan som 2013 han senast åkte fast…

Skånska Dagbadet ska ha en eloge för att de skriver utländska män och rumänska medborgare, ännu bättre hade varit om man skrivit att det inte var vanliga rumäner utan Z…

Lite utanför ämnet så är Lars J Eriksson chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet. Tidigare var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter i 17 år, under den tiden gick SN bra. Sedan började förfallet och PK-anpassningen av journalistiken på SN som numera inte är en lokaltidning utan en Eskilstunastyrd länstidning med lokala inslag…

15 thoughts on “Rumänska vanetjuvar upptäcktes av jägare

  1. Mimi N:
    Förstår din vrede över att ”rumäner” ständigt skrives i svenskhatande PK-press när det i verkligheten handlar om z i g e n a r e…
    Dessa har ingen speciell nationsbeteckning,utan kan vara allt från Bulgarer,Serber,Montenegrer eller kanske rent av komma från Iberiska halvön.Framöver också ”svenskar” ,eftersom allt fler flyttar in i dårhuset !

    • Stenbock:
      Tusen tack för att du och övriga svenskar förstår. Vi är alla drabbade av PK-pressen på samma äckliga sätt.

  2. Ni ska veta att vi – rumänerna, riktiga rumäner, ärliga, renliga, arbetsamma, bildade och utbildade, skattebetalande medborgare mår pyton här i Sverige. Nuförtiden slutade man att använda ordet rom/romer när stölder, misshandel eller prostitution sker. Alla dessa kriminella kallas för rumäner!
    Ska vi polisanmäla tidningarna, som får eloge här och var?
    Ursäkta mig, jag är gråtfärdig….

  3. Lars J Eriksson på SKD är en av den gamla stammen och skräder inte med orden. Det är ett sant nöje att läsa hans inlägg och krönikor.

  4. Inget arbete ingen mat enkelt.
    Arbetsläger där den straffade ska återställa skadorna som åsamkats.
    Inget arbete ingen mat enkelt.
    När ska folk förstå! ställ er bakom det som är rätt! inte det som är fel!
    Inget arbete ingen mat enkelt.

Kommentera